Icehotel Jukkasjarvi - nejznámější ledový hotel na světě

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: vlastní Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Icehotel Jukkasjarvi - nejznámější ledový hotel na světě

14ZI16

Velkolepé umělecké a tvůrčí dílo, první ledový hotel na světě. Unikátní místo setkání umělců z celého světa, jejichž díla vytesaná z ledu řeky Torne zdobí ledové apartmány, pokoje, Absolut Icebar a ledovou kapli. V baru si můžete dát vodku v poháru vyrobeném z ledu. Kaple jsou populární pro netradiční svatby. V ledovém pokoji strávíte noc v teplém spacím pytli na sobích kožešinách, v obklopení
působivě osvětlených ledových soch, nábytku a reliéfů.

Rezervace na vyžádání kdykoliv od 6.12. do 13.4.

Program zájezdu

1. den: Jukkasjärvi je malé švédské městečko nedaleko známého města Kiruna. Jeho název znamená „místo setkání u jezera“. Domorodí Sámové se zde scházeli po 400 let, aby tu prodávali i vyměňovali zboží. Nyní se tu schází umělci i návštěvníci z celého světa. Jak ke své slávě městečko přišlo? Jedné podzimní noci roku 1990 dostal místní podnikavec Yngve Bergqvist nápad:postavit iglú v tradičním inuitském stylu, ale větší, než bylo kdy jaké postaveno. Měla to být však mnohem více než stavba z ledu a sněhu: umělecké a tvůrčí dílo, které symbolizuje místní tradice, přírodu, historii a životní prostředí. Tato představa je každým rokem naplňována na březích zamrzlé řeky Torne. 600 kilometrů dlouhá divoká řeka protékající Laponskem má nádherně čistou, průzračnou vodu, která teče právě tak rychle, aby po zamrznutí vytvořila led bez prasklin, puklin a bublinek. Přesně takový led je potřeba ke stavbě ledového hotelu. Tento led je dokonce vyvážen do světa, kde se z něj staví napodobeniny tohoto díla.
2. den: První iglú, jednoduchá galerie umění, měla pouhých 50 m a navštívilo ji jen pár zvídavých místních obyvatel. Každým rokem je stavba větší a větší, protože zájem o její shlédnutí roste. Design hotelu je neopakovatelný a jedinečný. Během prosince a ledna vyroste dílo o rozloze několika tisíc m a to pak obdivují návštěvníci z celého světa až do doby, kdy nemilosrdné sluneční paprsky rozpustí všechen led a sníh, aby se v podobě obyčejné vody opět stal součástí bílých peřejí řeky Torne. Na co se můžete těšit? Ledová kaple je sama o sobě krásným dílem s úžasnou atmosférou. Není divu, že se stala velmi populárním místem ke konání svatebních obřadů. Ledový bar „Absolut Ice Bar“ je oblíbeným místem k relaxaci přímo v Ledovém hotelu. Vodka je tu podávána - jak jinak – v pohárech vyrobených z průzračného ledu.