Švýcarsko, přírodní a kulturní památky UNESCO

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: pension Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Švýcarsko, přírodní a kulturní památky UNESCO

přírodní a kulturní památky zapsané na seznam UNESCO
nejkrásnější místa, zajímavosti, zvláštnosti i gastronomie

Stravování: polopenze

česká strava připravovaná na místě českými kuchařkami

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: Ráno příjezd do Švýcarska. Návštěva hlavního města BERNU , jehož staré město malebně situované v meandru řeky Aary bylo zapsáno na seznam Unesco už v roce 1983. Procházka historickým jádrem města. Odjezd k Ženevskému jezeru, kde se podíváme na terasovité vinice oblasti LAVAUX. Viniční trasy podél jezera pocházejí z 11.stol. a na seznam světového dědictví byly zapsány v roce 2007. Možnost ochutnávky mimořádně kvalitních vín této oblasti. Procházka vinicemi nebo okružní jízda turistickým vláčkem. K večeru odjezd do WALLISU do Saas Grund na ubytování a večeři.
3. den: Po snídani výlet do ZERMATTU . Z Täsche do Zermattu pojedeme vláčkem. V Zermattu možnost vyjet zubačkou na vyhlídkovou plošinu Gornergrat do výšky přes 3 000 m n.m., odtud se naskýtají nezapomenutelné výhledy na Matterhorn , Monte Rosu a další čtyřtisícovky. K večeru návrat na ubytování a večeři. Večer pro zájemce ochutnávka typického švýcarského sýrového jídla raclette a místního vína.
4. den: Po snídani odjedeme do Rhonského údolí a lanovkou vyjedeme na Fiescherhorn, který skýtá jeden z nejkrásnějších výhledů na oblast Aletschského ledovce. Uvidíte největší alpský ledovec Aletschgletscher s typickými rysy ledovcové oblasti. Areál Jungfrau–Aletsch-Bietschhorn byl zapsán na seznam UNESCO v r. 2001. Odpoledne dle zájmu možnost koupání v termálních lázních Brigerbad nebo návštěva města Brig. Návrat na ubytování a večeři.
5. den: Po snídani odjezd do Ementálského údolí, kde se podíváme na ukázkovou sýrárnu, ochutnávka a možnost nákupu sýrů. V tomto údolí navštívíme také nejznámější výrobnu sušenek značky Kambly, spojenou s ochutnávkou mnoha druhů. Odjezd do ST. GALLEN , kde navštívíme benediktýnské opatství z doby karolínské. Zdejší klášterní knihovna obsahuje jednu z celosvětově největších středověkých sbírek. Knihovna a klášter byly mezi prvními lokalitami na celém světě, které se staly součástí světového dědictví, a to již v roce 1983. Večer odjezd ze Švýcarska.
6. den: Příjezd do Prahy v ranních hodinách.