Praha - Lodí Po Vltavě A Hrady, Zámky Středních Čech

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Praha - Lodí Po Vltavě A Hrady, Zámky Středních Čech

Poznejte s námi hlavní město České republiky, po tisíc let sídlo českých knížat, králů, císařů a prezidentů. Město s nepřeberným množstvím kulturních a historických památek a mnoha superlativů – zlatá, stověžatá, perla na Vltavě a navíc nejkrásnější a nejznámější hrady a zámky středních Čech.

Český Šternberk – Konopiště - Koněpruské jeskyně - Nižbor - Křivoklát - Lány - Praha - Karlštejn

1. den zájezdu

Odjezd v ranních hodinách k návštěvě jednoho z nejstarších hradů v Čechách ČESKÝ ŠTERNBERK , dodnes v držení rodu Šternberků. Hrad založený Zdislavem z Divišova, bohatě zdobené interiéry, kolekce mědirytin, jedna z největších v Evropě. Hrad nám známý rovněž ze seriálu Arabela nebo pohádky Anděl Páně. Další zastávkou bude KONOPIŠTĚ , lovecký zámeček Františka Ferdinanda d´Este. Příjezd na ubytování do Prahy.



2. den zájezdu

Navštívíme KONĚPRUSKÉ JESKYNĚ , nejdelší jeskynní systém u nás s proslulými koněpruskými růžicemi. Sklárny s 300letou tradicí rodiny Rückl v NIŽBORU . Uvidíme ruční výrobu českého křišťálu včetně foukání a broušení. Pokračujeme k českému královskému hradu KŘIVOKLÁT , který oslavil již neuvěřitelných 900 let od svého založení. Na závěr návštěva prezidentského městečka LÁNY se svým zámkem, rozsáhlým zámeckým parkem a Muzeem T. G. Masaryka.



3. den zájezdu

Celodenní prohlídka PRAHY , Staré město s Orlojem, Židovské město, Nové Město s Václavským náměstím, Pražský Hrad, Malá Strana, Karlův most. Fakult. plavba lodí po Vltavě a závěrečná společná večeře na palubě lodi.



4. den zájezdu

Nejkrásnější a nejznámější český hrad, který vyhlíží, jako by právě vypadl z pohádkové knížky - KARLŠTEJN , hrad založil r. 1348 Karel IV. jako bezpečnou schránku k uložení říšských korunovačních klenotů a ostatků svatých, ale i jako místo vhodné k odpočinku a rozjímání. Odjezd v odpoledních hodinách domů.

Doprava: autokarem

Nástupní místa : 14.09. – 17.09. odjezd A,B