Pohodové Toulky

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: polopenze

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Pohodové Toulky

Chcete navštívit Podkarpatskou Rus? Toužíte poznat nebo se vrátit na toto malebné území? V tom případě máme nachystánu akci, při které formou hvězdicovitých výletů ze dvou základen můžete s námi prokřižovat střední a východní část zdejšího kraje. Pojeďte na pohodový pobyt plný romantických toulek po údolích, hřebenech a vesnicích, zpestřený místním folklórem s podporou autobusu a noclehy v hotelu a v turbáze (turistické základně).

Užhorod – Siněvirské jezero – NP Siněvir – Boržavská polonina - vodopád Šipot – Koločava – Iza – Jasina – Jablonický průsmyk – Svidovecký hřeben – Bliznica – Solotvina - Mukačevo

NA PODKARPATSKÉ RUSI

NÁRODNÍ PARKY, POLONINY, VESNICE A MÍSTNÍ FOLKLÓR

Kapesné: Jako minimální kapesné na celou dobu pobytu budete potřebovat asi 80 EUR na vstupy

Doporučujeme: toulky Podkarpatskými poloninami
tegendami opředené Siněvirské jezero
Československá historie – Koločava
průzračné vody vodopádu Šipot

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 14.07. - 23.07. Odjezd J* + Olomouc
08.08. - 17.08. Odjezd J* + Olomouc

Ubytování: hotel

Hotel/Turbáze

Program zájezdu

1. - 2. den: Odjezd z ČR v podvečerních hodinách, noční tranzit Slovenskem na Podkarpatskou Rus, dopolední prohlídka hlavního města UŽHORODU , jeho centrum, skanzen a hrad, přejezd do střední oblasti Podkarpatské Rusi, ubytování v hotelu 4x na stejném místě.
3. den: Návštěva perly Karpat - SINĚVIRSKÉHO JEZERA , vycházka či túra v NP SINĚVIR .
4. den: Túra pod BORŽAVSKOU POLONINOU k vodopádu ŠIPOT nebo s pomocí sedačkové lanovky výlet na její hlavní hřeben.
5. - 6. den: Návštěva vesnice KOLOČAVA s hrobem Nikoly Šuhaje a českých četníků, muzeem I. Olbrachta a historie, přejezd do Rachovské oblasti s poznávacími zastávkami - dřevěné kostelíky, geografický střed Evropy, košíkářská vesnice IZA , ubytování v turbáze (3x na stejném místě).
7. - 8. den: Návštěva JASINY - bývalého nejvýchodnějšího městečka první republiky, pěší túry v okolí JABLONICKÉHO PRŮSMYKU , v případě příznivého počasí a zájmu klientů fakultativní motovýlet na Svidovecký hřeben s vrcholem Bliznica.
9. - 10. den: Zastávka ve vyhlášené SOLOTVINĚ (pro zájemce koupání ve slaném jezírku) a prohlídka města a hradu v MUKAČEVĚ , večer odjezd na hranice, návrat do ČR kolem poledne.