Vietnam - Zemí tisíce vůní od severu k jihu

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Vietnam - Zemí tisíce vůní od severu k jihu

Země tisíce vůní, pestrých barev a nepřeberného množství chutí. Přesně takový je Vietnam, půvabná kráska skrytá ve stínu známějšího Thajska. Exotická a přitom bezpečná destinace s příchutí dobrodružství nabízí vše, co si může cestovatel přát. Fascinující přírodní scenérie, tyrkysové moře, písčité pláže, historické památky i nevšední orientální kulturu.

Staňte se na dva týdny dobrodruhy a vychutnejte si jedinečnou cestu napříč rozmanitým Vietnamem. Nahlédněte s námi do každodenního života jeho obyvatel, kteří si přes strastiplnou minulost zachovávají úsměv na tváři i svou tradiční pohostinnost a nechte se okouzlit krásami jejich země, jež se vám zaryjí hluboko do paměti.

Program zájezdu

1. den:
2. den: ODLET PRAHA - HANOJ Odlet z Prahy do Hanoje s leteckou společností Qatar Airways.
3. den: HANOJ Přílet do  Hanoje,  transfer do hotelu, ubytování. V závislosti na času příletu se budete moci seznámit s Hanojí například nenáročnou procházkou v  centru starého města , kypícím životem. Pozorování zdejšího hektického života, prodavačů nejrůznějšího zboží a neutuchajícího provozu tisíců motocyklů. Poté vás čeká  projížďka cyklorikšami ulicemi staré čtvrti. Pohodlně můžete objevovat křivolaké uličky historického města plné malých obchůdků a restaurací. Na závěr dne je pro vás připravena uvítací večeře, zaměřená na speciality vyhlášené vietnamské kuchyně.
4. den: HANOJ Dnešní den si projdete ty nejvýznamnější památky, které při návštěvě  Hanoje musíte vidět: Ho Či Minovo mauzoleum a jeho zahrady, Pagodu na jednom sloupu nebo Ho Či Minovo muzeum . Poté se vypravíte do  Chrámu literatury , který je zasvěcen čínskému mudrcovi Konfuciovi a zároveň je také první vietnamskou univerzitou. Chrám je jedním z nejatraktivnějších turistických míst v Hanoji, má ale také obrovský význam pro místní kulturu a tradice. Následně se vydáte směrem k  Chrámu nefritové hory  ležícímu na ostrově uprostřed jezera Hoan Kiem . Na závěr vycházky po Hanoji vás čeká návštěva v odního loutkového divadla , které neodmyslitelně patří k tradiční vietnamské kultuře. Loutky mohou být až metr vysoké a jejich jevištěm je bazén naplněný vodou. Atrakci, která má svůj původ ve vietnamských vesničkách, by si neměl nechat ujít žádný turista.
5. den: ZÁTOKA HALONG BAY Tento den poznáte světoznámou zátoku Halong Bay (UNESCO), která patří k nejnavštěvovanějším místům Vietnamu. Po příjezdu se vydáte na nezapomenutelnou plavbu lodí mezi ostrovy a vápencovými skalami, které zde osamoceně vystupují z moře. Během plavby si užijete tradiční oběd na palubě a navštívíte některé z ostrovů a jeskyní. K večeru si vychutnáte romantický západ slunce nad zátokou, čeká vás večeře a přenocování na lodi.
6. den: HALONG BAY - HANOJ - HOI AN Ráno přivítáte na palubě lodi výhledem na nádhernou zátoku Halong Bay s hrnkem teplého čaje či kávy. Po snídani podávané na čerstvém vzduchu budete pokračovat v objevování krás zátoky a následně se vydáte zpět do přístavu. Poté přejezd zpět do Hanoje a transfer na letiště, odkud odletíte vstříc městu Hoi An .
7. den: MĚSTO HOI AN Dnešní den si prohlédnete malé ale historicky důležité město Hoi An (UNESCO), které je považováno za jedno z nejmalebnějších ve Vietnamu. Jeho klikaté uličky jsou dlážděné kamennými kostkami a obestavěné historickými domy, čímž si zachovává svou tradiční atmosféru. Projdete si historické centrum, které bývalo v 16. – 18. století prosperujícím přístavním městem. Navštívíte ty nejvýznamnější památky, jakými jsou starověký dům Tan Ky, čínský sál Phuc Kien a 400 let starý krytý japonský most . Můžete také na vlastní oči spatřit chov bource morušového a výrobu hedvábí, kterou je město proslulé.
