Thajsko - Pohoda na Ko Changu a chrámový komplex Ayutthaya

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Thajsko - Pohoda na Ko Changu a chrámový komplex Ayutthaya

Poleťte s námi objevit dosud neprobádané ostrovy východního Thajska. Nejprve však navštívíme životem pulzující hlavní město Bangkok s jeho překrásnými buddhistickými památkami. Odtud se vydáme na výlet do bývalého centra velké Siamské říše, starobylého města Ayutthaya, které je poseté více než 400 buddhistickými kláštery a chrámy. Po přeletu do východního Thajska se lodí přesuneme na nedaleký ostrov Ko Chang. Tento turisty pomalu objevovaný ostrov láká nejen svými broskvově zbarvenými plážemi, malebnými zátokami a dech beroucími západy slunce. Těšit se můžete také na korálové útesy s bohatým podmořským životem a jednu z nejlépe zachovaných džunglí v celé jihovýchodní Asii s nádhernými vodopády. Vedle odpočinku na jedinečných písečných plážích budete mít možnost poznat Ko Chang (Sloní ostrov) ze hřbetu slona, objevit původní rybářské osady skryté mezi netknutými mangrovovými háji nebo navštívit okolní ostrovy a šnorchlovat v průzračně čistém moři národního podmořského parku Ko Rang.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy.
2. den: přílet do královského BANGKOKU, přejezd na ubytování, odpolední prohlídka rušných čtvrtí Bangkoku
3. den: po snídani vyrazíme na projížďku po řece CHAO PRAYA, navštívíme překrásné bangkokské chrámy - WAT PHO s gigantickým ležícím Buddhou (46 m délka), CHRÁM SMARAGDOVÉHO BUDDHY (Woat Phra Kaeo) v Královském palácovém komplexu a chrám WAT TRAIMIT s největším Buddhou na světě (5,5 tuny). Projdeme se ČÍNSKÝM MĚSTEM, kde ochutnáme místní speciality na tradičních tržištích. Večerní toulání rušnými uličkami ve čtvrti KHAO SAN.
4. den:
5. den: snídaně, přelet do města TRAT a přejezd lodí na ostrov KO CHANG, ubytování a relaxace na krásných písečných plážích, večeře.
6. den: snídaně, celodenní odpočinek u moře, šnorchlování, po večeři možnost okusit místní noční život na HAT SAI KHAO (pláži bílých písků).
7. den: snídaně, relaxace na pláži, návštěva BAN KWAN ELEPHANT CAMP - možnost projížďky na slonech v ostrovní džungli s následným krmením a koupáním těchto majestátních obrů v řece, večeře.
8. den: snídaně, celodenní výlet kolem ostrova KO CHANG, návštěva rybářských osad ukrytých v mangrovových porostech ve východní části ostrova, procházka k nádherné vodní kaskádě NAM TOK THAN MAYOM, jedinečné výhledy na hornatý ostrov prorostlý neprostupnou džunglí, zahlédneme krevetové farmy a navštívíme oblasti, kde místní pěstují gumovníky, duriany, mangostany, ananasy a kokosové ořechy, večeře.
9. den: snídaně, pohoda na pláži, fakultativně výlet lodí na okolní ostrovy se šnorchlováním v národním podmořském parku KO RANG s úžasnou viditelností a pestrým podmořským životem, večeře.
10. den: snídaně, výlet do místní džungle na překrásný vodopád NAM TOK KHLONG PHLU, lenošení u moře, šnorchlování, večeře.
11. den: odlet do Bangkoku a zpět do ČR.
12. den: přílet do Prahy.