Ochutnávka Švýcarska S Termály A Turistikou

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Ochutnávka Švýcarska S Termály A Turistikou

LUZERN • PILATUS • PLAVBA PO VIERWALDSTÄTTERSEE • SIERRE • SION • ZERMATT • MALÝ MATTERHORN • GORNERGRAT • SINNEGGA • BAGNES • ŽENEVSKÉ JEZERO • CHILLON • BROC • GRUYERES

VYUŽIJTE MAXIMÁLNÍ SLEVU DO 31. 12. 2018 ZÁLOHA JEN 1 500 Kč NA OSOBU : K přihlášení na zájezd a přiznání jakékoliv slevy stačí zaplacení
zálohy ve výši 50 % z celkové ceny. Zákazníkům, kteří se přihlásí
na zájezd do 31. 12. 2017, stačí pro přiznání slevy zaplacení
zálohy ve výši 1.500 Kč na osobu, přičemž musí do 31. 1. 2018
uhradit zbývající částku do výše 50 % z celkové ceny.

Program zájezdu

1. den: 1. DEN: V podvečerních hodinách odjedeme z Prahy (19:00), Plzně, svoz z Brna (Hradec Králové a Pardubice od 4 osob zdarma) do Švýcarska.
2. den: 2. DEN: Naší první zastávkou bude město Luzern, kde se projdeme středověkým Starým městem se slavným kapličkovým mostem, nejstarším dřevěným mostem v Evropě. Prohlédneme si městské opevnění, hlavní náměstí Weinmarkt s pozdně renesanční radnicí a zájemci mohu vyjet nejstrmější ozubnicovou tratí na světě na Pilatus (nutná rezervace v CK), kde se ve výšce 2.100 m rozevřou překrásné výhledy na Alpy i Luzern. Ostatní se mohou projet lodí po Vierwaldstättském jezeře nebo navštívit jedinečné dopravní muzeum, kde se mimo jiné seznámí s historií a budoucností železnice a poodhalí tajemství nejdelšího železničního tunelu na světě. Přejezd na ubytování k I nterlakenu, nocleh.
3. den: 3. DEN: Po snídani si prohlédneme město vína Sierre s romantickým zámečkem Château Villa ze 16. století, prohlédneme si vzorovou vinici s jedinečnými místními bílými i modrými odrůdami jako Chasselas, Arvine nebo Humagne rouge, které také ochutnáme. Kouzelným údolím Sierre přejedeme do Sionu, kterému dominují dva kopce se středověkými pevnostmi obklopenými vinicemi. Uvidíme dominantu města – baziliku Notre-Dame-de-Valére, která se nachází na místě staré římské pevnosti na menším ze dvou kopců nad městem, projdeme se starou čtvrtí s megality a budeme plnými doušky nasávat atmosféru tohoto města. Přejezd na ubytování do Leukerbadu, možnost koupání v termálních lázních. Nocleh.
4. den: 4. DEN: Po snídani pojedeme horským vlakem po trase Glacier Expressu z vesničky Täsch do Zermattu, města bez automobilového provozu, které se nachází na úpatí magické a nejkrásnější hory Evropy – Matterhornu. Můžeme si zvolit výjezd lanovkami na Malý Matterhorn (3.884 m) s výhledem na blízký Matterhorn, výjezd zubačkou na Gornergrat (3.090 m) s výhledem na nejvyšší horský masiv Švýcarska – masiv Monte Rosa a na ledovce, nebo výjezd na Sunnegu, kde můžeme podniknout lehkou turistiku stezkou kolem horských chat s ochutnávkou po Gourmetweg (gurmánské stezce). Po návratu do Leukerbadu možnost večeře s rösti, nocleh.
5. den: 5. DEN: Přejedeme do horského údolí Bagnes, kde vznikají kvalitní sýry – ty nejlepší pro raclette. Zažijeme zde veselý festival raclette s ochutnávkami a s nabídkou švýcarských vín, folklórními vystoupeními a pokud bude počasí přát, tak i s přehlídkou nazdobených horských černých bojovných krav. Možnost oběda s raclette s výběrem typických uzenin a horských sýrů. U Ženevského jezera si prohlédneme nejfotografovanější švýcarský hrad Chillon vypínající se na strmém skalnatém ostrohu, přejedeme do sladkého království v Broc, kde v čokoládovně Callier budeme moci ochutnat tento originální sladký suvenýr. Naše putování zakončíme v snad nejkrásnější švýcarské vesnici Gruyeres s hradem, kde v kavárně H. R. Gigera – autora výpravy filmu Vetřelec – můžeme ochutnat vyhlášené speciality jako sladký meringues s dvojitou šlehačkou nebo místní speciality se slavným sýrem Gruyéres. Poté se vydáme na cestu do ČR.
6. den: 6. DEN: Příjezd v ranních hodinách.