To nejlepší z Bangkoku + SPANÍ NA ŘECE KWAI + KOUPÁNÍ NA OSTROVĚ PHUKET (letecky

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Bangkoku + SPANÍ NA ŘECE KWAI + KOUPÁNÍ NA OSTROVĚ PHUKET (letecky

Exotická vůně dálek… Hmm… Objevte s námi Thajsko – zemi, kde se panenská příroda snoubí s okouzlujícími chrámy a nádhernými plážemi. Bangkok vám jednoduše nedá spát, thajskou masáž si dopřát musíte, spaní v plovoucím hotelu jen tak někde nezažijete a slunění na ostrově Phuket není nikdy dost. Koktejl pro pravé cestovatele – inspirujte se a prožijte Thajsko jako nikdy předtím!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Fakultativní výlet na ostrovy Phi Phi

Dospělý 2290.00 Kč

Cestovní pojištění: EASY (48 Kč / den / osoba)
EASY (48 Kč / den / osoba)
EASY (48 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (108 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (80 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (80 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

během dne bude možné zakoupit jídlo na některé z přestávek v místech s možností občerstvení
Bangkok: částka cca 600 THB/den
ostrov Phuket: částka cca 800 THB/den

Ubytování: hotel

ubytování je zajištěno v hotelech minimálně 3* kategorie

Program zájezdu

1. den: Odlet z ČR v odpoledních hodinách.
2. den: Přílet do Bangkoku, transfer z letiště na hotel, ubytování. V závislosti na čase příletu pro zájemce možná fakultativní plavba lodí s večeří po hlavní thajské řece Chao Phraya. Kolem oběda dorazíme do Bangkoku, objednaným transferem se přesuneme na hotel a v případě zájmu večer vyrazíme na fakultativní plavbu lodí na řece Chao Phraya.  Ve večerních hodinách návrat na hotel v Bangkoku.
3. den: Dnes nás čeká prohlídka nejznámějších bangkokských chrámů, možnost vyzkoušení tradiční thajské masáže a nákupy na proslulých nočních pouličních trzích. Po snídani se vydáme objednaným minibusem objevovat nejznámější památky thajské metropole. Nejprve si společně prohlédneme  Velký palác , který sloužil jako oficiální rezidence thajských panovníků až do roku 1946. Poté se společně vydáme k  chrámu Wat Pho, nejstaršímu a největšímu chrámu v celém Bangkoku. Prohlédneme si zde skvostnou zlatou sochu ležícího Buddhy, dlouhou 46 metrů.  V pozdních odpoledních hodinách se pak společně dopravíme na druhou stranu řeky, kde nás bude čekat návštěva posledního chrámu dnešního dne, tzv.  Wat Arun , který nese prvky buddhismu i hinduismu a proslul především nádhernou sochařskou a keramickou výzdobou. Po návštěvě chrámu odjedeme na hotel, kde si budeme moci pár hodin odpočinout, abychom se později večer vydali na návštěvu  nočních trhů Khao San , kde si užijeme  labyrint stánků , v nichž pouliční prodavači nabízejí obrovské množství různých suvenýrů a tradičního thajského zboží. Můžeme si zde vychutnat i tradiční masáž. V nočních hodinách návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně. 
4. den: Dnes náš čeká ochutnávka tradiční kuchyně v Čínské čtvrti. Později si prohlédneme další úchvatné bangkokské chrámy a paláce a večer strávíme na trzích na nábřeží a v lunaparku. V ranních hodinách vyrazíme objednaným minibusem vstříc dalšímu poznávání Bangkoku. Naší první zastávkou bude  Čínská čtvrť  s osobitou atmosférou, množstvím pouličních prodejců a stánků s občerstvením. Dále se vydáme po hlavní tepně  Soi Charoen Krung  k působivému buddhistickému Chrámu zlatého Buddhy (Wat Traimit). Tento svatostánek skrývá ve svém nitru skutečný poklad – největší sochu Buddhy z ryzího zlata na světě, jednu z thajských národních památek.  V podvečerních hodinách se přesuneme k  večerním trhům na nábřeží a k lunaparku Asiatique Riverfront . Zde si budeme moci dosyta užít večerního volna, odpočinku, nákupů, ochutnávek tradičního jídla a nejrůznějších atrakcí. V pozdních večerních hodinách společný návrat na ubytování.
5. den: Dnes si užijeme dobrodružství na železničním a plovoucím trhu a poté se přesuneme do Kanchanaburi, kde se nalodíme a pojedeme společně na ubytování v plovoucích chatkách na řece Kwai. V ranních hodinách odjedeme z Bangkoku objednaným minibusem a cestou si uděláme zastávku na železničním trhu Mae Klong . Staneme se svědky neuvěřitelné podívané, kdy bude napříč trhem projíždět vlak. Poté nás čeká cesta na nedaleký plovoucí trh Damnoen Saduak , kde se nalodíme na malé loďky a celým trhem budeme proplouvat. Až do sytosti prozkoumáme trhy, přesuneme se do provinčního města  Kanchanaburi , v němž za druhé světové války Japonci za nelidských podmínek nutili válečné zajatce ke stavbě železničního mostu přes řeku Kwai a náročnému budování železnice do Myanmy. Nejprve se společně podíváme na Vojenský hřbitov Spojenců s jednoduchými náhrobky bezmála 7 000 převážně britských a australských zajatců. Zájemci se mohou podívat také do  Muzea druhé světové války.  Po prohlídce muzea s řadou zajímavých exponátů se společně vypravíme ke zbytkům oblouků ocelového  mostu přes řeku Kwai , jehož střední část byla zničena spojeneckým bombardováním na sklonku války. V odpoledních hodinách se vydáme do  oblasti Sa i Yok a ubytujeme se v tzv. plovoucím hotelu , kde nás bude čekat večeře. Nocleh v plovoucím hotelu.
