To nejlepší ze Srí Lanky + NÁRODNÍ PARKY + TROPICKÉ PLÁŽE (letecky z Prahy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší ze Srí Lanky + NÁRODNÍ PARKY + TROPICKÉ PLÁŽE (letecky z Prahy)

Jedinečný poznávací zájezd, během kterého zažijete Srí Lanku s průvodcem, který je tu jako doma. Projdete se národními parky Horton Plains a Minneriya, zhlédnete úchvatné buddhistické chrámy, paláce i největší město Kolombo, užijete si projížďku džípem mezi stády divokých slonů, nádherné pláže, želví farmu… Prožijte s námi exotiku, na kterou se nezapomíná – prožijte Srí Lanku!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 38 x 20 cm (celkový součet stran max. 114 cm) a max. hmotnosti 7 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 30 kg (toto zavazadlo bude odbavené do úložného prostoru)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Fakultativní výlet do města Galle + želví farma + výrobna masek

Dospělý 2390.00 Kč
Dítě 2100.00 Kč
Senior 2100.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa B Svět (100 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: polopenze

Polopenze formou bufetu – k dispozici jak evropská kuchyně, tak místní kuchyně.

Ubytování: hotel ***

Nocleh ve 4* hotelech ve městech Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya.
Poslední 3 noci v hotelu přímo u pláže Unawatuna
Ve většině z hotelů není k dispozici fén. Internet bývá obvykle zdarma na recepci hotelu.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy v odpoledních hodinách. Večer přílet do Dubaje s krátkou přestávkou na přestup do Kolomba.
2. den: Přílet na letiště v Kolombu v ranních hodinách, transfer na hotel v Sigiriya a odpočinek. Dle časových možností a zájmu lze na místě zajistit speciální ajurvédskou masáž.
3. den: Dnes nás čeká návštěva starobylého města Polonnaruwa a odpoledne se vydáme na safari do NP Minneriya. Po snídani se vydáme do starobylého města Polonnaruwa, které dosáhlo svého největšího rozkvětu v 12. století, kdy zde byly vybudovány rozsáhlé paláce a zahrady s velkým množstvím soch Buddhů . V tomto čase byla Polonnaruwa hlavním městem království, ale s přesunem královského dvora, bylo město na dlouhou dobu zapomenuto v džungli a teprve nedávno znovu objeveno . Díky tomu se mnoho původních staveb zachovalo až do dnešních dnů a právem je toto město od roku 1982 zařazeno na seznam světového dědictví UNESCO . Odpoledne se přesuneme do NP Minneriya , který patří k těm nejkrásnějším na Srí Lance . Po parku se budeme pohybovat v zapůjčených džípech ze kterých budeme moci obdivovat  obrovská stáda slonů indických . Kromě toho budeme moci zhlédnout i makaky či velké množství exotického ptactva. Návrat na hotel v Sigiriya ve večerních hodinách.
4. den: Výlet na Lví skálu Sigiriya, návštěva jeskynního chrámu Dambulla a ajurvédských zahrad koření. Nejprve se vydáme navštívit jeden z nejznámějších symbolů Srí Lanky, Lví skálu Sigiriya, která je zapsána na seznam památek UNESCO . Již z dálky zaujme svou jedinečností v okolní krajině. Mezi místními je tato posvátná skála známá jako pevnost v oblacích nebo jako palác neřesti . Z vrcholu se nám naskytne krásný výhled do okolní krajiny plné zeleně a nalezneme zde ruiny paláců. Pod skálou jsou zase vybudovány rozsáhlé zahrady s vodními příkopy a fontánami, které se uchovaly do dnešních dnů. Odpoledne navštívíme jeskynní chrám Dambulla (UNESCO), který patří k nejrozsáhlejším a nejlépe zachovalým jeskynním chrámům na Srí Lance . Budeme zde moci obdivovat krásné chrámy plné maleb a buddhistických či hinduistických soch. Na závěr dnešního dne nás čeká zajímavá návštěva ajurvédské zahrady koření, kde budeme mít příležitost zhlédnout, jak se pěstuje vanilka, skořice, kardamon a jiné druhy exotického koření. Ve večerních hodinách přejezd na ubytování do Kandy. 
