Bodamské jezero, květinový ostrov Mainau + švýcarské perly

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Bodamské jezero, květinový ostrov Mainau + švýcarské perly

Tento krátkodobý poznávací zájezd vás zavede k Bodamskému jezeru, botanické zahradě na ostrově Mainau a k největším vodopádům ve střední Evropě. Dále společně navštívíme městečko Lindau, St. Gallen, Luzern a Kostnici.

Ubytování: hotel

Ubytování je na švýcarsko-rakouské hranici, většinou v Rakousku.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v pozdních večerních hodinách z ČR. Přejezd přes Německo.
2. den: Ráno zastávka u VODOPÁDŮ RÝNA , které jsou největší ve střední Evropě. Dále návštěva historického městečka STEIN AM RHEIN s hrázděnými domy. Příjezd k BODAMSKÉMU JEZERU . KOSTNICE - prohlídka historické části města a pa mátek spojených se zdejším Husovým pobytem. Květinový ostrov MAINAU s krásnou botanickou zahradou, procházka mezi obřími sekvojemi i záhony růží potěší každého návštěvníka. Dojezd na nocleh.
3. den: Návštěva horské oblasti APPENZELL zakončená výjezdem lanovkou na skalnatý vrchol SÄNTIS – nejvýznamnější dominanta a rozhledový bod východního Švýcarska, okruh po vrcholu. Prohlídka starého biskupského města ST. GALLEN se známým benediktinským opatstvím a klášterní knihovnou (UNESCO), která obsahuje jednu z největších světových středověkých sbírek. V podvečer návštěva romantického bavorského městečka LINDAU na poloostrově v BODAMSKÉM JEZEŘE , jediný přístav v Bavorsku, který zároveň patří k těm nejkrásnějším. Návrat na nocleh.
4. den: Cesta do středního Švýcarska: kolem jezer do městečka ARTH - GOLDAU, odtud zubačkou na legendární vrchol RIGI s krásným výhledem na střední Švýcarsko. Možnost pěšího výletu po úbočí Rigi k mezistanici a návrat zubačkou. Dále vyhlídková cesta autobusem po nádherném břehu jezera VIERWALDSTÄTTERSEE do LUZERNU - historického města s charakteristickým vrcholem Pilatus, dvěma krytými dřevěnými mosty, zachovaným opevněním a zajímavými kostely.
5. den: Příjezd do ČR v brzkých ranních hodinách.