Solná komora - Solná komora: Za krásou rakouských hor a jezer

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: pension Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Solná komora - Solná komora: Za krásou rakouských hor a jezer

Solná komora: Za krásou rakouských hor a jezer Solná komora (Salzkammergut) je jednou z nejnavštěvovanějších turistických oblastí Rakouska. Je to kraj plný blankytně modrých alpských jezer, krásné přírody, hlubokých údolí a vysokých hor. Horami je oblast obklopena ze tří stran, na jihu pozvolna navazuje na Alpy. Název Solná komora je odvozen od těžby soli, která se tu těžila už v dobách dávného keltského osídlení.

Program zájezdu

1. den: : Odjezd v ranních hodinách přesun do Rakouska. KRIPPENSTEIN - lanovkou na 2061 m vysoký vrchol. Vycházka na vyhlídkovou plošinu 5 Fingers (5 prstů). Na každém z prstů si můžete vyzkoušet svoji odvahu, projít se nad propastí a vychutnat si úchvatný pohled na Hallstattské jezero. Výhledy jsou také na masiv Dachsteinu. HALLSTATT - hornické městečko na břehu Halštatského jezera. V kapli sv. Michaela se nachází kostnice. HALLSTÄTTER SEE - ledovcové jezero obklopeno zalesněnými horskými svahy. Bývá řazeno mezi nejkrásnější rakouská jezera.
2. den: : ST. GILGEN - malebné letovisko na břehu jezera Wolfgangsee. WOLFGANGSEE - vyhlídková plavba lodí po jezeře. ST. WOLFGANG - malebné letovisko, v uličkách se nachází mnoho kaváren a obchůdků. Možnost vykoupání v jezeře. SCHAFBERG 1783 m - možnost výjezdu parním vláčkem na vyhlídkový vrchol.
3. den: : ALTAUSSEE - malebné jezero mezi vrcholky Solné komory. Možnost vycházky podél břehu jezera, které si zahrálo i v jedné z posledních bondovek. SOLNÉ DOLY - exkurze do nitra hory na místa, kde se dříve těžilo bílé zlato. V podvečerních hodinách odjezd, návrat ve večerních hodinách.