6. den: Ráno si užijeme jízdu po "železnici smrti". Poté transfer na letiště a přelet na ostrov Phuket.  Dnes nás čeká jízda vlakem po „železnici smrti“ – projedeme si nejznámější úsek této železnice a uvidíme železnici v jejím původním stavu tak, jak ji během druhé světové války vystavěli zajatci z nedaleké Barmy. Prohlédneme si také Pekelný průsmyk , který ručně hloubili zajatci. Po obědě nás bude čekat přesun na bangkokské letiště Suvarnabhumi a odtud odlet na  největší thajský ostrov Phuket . Po příletu transfer z letiště na hotel, kde se ubytujeme. Ubytování na Phuketu.
7. den: Dnes se společně vydáme na objevnou cestu po nejkrásnějších plážích jižní části ostrova Phuket, na nichž si dosyta užijeme koupání, krásných výhledů a místního jídla. Na závěr dne si vychutnáme nezapomenutelný zážitek ze západu slunce na nejjižnějším cípu ostrova. Po snídani nastoupíme do minibusu a dnešní den zasvětíme prohlídce a odpočinku na jedněch z nejkrásnějších phuketských plážích. Naší první zastávkou bude  největší socha Buddhy na Phuketu  vysoká 45 metrů. Socha z bílého mramoru představuje Buddhu sedícího v pozici lotosového květu a je umístěna na vrcholu kopce Nakkered Hills. Od sochy si užijeme panoramatický výhled na ostrov, mimo jiné na Phuket Town, pláže Kata a Karon Beach nebo zátoku Chalong Bay. Po prohlídce se přesuneme na Karon Beach nebo Kata Beach , kde bude dostatek času na koupání a odpočinek Odpoledne se vydáme do Cashew factory, kde se seznámíme s pěstováním a zpracováním oblíbených kešu oříšků. Čeká nás také koupání na Yanui Beach a prohlídka Muzea mušlí . Navečer se přesuneme na nejjižnější výběžek ostrova, k  mysu Phromthep , odkud se nám naskytne snad ta  nejkrásnější panoramatická podívaná  celého dnešního dne. Zde si počkáme na západ slunce, který se bezesporu zařadí mezi naše nejsilnější zážitky z celého Thajska. Ve večerních hodinách společný návrat na hotel. 
8. den: Volný den, který můžeme využít k odpočinku na pláži anebo k výletu do Phuket Town.  Dnes si budeme moci užít všech lákadel, která Phuket nabízí – mimo jiné spousty restaurací, barů, nákupních možností, masážních salónů a také úchvatnou  pláž s bílým pískem Patong Beach , která se podél Andamanského moře (součást Indického oceánu) táhne v délce 3,5 kilometrů.  Nebo se můžeme vydat do Phuket Town a projít se ulicemi tohoto města, případně navštívit některý z místních chrámů nebo tržiště . Ubytování v hotelu na Phuketu.
9. den: Dnes zájemce čeká celodenní fakultativní výlet lodí na souostroví Phi Phi, kterému se přezdívá „Perla Andamanského moře“ a které se na celém světě proslavilo díky filmu Pláž s Leonardem DiCapriem v hlavní roli. Po snídani se zájemci vydají spolu s průvodcem autobusem a pak lodí na  souostroví šesti ostrůvků nazývané Phi Phi . Tyto ostrůvky byly původně obývány muslimskými rybáři, později zde začaly vyrůstat kokosové plantáže. V roce 2000 souostroví zaznamenalo obrovský příval turistů díky úspěchu filmu Pláž, o čtyři roky později byly ostrovy značně poničeny vlnou tsunami. Dnes se opět skví ve své panenské nádheře a lákají mnoho návštěvníků na  tyrkysové moře, pláže se zářivě bílým pískem, scenérii vápencových skalisek  a také na bohatý podmořský život a barevné korálové útesy. Na své si zde tedy přijdou mimo jiné příznivci  potápění a šnorchlování . Nádhernou přírodu si užijeme především během individuálního volna na ostrově Phi Phi Don, kde si dáme oběd. V pozdních odpoledních hodinách odjezd autobusem zpět na ubytování na ostrově Phuket. 
10. den: Dopoledne si zájemci užijí skvělý zážitek ve sloním parku. Bude také čas na koupání a relax na pláži, večer přesun na letiště a odlet zpět do ČR. Dopoledne mohou zájemci strávit s průvodcem ve sloním parku. Sloni jsou v Thajsku těmi nejdůležitějšími tvory z říše zvířat, kteří mají v místní kultuře a náboženství již po dlouhá staletí velký význam. Park, který navštívíme, se nachází uprostřed džungle a jeho posláním je ochrana a zlepšení životních podmínek slonů v Thajsku. Společně si užijeme dopoledne se slony. Vykoupeme se s nimi, budeme je krmit a pozorovat. Odpoledne nás čeká  volno , které můžeme využít k relaxaci na překrásných plážích či k  nákupům suvenýrů . Ve večerních hodinách (v závislosti na letovém řádu) nás čeká přesun na letiště v Phuketu a odlet zpět do ČR. Hotelový pokoj nám bude k dispozici až do odjezdu.
11. den: V dopoledních hodinách návrat zpět do ČR.