PERLY ZÁPADU USA

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel ** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

PERLY ZÁPADU USA

GRAND KAŇON, MONUMENT VALEY, BRYCE KAŇON, ZION KAŇON, DEATH VALLEY, YOSEMITSKÝ NP a LOS ANGELES, HOLLYWOOD, LAS VEGAS A SAN FRANCISCO.
Strhující krajina amerického západu – krajina rudých skal, žhavých pouští, hlubokých kaňonů, vysokých pohoří a hučících vodopádů, třpytivá velkoměsta jako Los Angeles a San Francisco a hlavní město zábavy Las Vegas, to všechno a mnoho dalšího vás čeká na tomto zájezdu.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy – přílet do Los Angeles, transfer do hotelu, nocleh.
2. den: Hollywood: slavná Universal Studios – lokalita největších filmových studií na světě. Tramvajová projížďka s výkladem vám ukáže, kde a jak se filmy natáčejí – zvuková studia, předvedení speciálních efektů a ukázky z filmů jako Ztracený svět a Jurský park. Nocleh.
3. den: Rano prohlídka města – procházka po Hollywood Boulevard a návštěva Mann´s Chinese Theater, kde najdete otisky rukou a podpisy mnoha slavných hvězd otisknuté venku na chodníku. Beverly Hills, centrum, obchodní čtvrť a Mexická čtvrť. Později odpoledne příjezd do Laughlinu, volný čas na procházku po březích řeky Colorado nebo na hazard? Nocleh.
4. den: Přejezd ke Grand kaňonu – mimořádnému geologickému fenoménu. Procházka podél South Rim, abyste shlédli jeden z nejkrásnějších divů světa, který je výsledkem miliony let působící eroze vody a větru. Řeka Colorado – jeden z vrcholů naší cesty, teče 4.500 stop dole. Možnost letu nad kaňonem helikoptérou s výkladem. Nocleh ve Flagstaffu.
5. den: Odjezd do Monument Valley, kde se octnete obklopeni tmavě červenými kopci. Zde byla filmována řada westernů a kovbojek. Na této pouštní planině 25 mil dlouhé a 16 mil široké se ježí gigantické pískovcové monolitické struktury. Možnost výletu džípem s obědem u Indiánů Navaho. Odpoledne příjezd do Page a zastávka na březích jezera Powell a přehrady Glen Canyon. Nocleh v Kanabu.
6. den: Krásný výlet přes prérie k Bryce kaňonu, jednomu z nejkrásnějších přírodních parků Utahu. Mormoni objevili toto místo v minulém století. Tvary, barvy a stíny kamene a slavné Pink Cliffs se mění neustále od úsvitu do soumraku. Poté přejedeme do nejstaršího parku v Utahu – do Zion kaňonu známého skalami a útesy tvarů katedrál. Některé z nich dosahují výšky až 4.000 stop. Pokračování směrem k Saint George, městu založenému Mormony. Na konci dne dojedeme do Las Vegas. Ubytování, nocleh.
7. den: Pojedeme přes Nevadskou poušť směrem na Pahrump a Shoshone. Po příjezdu do Californie sestoupíme do slavného Death Valley (Údolí smrti), které leží cca 320 stop pod úrovní moře. Tato oblast je tak bezútěšná, že první kovbojové, kteří ji přecházeli ji popsali takto: “Žádný pramen, ze kterého by ses napil, žádný strom, na kterém by ses oběsil”. Navštívíte Badwater Point – nejnižší část údolí, Furnace Creek a pískové duny Stovepipe. Návrat do Las Vegas. Nocleh.
8. den: Cesta přes několik nádherných úseků Jihozápadu. Příjezd do Calico, typické westernové vesnice, pojmenované podle různobarevných hor okolo. Bylo to rychle se rozvíjející důlní město (těžilo se stříbro) od r. 1881 do 1896. Pokračování do Fresno, kde strávíte noc. Nocleh.
9. den: Vyjedeme směrem k Yosemitskému národnímu parku s jeho borovicovými a sekvojovými lesy a mohutnými vodopády. Objevíte Half-Dome, Yosemite-Valley, Bridalveil Falls a Yosemite Falls. Večer příjezd do Modesto, nocleh.
10. den: Ráno průvodcovaná prohlídka San Francisca, jednoho z nejfotografovanějších a nejfilmovanějších měst na světě – drahokamu nádherného zálivu. Navštívíte obchodní čtvrť, Union Square, Chinatown a Golden Gate Bridge. Volné odpoledne v San Franciscu, kde se budete moci věnovat nákupům. Nocleh.
11. den: Odjezd do Monterey – nádherné oblasti pláží, cypřišů a útesů. Toto místo je nejoblíbenějším místem mnoha amerických i evropských malířů a básníků. Návštěva města, zejména rybářského přístavu a Cannery Row, která byla proslavena Johnem Steinbeckem. Poté navštívíte Carmel – jedno z nejčarovnějších měst v Californii. Nocleh v Lompocu.
12. den: Odjezd do Santa Barbary – kouzelného městečka, jehož dědictví je viditelné v jeho mnoha nabílených budovách a španělských jménech ulic. Odjezd do Santa Monicy, volno na pobyt na pláži nebo na poslední nákupy. Nocleh v Los Angeles.
13. den: Dopoledne případné volno, poté transport na letiště a odlet dle aktuálního letového řádu.