Kde končí Švýcarsko a začíná Itálie

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Kde končí Švýcarsko a začíná Itálie

Lugano • Melide • čokoládovna Alprose • Monte Generoso • Lago Maggiore • Locarno • Ascona • Val Versazco • Lavartezzo • Vogorno • Lago Di Como • Svatý Mořic

Stravování: snídaně

Snídaně bufet, večeře za příplatek jednotné menu 3 chody

Doprava: autokarem

Nástupní a svozová místa v ČR:
Praha, Plzeň, Jihlava, Velké Meziříčí, Velká Bíteš, Brno.

Ubytování: hotel

Ubytování je zajištěno v hotelu*** ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v brzkých ranních hodinách. Po průjezdu Německem a Rakouskem se již budeme moci kochat výhledy na okolní malebné švýcarské scenérie. Naše cesta bude pokračovat údolím Rýnu přes Chur a kolem slavné rokle Via Mala, kde si uděláme malou zastávku. Kolem středověkého města Bellinzona přijedeme ve večerních hodinách na naše ubytování nedaleko švýcarského Lugana.
2. den: Po snídani si prohlédneme oblast v okolí metropole švýcarské riviéry Lugana, které je malebně obklopeno palmami a horskými štíty. Nejprve se projdeme po jezerní promenádě v Luganu a podíváme se ke kostelu St. Lorenzo. Naší další zastávkou bude Melide, kde si prohlédneme Švýcarsko v miniaturách. Poté nás bude očekávat exkurze ve světoznámé čokoládovně Alprose, kde budeme mít možnost různé druhy čokolád nejen ochutnat, ale také si je výhodně zakoupit. Odpoledne podnikneme výjezd zubačkovou lanovkou na Monte Generoso. Během 40 minut vystoupáme nádhernou krajinou do nadmořské výšky 1.700 m, odkud se nám rozevře panoramatický pohled do kraje. V podvečer se vrátíme do hotelu.
3. den: Tento den se po snídani vydáme do oblasti jezera Lago Maggiore. Navštívíme Locarno – město oranžovníků a datlových palem se známou dominantou mariánského kostela Madonna del Sasso, jenž od města dělí jen několikaminutová jízda kolejovou lanovkou. Určitě bychom si neměli nechat ujít jednu z hlavních atrakcí jezera Lago Maggiore, kterou je plavba po jezeře. Budeme mít možnost připlout parníkem z přístavu Porto Ronco do umělecké a intelektuální Ascony, kdysi bývalé rybářské vesnice. Projdeme se kamennou ulicí, v jejíchž starobylých budovách můžeme obdivovat starožitnosti, šperky, módu nebo švýcarské hodinky. Před odjezdem si necháme chvilku na posezení na nábřeží lemovaném kavárnami a restauracemi, abychom si vychutnali neopakovatelnou atmosféru tohoto městečka. Do ticha starobylých vesniček s jednoduchými kamennými domy se ponoříme v izolovaném horském údolí Val Versazco, které je naprostým protikladem luxusních jezerních měst. V městečku Lavertezzo se projdeme po kamenném mostu, který se klene nad průzračnou smaragdovou vodou. Možnost koupání. Před návratem do hotelu se ještě podíváme k přehradě Vogorno, a tak si i my můžeme vyzkoušet skok na bungee jumping v místě, kde seskok filmoval James Bond.
4. den: Tento den strávíme u jezera Lago di Como, jehož prostředí okouzlilo i spisovatele Stendhala, který si tuto oblast oblíbil a několikrát u jezera Como pobýval. Nedaleko jeho břehů zavítáme k vile Carlotta v Tremezzu. Tento elegantní letohrádek z 18. století stojí uprostřed překrásných zahrad s bujnou vegetací, kde na jaře rozkvétají rododendrony, kamélie a azalky. Odtud povede naše cesta malebnými italskými vesničkami lemujícími západní břeh jezera Como, kolem jezera Mezzola do švýcarského kantonu Graubünden. Autobus vystoupá atraktivním horským průsmykem Maloja a zaveze nás do noblesního lázeňského letoviska Svatý Mořic, po jehož prohlídce se vydáme zpět do ČR. Při cestě do ČR navštívíme Švýcarskou bezcelní zónu Samnaun s možností nákupu levné čokolády, parfémů a lihovin
5. den: Návrat do ČR v ranních hodinách.