Po stopách divokého západu

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Po stopách divokého západu

Zájezd pro opravdové turistické labužníky nabízí jedinečnou kombinaci přírodních krás Kalifornie, Nevady, Colorada, Utahu a Arizony spolu s variací známých metropolí. Nechte se pod vedením zkušeného průvodce bezpečně provést "divokým" západem USA !!
San Francisco - NP Redwood - NP Lassen Volcanic - Lake Tahoe - Reno -Ely - Lehmans Cave - Salt Lake City - Dinosaurus NM - NP Arches - escalante NM - Natural Bridges NM - Valley of Gods - SP Goosenecks - Mexican Hat - Monument Valley - NP Grand Canyon - Lake Havasu - Morongo - Los Angeles
Minimální počet 6 osob
Během zájezdu urazíte cca 3.325 mil ( 5.320 km )
Zájezd může být směrován opačně
K návštěvě USA je nutný biometrický pasa autorizace ESTA nebo platný pas s vízem.

Program zájezdu

1. den: SAN FRANCISCO 20 mil / 35 km Odlet z Prahy do San Francisca. Po příletu a uvítání na letišti průvodcem AMERICA TOURS transfer do hotelu, ubytování a orientační meeting s průvodcem.
2. den: SAN FRANCISCO 40 mil / 70 km Celodenní prohlídka San Francisca zahrnující největší atrakce města, včetně plavby lodí po zátoce pod Golden Gate a kolem Alcatrazu /v ceně/, závěrem volno k prohlídce Fisherman’s Wharf.
3. den: SP HUMBOLDT REDWOOD 290 mil / 460 km Celodenní přejezd do města Eureka na pobřeží Pacifiku,částečně po jedinečné silnici č. 1 lemující členité mořské pobřeží, a také průjezd "Avenue of Giants"- původní historickou silnicí klikatící se prastarými lesy sekvojí. Krásná příroda Vás bude provázet celý den.
4. den: NP REDWOOD 350 mil / 560 km Časně odjezd do národního parku Redwood. Absolvujete několik trailů mezi nejvyššími stromy světa a odpoledne Vás čeká přejezd do města Redding jedinečnou přírodou severní Kalifornie.
5. den: NP LASSEN, LAKE TAHOE 280 mil / 440 km Prvním cílem dne je národní park Lassen Volcanic. Budete uneseni vysokohorskou nádherou skalních štítů a jezer doplněnou o projevy vulkanické činnosti – gejzíry, bahenní vulkány a výrony horké páry z nitra země… pokračování přírodou Sierry Nevady k vysokohorskému jezeru Lake Tahoe. Po několika zastávkách na vyhlídkách cesty kolem jezera budete ubytováni v South Lake Tahoe.
6. den: CARSON CITY, RENO 80 mil / 130 km Ráno Vám doporučujeme v případě dobré viditelnosti výjezd gondolou na jednu z hor nad jezerem /zimní lyžařský areál Heavenly, jízdné není v ceně/ a fantastický výhled na jezero a panoráma Sierry Nevady. Odjezd do hlavního města Nevady Carson City. Po krátké prohlídce centra pokračování do Rena – dnešního cíle cesty. Hodně štěstí ve hře v kasinech a nočních klubech !!
7. den: AUSTIN, EUREKA, ELY 320 mil / 510 km Celodenní putování po US 50 – "Nejopuštěnější silnicí Ameriky" napříč Nevadou do města Ely. Lidí zde opravdu nežije mnoho, ale příroda horských pouští je tak krásná ! V Ely se čas zastavil před mnoha desítkami let…Ubytováni budete v historickém centru města.
8. den: NP GREAT BASIN, LEHMAN’S CAVES, 330 mil / 520 km Návštěva horského národního parku Great Basin a prohlídka jedinečného jeskynního systému Lehman’s Caves s bohatou krápníkovou výzdobou /vstup v ceně/. Odpoledne pokračování cesty na východ do Utahu. Orientační prohlídka centra Salt Lake City, ubytování.
9. den: PARK CITY, NM DINOSAUR 250 mil / 400 km Dnes nejprve navštívíte krásné horské městečko Park City – jedno z dějišť Olympiády 2002, a poté již zamíříte přes cíp státu Wyoming kolem jezera Starvation do Dinosaur National Monument. Zde se nachází jedno z nejzachovalejších paleontologických nalezišť s kostrami dinosaurů. Ubytování ve večerních hodinách.
10. den: NP ARCHES 260 mil / 420 km Časně odjezd na jih do města Moab, cestou průjezd soutěskou řeky Colorado. Odpoledne návštěva národního parku Arches – jedinečného skvostu mezi národními parky. Nocleh v Moabu.
11. den: ESCALANTE, MEXICAN HAT 250 mil / 400 km Dnešní den je dnem neskutečné krásy pouštní krajiny Utahu. Nejprve budete projíždět rozervanou zemí kaňonů v povodí řek San Juan a Green River přírodní rezervací Escalante, poté budete obdivovat neskutečné scenérie a hru barev při přejezdu kaňonů Colorada, až dorazíte do Údolí bohů /Valley of the Gods/ s mohutnými skalními věžemi a terasami. V závěru dne ještě uvidíte neuvěřitelné meandry řeky San Juan ve státním parku Goosenecks, a stejně neuvěřitelný přírodní skalní "klobouk" Mexican Hat. Ubytování v Mexican Hat Village.
12. den: MONUMENT VALLEY, NP GRAND CANYON, 410 mil / 650 km Dopoledne návštěva slavného Monument Valley, odpoledne pak navštívíte národní park Grand Canyon. K umocnění zážitků Vám doporučujeme fakultativní let letadlem nebo helikoptérou nad Grand Canyonem. Ubytování ve večerních hodinách.
13. den: LAKE HAVASU, LOS ANGELES 360 mil / 570 km Časně odjezd podél řeky Colorado do města Lake Havasu City. Dle počasí možnost koupání v jezeře. Pokračování krajem sukulentních stromů Joshua do Los Angeles, cestou návštěva obřího indiánského kasina v poušti nedaleko Palm Springs a nákupy ve zdejších outletech. Ubytování v Los Angeles ve večerních hodinách.
14. den: LOS ANGELES 60 mil / 100 km Celodenní prohlídka města a okolí - Hollywood, Beverly Hills,Rodeo Drive, Sunset a Hollywood Boulevard... prohlídku zakončíme za západu slunce na Santa Monica Beach...Večer návrat do hotelu.
15. den: LOS ANGELES, odlet domů 25 mil / 45 km Dopoledne dle časových možností shopping, transfer na letiště a odlet do Prahy.
16. den: Přílet do Prahy Váš zájezd ukončí.