Vietnam - císařské památky a koupání

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Vietnam - císařské památky a koupání

SAIGON • HUE • DANANG • HOIAN • OSTROV PHU QUOC

Program zájezdu

1. den: 1. den: Odpoledne odlet z Prahy/Vídně do Vietnamu (s přestupem).
2. den: 2. den: Večer přílet do Saigonu, transfer do hotelu. Ubytování v Saigonu.
3. den: 3. den: Po snídani odjezd do delty řeky Mekong . Program začne v My Tho plavbou povodím Mekongu na typických lodích kolem ostrovů draka, fénixe, želvy a jednorožce. Zastávka na ostrovech k návštěvě místní dílny, kde můžeme pozorovat výrobu rýžových produktů, kokosového cukroví aj., k návštěvě farmy na pěstování tropického ovoce s jeho ochutnávkou i návštěvě medové farmy, ke ochutnáme místní produkty z medu. Projížďka po menších kanálech řeky, kde si budeme moci vychutnat krásy okolní krajiny. Uvidíme tradiční obydlí v deltě řeky Mekong postavená ze dřeva a palmových listů a budeme moci pozorovat každodenní aktivity místních zemědělců. Po projížďce povodím řeky zastávka na oběd, kde ochutnáme místní speciality. Po obědě návrat zpět do Saigonu na ubytování. Celodenní program zakončíme na jednom z nejživějších krytých trhů v Saigonu – na tržišti Ben Thanh, kde budeme mít možnost nákupů tradičních předmětů a večerní procházka centrem Saigonu.
4. den: 4. den: Po snídani procházka centrem Saigonu, které je kombinací supermoderních staveb s historickými budovami a krásnými parky. Projdeme nejvýznamnější památky města – historickou budovu pošty, katedrálu Notre Dame, radnici, budovu opery. Poté návštěva bývalého prezidentského paláce a Muzea války s ukázkami válečné techniky i dalšími upomínkami vietnamské války. Pozdě odpoledne transfer na letiště a odlet do Hue. Po příletu přivítání místním průvodcem a transfer do hotelu na ubytování.
5. den: 5. den: Celodenní prohlídka města Hue a jeho okolí. Ranní návštěva sedmipodlažní osmiúhelníkové pagody Thien Mu, jejíž původ sahá do počátku 17. století a je jedním z nejvýznamnějších center budhistů ve Vietnamu. Poté se nalodíme na tzv. dračí lodě a poplujeme po Voňavé řece – Perfume River. Dále navštívíme dvě z nejkrásnějších mauzoleí v oblasti Hue – Hrobku císařů Tu Duc a královskou hrobku Khai Dinh. Jedná se o rozsáhlé areály s nádhernými bohatě zdobenými chrámy, sochami mandarinů a slonů, zahradami i jezírky. Odpoledne navštívíme Císařské město, ze které dynastie Nguyen vládla Vietnamu od roku 1802–1945. Ubytování v Hue.
6. den: 6. den: Ráno odjezd z Hue přes průsmyk Hai Van Pass, odkud budeme mít krásný výhled na Jihočínské moře a okolní kopce s bohatou vegetací a rýžovými políčky. Zastávka v Lang Co. Ve městě Danang navštívíme fascinující muzeum čamské kultury a slavnou čínskou pláž a poté již budeme pokračovat do Mramorových hor. Procházkou projdeme oblastí neuvěřitelně bohatou na zdobené chrámy, pagody a další posvátná místa ukrývaná mezi kopci i v hlubokých jeskyních. Odpoledne odjezd na pobřeží k městu Hoi An a ubytování v hotelu na pobřeží.
7. den: 7. den: Návštěva okouzlujícího města Hoi An, kdysi jednoho z nejvýznamnějších mezinárodních přístavů v jihovýchodní Asii a dnes asi nejlépe zachovaným městečkem zapsaným na seznam Unesca od roku 1999. Projdeme se starobylou historickou částí města s kupeckými domy, úzkými uličkami a čínskými chrámy, navštívíme 400 roků starý Japonský most, který je hlavní památkou města a budeme obdivovat pestrou výzdobu uliček s všudypřítomnými barevnými lampióny a fáborami. Poté navštívíme místní farmu ve vesnici Tra Que, kde se seznámíme s místním zemědělstvím a kde bude i oběd připravovaný místními obyvateli složený ze spousty místních specialit. Odpoledne individuální volno k odpočinku na pobřeží Jihočínského moře.
8. den: 8. den: Ráno transfer do Danangu na letiště, odlet do Saigonu, přestup na let na ostrov Phu Quoc. Odpoledne přílet na ostrov, transfer do hotelu, ubytování v hotelu u pláže. Pobyt na ostrově Phu Quoc, v přírodním ráji s plážemi s bělavým pískem a křišťálově průzračnou vodou. Ostrov je vyhlášený svými mořskými produkty, rybí omáčkou, pepřem a perlami. Průměrná roční teplota na ostrově, který leží mezi Vietnamem a Kambodžou, je 28° C a teplota vody se pohybuje kolem 26–28° C. Odpočinek, koupání.
9. den: 9.–12. den: Pobyt na ostrově Phu Quoc s krásným koupáním, pohodovou odpočinkovou atmosférou a možností fakultativních výletů po ostrově i na okolní ostrůvky (potápění, šnorchlování aj.).
10. den: 13. den: Dopoledne uvolnění pokojů a dokončení pobytu na ostrově Phu Quoc. Odpoledne transfer na letiště a odlet do Saigonu. Večer přílet do Saigonu, transfer do hotelu, ubytování.
11. den: 14. den: Dopoledne volno v Saigonu, odpoledne prohlídka hlavního centra jižního Vietnamu – Prezidentský palác, válečné muzeum, pěší procházka centrem města – katedrála, poštovní budova, radnice, tržiště. Večer transfer na letiště a odlet ze Saigonu.
12. - 15. den: 15. den: Přestup a odpoledne přílet do Prahy/Vídně.