To nejlepší z New Yorku + DEN NEZÁVISLOSTI (letecky z Prahy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z New Yorku + DEN NEZÁVISLOSTI (letecky z Prahy)

Jedinečný poznávací zájezd s průvodcem, během kterého uvidíte to nejzajímavější z New Yorku a oslavíte Den nezávislosti. Projedete se lodí až k Soše Svobody, z Manhattanu si vychutnáte pohled na Brooklynský most, projdete se po Wall Street a vzpomínku na výhled z Empire State Building nezapomente. Poznávejte s námi Ameriku a oslavte Den nezávislosti v New Yorku!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Empire State Building (86. patro + 102. patro)

Dospělý 1 630 Kč
Dítě 1 520 Kč
Senior 1 520 Kč

Plavba k soše Svobody

Dospělý 650 Kč
Dítě 480 Kč
Senior 570 Kč

Muzeum 11/9 Memorial

Dospělý 730 Kč
Dítě 480 Kč
Senior 570 Kč

Cestovní pojištění: EASY (48 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (130 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, přílet do New Yorku v odpoledních hodinách (šestihodinový časový posun), transfer na hotel. Dle časových možností nás ještě dnes čeká fascinující pohled na jeden z hlavních symbolů města - působivý Brooklynský most, jejž zvěčňovali mnozí malíři a kterému se pro jeho elegantní tvar přezdívá „ocelová harfa“. Poté se přesuneme do centra města, které nikdy nespí, na Times Square s gigantickými světelnými billboardy, které je nazýváno také srdcem či křižovatkou světa , a projdeme se po nejdelší newyorské ulici Broadway, na které je největší koncentrace divadel vůbec. Návrat na hotel v pozdních večerních hodinách s průvodcem nebo individuálně.
2. den: Dnešní den začneme jednou z nezbytností, kterou nevynechá žádný turista v New Yorku – plavbou lodí na Liberty Island, na kterém majestátně stojí Socha Svobody. Během plavby uvidíme také "ostrov nadějí" Ellis Island, na kterém se nacházel imigrační úřad, kudy prošly milióny lidí toužících po splnění svého amerického snu v "novém světě". V ceně plavby je také vstup do podstavce nejznámější sochy světa a rovněž vstup do Muzea Imigrace na Ellis Island. Poté se vydáme tam, kde tepe finanční srdce New Yorku , na známou třídu Wall Street, ve které je největší koncentrace bank a burz na světě. Uvidíme Federal Hall se sochou George Washingtona, která označuje místo, kde první americký prezident složil v roce 1789 svou přísahu, a také impozantní budovu Newyorské burzy. Kolem překrásného novogotického kostela Trinity Church a nejstaršího newyorského kostela a zároveň jediného dochovaného kostela koloniální doby St. Paul Chapel dorazíme až na nejsmutnější místo novodobé historie – hlubokou jámu po věžích Světového obchodního centra, tzv. Ground Zero, na jejímž místě dnes stojí památník obětem 11. září a také nové Muzeum 9/11 Memorial , které zájemci budou moci navštívit. Přesuneme se k newyorské Radnici , ve které v současné době sídlí místní starosta. Abychom poznali pestrou směsici obyvatel New Yorku, bude naší další zastávkou Čínská čtvrť, kde si prohlédneme místní buddhistický chrám a nasajeme exotickou atmosféru. Hlavní tepnou čínské čtvrti je ulice Canal Street , kde se dají nakoupit značkové produkty za nízké ceny, nejedná se ovšem o originály. Prohlídku zakončíme v italské čtvrti Little Italy, kde měla dříve sídlo newyorská mafie, kterou přibližuje román a film Kmotr . Ve večerních hodinách návrat na ubytování.
3. den: Ráno se vydáme do zelených plic New Yorku, známého Central Parku, kde potkáme běžce, cyklisty, chůvy s dětmi na procházce nebo profesionální "dogwalkers" venčící mnoho psů najednou. Během naší ranní procházky uvidíme také architektonicky zajímavou budovu Guggenheimova muzea, které se přezdívá "obří vývrtka" nebo jedno z největších amerických muzeí – Metropolitní muzeum se sbírkou čítající zhruba dva miliony exponátů. Po odpočinku přímo v centru zelených plic New Yorku se společně vydáme k další přední newyorské atrakci, světoznámému Rockfellerovu centru, kde tluče srdce města, v zimě se bruslí na místním kluzišti a pro každého návštěvníka je povinností fotografie před pozlacenou sochou Prométhea. Uvidíme také nedalekou Katedrálu svatého Patrika, která je jakýmsi malým vydáním kolínského dómu a sídlem katolického arcibiskupa, a Muzeum moderního umění MoMA a dojdeme až na slavnou Pátou avenue. Tady bude čas na odpočinek a případné nákupy, třeba ve slavném obchodním domě Macy´s. Po skončení našeho společného programu mohou zájemci navštívit vyhlídku v 86. a 102. patře jednoho z nejznámějších newyorských mrakodrapů Empire State Building. Návrat na hotel v pozdních večerních hodinách nebo individuálně. 
4. den: Dnes prožijeme společně s Newyorčany ten nejameričtější ze všech amerických svátků – Den nezávislosti – svátek, při kterém je oslavováno přijetí Deklarace nezávislosti Spojených států v roce 1776. Po celém New Yorku probíhají nejrůznější akce a oslavy a tou nejpopulárnější je bezpochyby Hot Dog Eating Contest , každoroční soutěž v pojídání hotdogů na newyorském poloostrově Coney Island. Té se zúčastníme i my a po fandění rozličným jedlíkům nás čeká příjemně strávený čas v místním lunaparku s jeho symbolem , známou dřevěnou horskou dráhou Cyclone z roku 1927 , na které se můžete svézt rychlostí až 110 km/h. Výhled na ostrov budeme moci obdivovat také z místního ruského kola a dopřejeme si i odpočinek na plážích na pobřeží Atlantského oceánu . Navečer se přesuneme do centra města, kde si Den nezávislosti užijeme sledováním velkolepých ohňostrojů přenášených každý rok živě americkými televizemi. Návrat na hotel individuálně nebo s průvodcem v pozdních nočních hodinách.
5. den: Po náročných nočních oslavách nás čeká příjemný volný cca půlden. V závislosti na čase odletu budeme moci dopoledne navštívit některé z newyorských muzeí, př. Metropolitní muzeum umění, muzeum s největší sbírkou moderního umění na světě MoMa, Indiánské muzeum , Přírodovědné muzeum atp., nebo individuální volno můžeme věnovat nákupům v centru města  v oblíbených obchodních domech Macy’s, Century 21 či Bloomingdales atp.  Dle letového řádu transfer na letiště a odlet zpět do ČR .
6. den: Přílet do ČR.