Západ U.S.A. v jeepech - po cestách i necestách

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Západ U.S.A. v jeepech - po cestách i necestách

Los Angeles – Hollywood – Beverly – Santa Monica – San Diego – Yuma – Tucson – kaktusové rezervace – Sedona – Grand Canyon – Monument Valley – Mexican Hat – Goosenecks – Valley of Gods – Page – Lake Powell – Grand Staircase of Escalante – Kodachrom Basin – Bryce Canyon – Zion – St. George – Las Vegas – Hoover Dam – Valley of Fire – Údolí Smrti – NP Sequoia a Kings Canyon – San Francisco – Monterey – Big Sur – Los Angeles

K návštěvě USA je nutný biometrický pas a autorizace ESTA nebo platný pas s vízem USA.

Minimální počet 6 osob.

Během zájezdu urazíte cca 3.430 mil (5.480 km )

Program zájezdu

1. den: LOS ANGELES 20 mil / 35 km * Odlet z Prahy do Los Angeles. Po příletu a uvítání na letišti průvodcem America Tours. Transfer do hotelu, ubytování. Po krátké instruktáži pak řidiči odjedou do půjčovny pro vozidla. Večer pak všechny čeká orientační meeting s průvodcem.
2. den: SAN DIEGO,YUMA 310 mil / 490 km * Časně po ranním briefingu odjezd do San Diega. Orientační prohlídka centra města, kde společně navštívíte lod Midway, a ostrova Coronado. Zde doporučujeme Vaší pozornosti zejména hotel Del Coronado, který sloužil jako exteriéry při natáčení slavného filmu „Někdo to rád horké“. Pokračování cesty podél pohraničních hor s Mexikem do města Yuma v Arizoně. Po ubytování máte možnost relaxovat u hotelového bazénu a vychutnat horkou pouštní atmosféru. Večer společný briefing k programu následujícího dne.
3. den: NM ORGAN PIPE, TUCSON 360 mil / 570 km * Putování krajem obřích kaktusů saguaro do města Tucson. Cestou návštěva malebného městečka Ajo a průjezd rezervací indiánů kmene Papago, návštěva národního monumentu Organ Pipe Cactus, kde absolvujete první „křest“ na nezpevněných cestách hornatou pouští mezi jedinečnými kaktusovými poli. Po příjezdu ubytování v hotelu a pro zájemce návštěva „pohřebiště“ letadel a muzea letecké techniky Pima Air Museum (vstup není v ceně).
4. den: APACHE TRAIL,SEDONA,FLAGSTAFF 320 mil / 510 km * Dnešní den bude bohatý na zážitky a namáhavý pro řidiče – cesta vede krajem jako vystřiženým z westernových příběhů. Uvidíte divoké kaňony porostlé kaktusy, jezera v horách, „město duchů“… V podvečer navštívíme městečko Sedona v kraji rudých skal, a poté se ubytujeme v hotelu ve Flagstaffu.
5. den: NP GRAND CANYON, PAGE 220 mil / 350 km * Celodenní návštěva národního parku Grand Canyon!! Doporučujeme Vám nezapomenutelný fakultativní let letadlem nad Grand Canyonem nebo jeho alternativu helikoptérou, a návštěvu kina IMAX. Odpoledne průjezd podél terasy Grand Canyonu se zastávkami na vyhlídkách. Pokračování přes Painted Desert do Page, ubytování.
6. den: MONUMENT VALLEY, LAKE POWELL 330 mil / 530 km * Odjezd do Monument Valley známého jako kulisa mnoha westernů. Sami projedete veřejnosti přístupnou část údolí po prašných cestách.Dále navštívíte slavný skalní útvar Mexican Hat a neskutečné meandry řeky San Juan ve státním parku Goosenecks, absolvujete také průjezd prašnými cestami napříč Valley of Gods – málo známou obdobou Monument Valley s naprostým minimem návštěvníků a jedinečnými skalními útvary. Pokračování krajinou rozervanou kaňony do místa ubytování.
7. den: NP CAPITOL REEF, NP BRYCE CANYON 180 mil /290 km * Dnes Vás čeká průjezd národním parkem Capitol Reef, oblastí Grand Staircase of Escalante se dostanete do státního parku Kodachrom Basin honosícího se unikátními kolmými skalními „tyčemi“ a sloupy, poté do národního parku Bryce Canyon. Prohlídka parku do odpoledních hodin, závěrem návštěva Inspiration Point v Bryce NP – jedinečného místa za pozdního světla.
8. den: NP ZION, LAS VEGAS 260 mil / 410 km * Odjezd do národního parku Zion, jednoho z nejkrásnějších národních parků USA. Prohlídka do odpoledních hodin, poté odjezd do Las Vegas, ubytování. Večer v centru města poznáte, proč je Las Vegas nazýváno hlavním městem nikdy nekončící zábavy!!
9. den: LAS VEGAS 15 mil / 25 km * Celodenní volno v Las Vegas!! Můžete na vlastní pěst poznávat atrakce města, či relaxovat u hotelového bazénu Protože však „to pravé“ poskytuje teprve noční rozzářené město, nabízíme Vám v tento den výlet k nejvyšší přehradní hrázi světa Hoover Dam na řece Colorado, jezeru Lake Mead (dle počasí koupání) a do státního parku Valley of Fire – geologického skvostu plného hýřivých barev hornin s převažující rudou barvou, zkamenělých kmenů rostlin a indiánských petroglyfů. Večer Vám doporučujeme let helikoptérou nad rozzářeným nočním Las Vegas – jedinečný zážitek ( fakultativně - není v ceně)
10. den: NP DEATH VALLEY, FRESNO 460 mil / 730 km * Časně odjezd do národního parku Death Valley. Průjezd nejnižším a nejteplejším místem západní polokoule Vás přesvědčí, že tato pouštní oblast není mrtvou pustinou, ale má svoje kouzlo a zajímavou historii. V podvečer příjezd do města Fresno v Kalifornii, ubytování.
11. den: NP YOSEMITE 180 mil / 290 km * Časně odjezd do národního parku Yosemite - perly mezi národními parky Kalifornie. Celodenní prohlídka nejzajímavějších lokalit Yosemitského údolí, výlety k ohromujícím vodopádům. Ubytování ve večerních hodinách.
12. den: SAN FRANCISCO 230 mil / 360 km * Časně odjezd do San Francisca. Po příjezdu do města absolvujete orientační okruh městem zahrnující největší atrakce a jedinečné vyhlídky na město – Golden Gate, Twin Peaks, Coit Tower, China Town, Lombard Street…, poté Vás pozveme na projížďku lodí po zálivu pod slavný Golden Gate a kolem ostrova Alcatraz (v ceně). Do večerních hodin pak budete mít volno k prohlídce Fisherman’s Wharf – nejživějšího turistického místa San Francisca. Večer ubytování v hotelu na pobřeží Pacifiku v blízkosti San Francisca.
13. den: US-1, LOS ANGELES 450 mil / 720 km * Celodenní putování po slavné pobřežní silnici číslo 1 do Los Angeles. Kromě bezpočtu fantastických přírodních scenérií navštívíte Santa Cruz, Monterey, Big Sur, San Luis Obispo, Santa Barbaru… do Los Angeles dorazíme v pozdních večerních hodinách.
14. den: LOS ANGELES 60 mil / 100 km * Dnes Vás čeká celodenní prohlídka Los Angeles a okolí. Přejeme našim řidičům, aby toto město s ohromným provozem zvládli!! Nejprve brzy ráno navštívíte Hollywood Boulevard se slavným Chinese Theathre, a poté se po Mulholland Drive přesunete do filmových studií Universal (parkovné není v ceně, vstup ano). Po prohlídce v odpoledních hodinách Vás čeká návštěva Griffith Observatory, a poté přejezd po Sunset Boulevard na Santa Monica Beach. Do hotelu se obvykle vracíme pozdě večer...
15. den: LOS ANGELES, odlet domů 20 mil / 35 km * Dle času Vašeho odletu odevzdání automobilů,transfer na letiště a odlet do Prahy, fakultativně odlet k pobytu na Havajské ostrovy.
16. den: Přílet do Prahy v dopoledních hodinách Váš zájezd ukončí.