To nejlepší z Tanzánie a Zanzibar

cestovani
Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Tanzánie a Zanzibar

NEJLEPŠÍ SAFARI SVĚTA A ODPOČINEK NA ZANZIBARU
Tanzanie – země s fantastickou přírodou. Velká příkopová propadlina – Východoafrický příkop plný jezer představuje vhodné podmínky pro spousty zvěře a tak zde můžete absolvovat fantastické safari v místních nejbohatších národních parcích. Své dojmy si pak můžete zažít na plážích voňavého ostrova koření Zanzibaru.

Stravování: polopenze

4x plná penze, 4x polopenze

Ubytování: hotel

hotel, lodge, " látkové chaty" - vždy se jedná o kapacity pro dvě osoby s vlastním příslušenstvím

"látkové chaty" = velký látkový stan skutečně velikosti chaty, kde jsou postele, skříně..., tedy vybavení jako v pokoji, součástí je i oddělená koupelna a toaleta. Celá jednotka stojí na podsadě. S výjimkou některých kempů v Serengeti, které podsadu mít nesmějí - nesmí v té oblasti být pevné stavby. Vždy je zde ale podlaha.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, let do Afriky s přestupem.
2. den: Přílet na mezinárodní letiště Kilimanjaro international Airport, transfer na nocleh do Karibu Heritage House, volno, nocleh (oběd a večeře nezahrnuty).
3. den: NP Tarangire. Snídaně, poté odjezd do NP Tarangire – prvního z kouzelných národních parků. Celodenní safari za zážitky s místní zvěří. Stáda ladných antilop a velká pětka. Picknickový oběd. Večeře a nocleh v Safari Lodge.
4. den: Kráter Ngoro Ngoro. Snídaně v Lodge. Dopolední půldenní (5 hodin) safari v kráteru Ngoro Ngoro. Kráter Ngoro Ngoro je kaldera o rozloze cca 8.000 km2. Byla zformována propadem vulkánu po silném výbuchu sopky, původně vysoké jako Kilimanjaro. Sestup na dno tohoto propadlého obrovského vulkánu s unikátním ekosystémem, kde najdeme savanu, sodná jezírka, bažiny i les. Místo s největší koncentrací zvěře na světě. Žije zde mnoho druhů afrických savců (např. i ohrožení nosorožci černí) a je také jedním z posledních míst na Zemi, kde můžete vidět kompletní „velkou pětku“ = buvola, slona, levharta, lva a nosorožce. Picknickový oběd. Odpoledne přejezd africkou krajinou k jezeru Ndutu. Večeře a nocleh.
5. den: Jezero Ndutu. Snídaně v Campu. Celodenní safari v parku, od prosince do května jsou ohromná stáda právě především v oblasti jezera Ndutu. Všechna jídla a nocleh v Campu.
6. den: Centrální NP Serengeti. Snídaně v Campu. Přejezd krásnou africkou přírodou do centrálního NP Serengeti. Serengeti je největším a nejznámějším národním parkem Tanzánie. Budete si zde připadat jako v ráji – okouzlí vás jeho nekonečné pláně, na kterých se pasou statisíce kusů zvěře – nedozírná stáda pakoňů, antilop, zeber a loví zde lvi, gepardi, leopardi a hyeny. Budete účastni fantastického fenoménu stěhování stád za pastvinami. Safari a picknickový oběd cestou. Sledování některých z „velké pětky“. Večeře a nocleh.
7. den: Snídaně. Transfer k letové dráze Seronera na let na Zanzibar přes Arushu (11:30 - 14:15). Přílet na mezinárodní letiště na Zanzibar. Zanzibar je kouzelný ostrov v Indickém oceánu proslavený sněhově bílými plážemi, nádhernou přírodou a voňavým kořením, především hřebíčkem. Transfer do hotelu. Večeře a nocleh.
8. den: Odpočinek na pláži a u bazénu. Snídaně a večeře v hotelu.
9. den: Odpočinek na pláži a u bazénu. Snídaně a večeře v hotelu. Možnost fakultativního výletu, např. potápění, nebo výlet za kořením ostrova – návštěva farmy na pěstování koření a návštěva staré části města Zanzibar (Stone Town) – v minulosti centra obchodu s otroky.
10. den: Odpočinek na pláži a u bazénu. Snídaně a večeře v hotelu.
11. den: Snídaně v hotelu. Odpočinek na pláži. Transfer na Zanzibar International Airport a odlet dle letového řádu.
12. den: Přílet do Prahy.