8. den: HOI AN - HUE Vydáte se na cestu do města Hue. Čeká vás fascinující průjezd horským průsmykem Hai Van Pass , odkud se vám naskytne půvabný výhled na moře, červeně dlážděné vesničky a ovocné sady hluboko pod vámi. Cestou se zastavíte ve městě Da Nang. Po příjezdu do města Hue je připraveno ubytování v hotelu a volný program.
9. den: MĚSTO HUE Tento den strávíte poznáváním starého města Hue (UNESCO), jež si své kouzlo zachovalo až do dnešních dob. Na palubě lodi se vydáte na plavbu po Voňavé řece až k nádherné Pagodě Thien Mu , která je jednou z nejstarších náboženských staveb v Hue. Pokračovat pak budete návštěvou nádherného Císařského města , za jehož hradbami v letech 1802 – 1945 vládla dynastie Nguyen. Odpoledne si prohlédnete slavné mauzoleum císaře Tu Duca , které leží v rozsáhlém borovicovém lese a je ukázkou jedné z nejkrásnějších staveb královské architektury za vlády dynastie Nguyen. Den zakončíte zábavnou procházkou po místním trhu Dong Ba , jehož uličky neustále pulzují čilým ruchem.
10. den: HUE - HO ČI MINOVO MĚSTO Před odjezdem budete mít možnost užít si volný čas v někdejším císařském městě Hue a poté následuje transfer na letiště a přelet do  Ho Či Minova Města . Ubytování v hotelu a osobní volno.
11. den: TUNELY CU CHI - HO ČI MINOVO MĚSTO Čeká vás cesta z Ho Či Minova Města krásnou krajinou podél rýžových políček a zahrad až do okrsku Cu Chi . Ten není jen klidnou venkovskou oblastí, jak by se mohlo na první pohled zdát, ale proslul také tunelovým komplexem z dob vietnamské války. V důmyslné síti tunelů o délce asi 200 km se nacházely obytné prostory, kuchyně i operační sály. Budete mít možnost projít si alespoň malou část bludiště tunelů Cu Chi a díky shlédnutí autentického filmu si uděláte živou představu o životě a bojích v tunelech během krvavé války. Po návratu do Ho Či Minova Města si prohlédnete některé z památek, které toto krásné historické město ukrývá. Uvidíte Palác sjednocení, výstavní budovu Centrální pošty a navštívíte také Vojenské museum, které ukrývá exponáty především z doby americké fáze vietnamské války. Po procházce zavítáte na trh Ben Thanh – velké tržiště v centru města, kde budete mít možnost nákupu suvenýrů a ochutnání specialit místní vyhlášené kuchyně. Můžete si projít také ulici Le Cong Kieu , jež je proslulá prodejem starožitností, nebo trh Yersin s nabídkou vojenského vybavení.
12. den: DELTA MEKONGU Ráno se vypravíte do malého městečka  Ben Tre ukrytého v deltě veletoku Mekong. Toto krásné a klidné místo ukrývá klikaté kanály, bujnou vegetaci i milé a usměvavé obyvatele.  Delta Mekongu má pro Vietnam důležitý význam, jde totiž o nejúrodnější oblast v celé zemi. Přesvědčíte se o tom při pohledu na lesíky kokosových palem, sady plné exotického ovoce či háje s cukrovou třtinou. Žlutými vodními kanály se tiše pohybují tradiční dřevěné loďky a vše kolem prostupuje zelená vegetace. Užijete si chuť a vůni čerstvého ovoce a skvělou místní kuchyni třeba v podobě právě vyrobeného rýžového papíru nebo kokosových bonbonů podávaných se zeleným čajem. Po návratu do Ho Či Minova Města navštívíte chrám Thien Hau , který byl postaven čínskými přistěhovalci a je zasvěcen Paní moře, jež je v tradiční čínské kultuře ochránkyní všech námořníků a rybářů.
13. den: HO ČI MINOVO MĚSTO - MUI NÉ Z Ho Či Minova Města se přesunete do bývalé rybářské osady, letoviska Mui Né . Cestou navštívíte farmu pěstitelů dračího ovoce, místní tržiště a továrnu na rybí omáčku. Příjezd do hotelu, ubytování a volný program.
14. den: 13 - 14. den: LETOVISKO MUI NÉ Užijete si zasloužený odpočinek a relax na plážích letoviska Mui Ne . Bývalá rybářská vesnička je dnes oblíbeným turistickým centrem s bílými plážemi, čistým mořem a poklidnou atmosférou.
15. den: MUI NÉ - HO ČI MINOVO MĚSTO - ODLET Dopoledne si užijete volný program a poslední možnost koupání v Mui Ne. Následuje odjezd na letiště v Ho Či Minově Městě a odlet do Prahy.
16. den: PŘÍLET DO PRAHY Přílet do Prahy.
17. den: