Ostrov Vis s pobytem u moře

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Ostrov Vis s pobytem u moře

Split – ostrov Vis Komiža - Titova jeskyně - Vis

Požádáte-li Chorvata, aby vám jmenoval tři nejhezčí ostrovy své vlasti, ve výčtu nebude pravděpodobně chybět Vis. Přírodní krásy ostrova, příchuť zapovězeného – pro veřejnost nepřístupný do roku 1989, členitého pobřeží s množstvím zátok, jeskyní a nejednou písečnou pláží, mediteránská městečka místo rozlehlých rekreačních center, subtropická vegetace a průzračné vody Jaderského moře zvou ke strávení krásné dovolené. Poznejte dosud nepoznané, zpomalte a vychutnejte si tento ostrov, kde život plyne doposud neuspěchaným tempem.

Stravování: polopenze

snídaně formou bufetu, večeře výběr z menu a salátový bufet

Doprava: autokarem

Nástupní a svozová místa v ČR zdarma Praha, Brno, Svitavy, Litomyšl, V.Mýto, Holice (Chrudim), Pardubice, Hradec Králové

Ubytování: hotel

Ubytování je zajištěno v hotelu Biševo, přímo u oblázkové pláže ve stínu borovic a pinií, v  historickém městečku Komiža na ostrově Vis ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím, klimatizací. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce. Za příplatek pokoj s balkonem nebo balkonem na mořskou stranu (nezaručuje výhled na moře).

Program zájezdu

1. den: V odpoledních hodinách odjezd z ČR
2. den: Ráno příjezd do Splitu . Před naloděním na trajekt individuální prohlídka města. Následuje téměř 3hod. plavba trajektem Jaderským mořem kolem ostrovů Šolta, Brač a Hvar. Vylodění na ostrově Vis , ve stejnojmenném městečku. Odjezd na ubytování do starobylé Komiži , ležící na úpatí nejvyššího vrcholu ostrova, 587 metrů vysoké hory Hum. Ubytování v hotelu přímo na pláži, individuální volno, odpočinek, koupání, večeře.
3. den: Snídaně, pobyt u moře, večeře. Seznámení s podmanivým městečkem Komiža , Úzké uličky lemované tmavohnědými domky ze 17. a 18. stol., benediktinský klášter sv. Mikuláše, přístavu dominuje renesanční pevnost s rybářským muzeem a množství příjemných posezení v romantických zákoutích na pobřežní promenádě. Milovníkům ryb a zvláště humrů, doporučujeme navštívit konobu Jastožera, kde zvládnou připravit tyto lahodné klepetáče naprosto bezchybně. Jde o jedinečnou restauraci, kde se můžete najíst rovnou nad vodou.
4. den: Snídaně, pobyt u moře, večeře. Fakultativní lodní výlet na ostrůvek Biševo, všudypřítomná rozmarýna a především fantastická Modrá jeskyně, jejíž krásy předčí i světoznámou jeskyni na ostrově Capri, vzácný příklad přírodní krásy. Jeskyně je dlouhá 31 m a široká okolo 18 m. Skalním otvorem v moři do jeskyně proniká sluneční světlo a díky lomu světla vzniká nádherná hra barev (od modrošedé až po stříbřitou).
5. den: Snídaně, pobyt u moře, večeře.
6. den: Snídaně. Výlet do Titovy jeskyně (Titova špilja) v hoře Hum, z níž Tito koordinoval vojenské a diplomatické kroky. Navštívíme prastaré městečko Vis se zbytky řeckého hřbitova, římských lázní, pobřežní promenáda od Luky do Kuta s letními sídly a paláci např. Česká vila, kaštel, archeologické muzeum. Večeře
7. den: Snídaně, pobyt u moře, večeře. Možnosti fakultativních výletů – ostrůvek Ravnik, krásné zátoky na jižním pobřeží – přírodní památka Stiniva, pláž Srebrena, zátoka Stončica, potápěčská centra.
8. den: Snídaně. Panoramatická jízda ostrovem, na jehož svazích se pěstují známá vína Vugava a Plavac. Ochutnávka místních specialit - likérů, vín a tradičních pokrmů na zdejší usedlosti. Překrásné přírodní scenérie, malebné zátoky, jeskyně, pláže, koupání. Večeře.
9. den: Snídaně. Dopoledne odjezd na trajekt, plavba Jaderským mořem do Splitu a odjezd do ČR.
10. den: Návrat do ČR v odpoledních hodinách.