5. den: Prohlídka chrámu Buddhova zubu, čajových plantáží a čajové továrny, návštěva vodopádu Ramboda a města Nuwara Eliya. Ráno se vydáme na výlet do jednoho z nejdůležitějších svatostánků na Srí Lance, do chrámu Buddhova zubu, ve kterém se nachází relikvie Buddhův zub. Poté se krátce zastavíme v muzeu, kde se dozvíme zajímavé informace o těžbě drahokamů. Z muzea se přesuneme na čajové plantáže, kde se nám naskytne úchvatný pohled na kopce poseté čajovými keři, které hrají všemi odstíny zelené barvy . Při troše štěstí mezi keři zahlédneme i sběračky s nůšemi na zádech. Cestou uděláme krátkou zastávku u krásného  vodopádu Ramboda, který padá z výšky 109 metrů do malého jezírka  uprostřed zeleně a vytváří nádhernou   scenérii. A v  čajové továrně Mackwood , která dodává čaj i britské královně, se dozvíme vše o zpracování čaje – zjistíme, jaký je rozdíl mezi černým a zeleným čajem, a nebude chybět ani ochutnávka pravého cejlonského čaje, který se na Srí Lance obvykle vaří velmi silný a podává se s horkým mlékem a cukrem. Ubytování v Nuwara Eliya. 
6. den: Celodenní výlet na Hortonské pláně. Dnes se v ranních hodinách vydáme na celodenní výlet do Národního parku Horton Plains, který je známý pro svou krásnou přírodu. Nejprve ráno vyrazíme k vyhlídce World´s end (Konec světa) , kde je na okraji skal zbudovaná plošina, pod kterou se nachází úctyhodný sráz dosahující hloubky necelých 900 metrů. Poté nás čeká příjemná procházka (cca 8 kilometrů) tímto parkem. Jedná se o krásnou oblast pokrytou lesy, jezery a vodopády zapsanou na seznamu UNESCO . Kromě krásné přírody, budeme moci obdivovat i velké množství ptáků a jiné exotické zvěře.  Na závěr nás čeká prohlídka města Nuwara Eliya , které bývá často nazýváno „Malá Anglie“ .   Díky svému mírnému vysokohorskému podnebí totiž zdejší krajina připomíná britské ostrovy. Dochovalo se tu i mnoho koloniálních budov a zdejší typ čaje Orange pekoe patří k nejkvalitnějším na světě. Ubytování v Nuwara Eliya.
7. den: Po snídani nás čeká delší přejezd na hotel, který se nachází poblíž pláže Unawatuna. Nejprve pojedeme mezi čajovými plantážemi a poté po nové dálnici. Po náročnější cestě nás čeká odpočinek na hotelu, kde si užijeme all inclusive a relaxaci na překrásné pláži.
8. den: Volný den na koupání, případně možnost fakultativní návštěvy výrobny tradičních masek, želví farmy a nádherného města Galle. Dnešní den můžeme využít na koupání, případně se okolo desáté hodiny dopoledne vydat na fakultativní výlet do městečka Galle. Nejprve po cestě zastavíme v Ambalangodě, což je místo, kde se již po staletí vyřezávají a kolorují masky , které jsou součástí srílanské kultury. Poté se přesuneme na želví farmu, kde budeme mít možnost seznámit se s druhy želv, které se na Srí Lance vyskytují . Uvidíme jak želví mláďata, tak i dospělé jedince s krásně zbarvenými krunýři a dozvíme se mnoho zajímavých informací o jejich životě. Závěr dne strávíme ve starobylém městě Galle, které je zapsané na seznamu UNESCO . Zdejší pevnost založili v 17. století Holanďané a město po dvě stě let sloužilo jako hlavní přístav Srí Lanky. Z hradeb pevnosti se nám naskytne překrásný výhled na oceán, který bude ještě umocněn západem slunce. Návrat na hotel ve večerních hodinách.
9. den: Dnes si každý vychutná celodenní odpočinek dle svého gusta – hotel přímo u pláže nabízí spoustu možností, jak si užít poslední dny na tomto krásném ostrově. Náš hotel je situovaný uprostřed tropických zahrad přímo na pláži . Autentickou exotickou atmosféru dotváří palmy, bílý písek a čisté moře. Den lze tedy strávit jak na pláži (možnost šnorchlování či potápění v moři, odpočinek na hotelových lehátkách), tak přímo v areálu hotelu, kde naleznete venkovní bazén, posilovnu, hřiště na tenis či minigolf. Užít si můžete rovněž masáže či ajurvédské lázně.
10. den: Návštěva největšího města Srí Lanky Kolomba a poté odlet zpět do Prahy. Před odletem nás čeká ještě prohlídka města Kolomba. Vydáme se  do staré části města , kde sídlí oficiální rezidence prezidenta. Uvidíme zde hinduistické chrámy, kostely, mešity a muzea. Dále nevynecháme návštěvu staré pevnosti, u které se nachází   rušné tržiště Pettah, které bude vynikající zastávkou na poslední nákupy před odletem. Odlet dle letového řádu do Prahy s přestupem v Dubaji.
11. den: Přílet zpět do Prahy.