Podél řeky Rhóny - cyklistický zájezd, Zermatt

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hostel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Podél řeky Rhóny - cyklistický zájezd, Zermatt

Region Wallis lemuje 40 čtyřtisícovek.

Cyklostezka vás povede z hor údolím řeky Rhony s krásnou horskou kulisou kolem jezer a vodopádů, středověkými městečky k největšímu švýcarskému jezeru a nejkrásnějšímu městu na jeho břehu Montreux. Program je doplněn o návštěvu horského střediska Zermatt s majestátním Matterhornem.

Stravování: snídaně

Možnost dokoupení večeří za 1 250,- Kč.

Ubytování: hostel

Hostel (čtyřlůžkové pokoje) v Sionu, za příplatek penzion nebo hotel (dvoulůžkové pokoje).

Program zájezdu

1. den: odjezd v podvečerních hodinách, možnost nástupu i v západních Čechách. Noční přesun do Švýcarska.
2. den: GRIMSELPASS 2164 m – panoramatický sjezd z horského průsmyku až na dno romantického údolí, které je pokladnicí walliské lidové architektury. Pokračování po pohodlné cyklostezce vedoucí převážně z kopce do Brig (cíl zkrácené etapy) nebo až do cíle etapy ve Vispu. Celkem 72 km (+240 m/-1750 m).
3. den: LEUKERBAD 1450 m – z termálního lázeňského letoviska po silnici do údolí řeky Rhóny. Pokračování mezi vinohrady a ovocnými sady do Sionu, historického města s pozůstatky středověkého hradu (cíl zkrácené etapy). Pokračování údolím řeky Rhóny do cíle v Martigny. Celkem 65 km (+0/-890 m).
4. den: WALLISKÉ ALPY – ZERMATT 1710 m – nejdříve musíte z Täsche vyjet do Zermattu (po vlastní ose nebo zubačkou), který leží na úpatí nejfotografovanější evropské hory – majestátního Matterhornu. Po silnici zpět do Täsche a přes Visp (cíl zkrácené etapy) a údolím řeky Rhóny do cíle v Sierre. Celkem 75 km (+240 m/-1150 m). Alternativně možnost výjezdu zubačkou na vyhlídku Gornergrat nabízející úchvatný přírodní amfiteátr s více než 35 vrcholy přesahujícími 4 000 m a rozlehlými ledovci. Vyhlídkový dvacetikilometrový sjezd na kolech zpět do Zermattu.
5. den: FORCLAZ 1520 m sedlo na švýcarsko-francouzské hranici nedaleko masivu Mont Blanc. Sjezd do údolí řeky Rhóny a k Ženevskému jezeru přes Montreux do cíle ve Vevey. Celkem 69 km (+360 m /-1160 m). m). Ve večerních hodinách odjezd, noční přesun.
6. den: návrat v ranních hodinách.