hotel Kyjev

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **** Doprava: vlakem Strava: snídaně

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

hotel Kyjev

Kyjev je hlavní město a také největší na Ukrajině. Je to starobylé město se 3 miliony obyvatel. Leží na obou březích mohutného Dněpru.  V historii to bylo centrum mohutné říše východních Slovanů - Kyjevské Rusi. Dnes je to moderní metropole s mnoha obchodními centry a pulzujícím životem. Návštěva katedrály sv. Sofie z 11. století, malebná zákoutí Andrijivského uzvizu – uličky klikatící se od chrámu sv. Andreje po svahu Vladimirské hory do historické čtvrti Podil. Náměstí Nezávislosti Majdan a jiné památky historického města. Kyjevskopečerská Lávra  je historicky i umělecky jedním z nejstarších a nejdůležitějších klášterů staré Rusi. Byla založen v roce 1051 za vlády Jaroslava Moudrého. Jeho první částí byla podle legendy jeskyně ve vesnici Berestov - sídlo knížat.  Byla vyhloubena místním knězem později metropolitou Ilarionem, stala se útulkem prvního poustevníka na Rusi – Antonia. Mnohé náboženské stavby sehrávaly v dávných  dějinách i v současnosti země důležitou roli. Černobyl a Prypjať místa neblaze proslulé jaderné havárie, která nejenže zanechala apokalyptický ráz ve zdejší zóně kolem reaktoru, ale znamenala také definitivní konec éry Sovětského svazu.
. Do Černobylu je průvodce mluvící česky/slovensky.

1. den odjezd z OVA, event. z jiné stanice.(s příplatkem dle tarifu ČD) v ranních hodinách do Košic.

2. den, příjezd do Kieva v dopoledních hodinách (dle JŘ), 3 hodinová okružní jízda městem s česky/slovensky mluvícím průvodcem, po skončení odvoz do hotelu v blízkosti památek jako Lavra, atp.

3. den po snídanni pěší okruh komplex Lavra (bez muzeí), Park Slávy a muzeum 2.svět.války v podnoží sochy "Matka vlast", a jiné památky. Hotel je asi 1 km od Dněpru,  bulvár Chresčatik, památka na dobu poválečného stalinismu ve městě, dnes se bulvár o víkendech proměňuje z rušné třídy na pěší zónu, kde se setkávají muzikanti a jiní umělci, nocleh.

4.den, po snídani se autobusem vypravíme do Černobylu (pro osoby od 18 let, účastníci musí mít dlouhé kalhoty a musí být zaregistrovaní), nebo do muzea Černobylu. Prohlédneme si také některé zrekonstruované chrámy místními obyvateli, kteří zde žijí neustále od katastrofy.  Po té autenticky navštívíme město Prypjať, které zůstalo opuštěným a zakonzervovaným městem duchu po dramatické evakuaci obyvatel. Ten, kdo by měl obavy z tohoto výletu může si v Kijevě prohlédnout Muzeum Černobylské tragédie - výstava vypráví o největší radioekologické katastrofě. O katastrofě Černobylské atomové elektrárny, o likvidaci a pozůstatcích havárie a jejím vlivu na ekologickou situaci na Ukrajině. Je zde umístěno více jak 7000 exponátů. Jedná se původně o tajné dokumenty, mapy, fotky, osobní věci obyvatel Černobylského regionu. Návrat do hotelu, nocleh.

5.den, po snídani se vydáme na prohlídku a nákupy v různých marketech a obchůdcích. Vždyť v některých obchodech jsou luxusní věci za velmi přijatelnou cenu. Odpoledne odjedeme vlakem v lůžkovém/lehátkovém voze do Košic.

6. den, po příjezdu do Košic, přestoupíme na vlak do ČR.

3. + 4. den v případě nutnosti je možná výměna programu !!

Poloha: Kyjev je hlavní město a také největší na Ukrajině. Je to starobylé město se 3 miliony obyvatel. Leží na obou březích mohutného Dněpru.  V historii to bylo centrum mohutné říše východních Slovanů - Kyjevské Rusi. Dnes je to moderní metropole s mnoha obchodními centry a pulzujícím životem. Návštěva katedrály sv. Sofie z 11. století, malebná zákoutí Andrijivského uzvizu – uličky klikatící se od chrámu sv. Andreje po svahu Vladimirské hory do historické čtvrti Podil. Náměstí Nezávislosti Majdan a jiné památky historického města. Kyjevskopečerská Lávra  je historicky i umělecky jedním z nejstarších a nejdůležitějších klášterů staré Rusi. Byla založen v roce 1051 za vlády Jaroslava Moudrého. Jeho první částí byla podle legendy jeskyně ve vesnici Berestov - sídlo knížat.  Byla vyhloubena místním knězem později metropolitou Ilarionem, stala se útulkem prvního poustevníka na Rusi – Antonia. Mnohé náboženské stavby sehrávaly v dávných  dějinách i v současnosti země důležitou roli. Černobyl a Prypjať místa neblaze proslulé jaderné havárie, která nejenže zanechala apokalyptický ráz ve zdejší zóně kolem reaktoru, ale znamenala také definitivní konec éry Sovětského svazu.
. Do Černobylu je průvodce mluvící česky/slovensky.

Stravování: snídaně

3x snídaně (bufet), u zájezdu do Černobylu je oběd, hotel má restauraci, event. v blízkosti jsou bufety a obchody

Snídaně

Ubytování: hotel ****

V Kievě hotel 3-4* se snídaněmi (bufet) 3 noci, 2lůžkové pokoje s možností přistýlky, každý pokoj s WC+sprcha/vana, minibar/lednice, klimatizace/topení. Cestou ve vlaku je to 2x ubytování ve 3 event.4 lůžkových kupé, wellnes centrum (služby za příplatek). Z vyšších pater je pěkný výhled na památku a na řeku Dněpr.