Petrohrad a okruh pobaltskými republikami s návštěvou Finska

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Petrohrad a okruh pobaltskými republikami s návštěvou Finska

Trakai • Vilnius • Šiauliai • Tallinn • Helsinky • Lahti • Savonlinna • Petrohrad • Petrodvorce • Carské Selo • Pskov • Kaunas

Pobaltské republiky v posledních letech znovu odhalují pro turisty svou malebnou krásu a množství historických památek. Navštivte s námi Litvu – zemi jantaru a dřevěných křížů, Lotyšsko – zemi navždy spojenou Baltským mořem, Estonsko – protkané sítí řek, zálivů a fjordů, Finsko – zemi tisíců jezer a především pak ruský Petrohrad a Carské Selo budou vrcholem celého programu.


Stravování: snídaně

Snídaně formou bufetu.

Doprava: autokarem

Nástupní a svozová místa v ČR zdarma Praha, Brno, Svitavy, Litomyšl, V.Mýto, Holice (Chrudim), Pardubice, Hradec Králové, Poděbrady.

Ubytování: hotel

Ubytování je zajištěno v hotelech*** ve dvoulůžkových pokojích s vlastmín příslušenstvím. Není možné ubytovat 3.osobu na pokoji. V případě zájmu o doobsazení nebude účtován příplatek za 1/1 pokoj.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v poledních hodinách, transit přes Polsko.
2. den: Dopoledne příjezd na litevské území. První zastávka bude u sídla litevských knížat – vodní zámek Trakai. Následuje prohlídka nejvýznamnějších pamětihodností hlavního lit. města Vilniusu, který svým půvabem připomíná Prahu - Staré město (UNESCO) s dominantní katedrálou. Nocleh.
3. den: Snídaně, odjezd do Šiauliai – Hora křížů a prohlídka hlavního města Lotyšska, největšího města Pobaltí Rigy - stará část města, kde mimo jiné navštívíme kostel sv. Petra, středověké centrum (UNESCO) s nejstaršími kamennými domy v zemi. Ubytování.
4. den: Snídaně, odjezd k prohlídce Tallinu, města ležícího u Finského zálivu. Navštívíme opevněné Staré město (UNESCO), městské opevnění, bránu Viru, Radniční náměstí s gotickou katedrálou, hanzovní cechovní a kupecké domy. V pozdních odpoledních hodinách odjedeme trajektem do Helsinek, odjezd na ubytování.
5. den: Po snídani navštívíme hlavní finské město Helsinky, prohlédneme si okolí přístavu, Uspenskou katedrálu, navštívíme i moderní kostel Skalní chrám, halu Finlandia, Olympijský stadion – dějiště LOH 1952, Sibeliův monument – památník nejslavnějšího finského skladatele. Přemístíme se do střediska zimních sportů Lahti, které je zároveň vstupní branou do finské jezerní plošiny. Nádhernou jezerní krajinou pokračujeme na ubytování do oblasti Savonlinny.
6. den: Po snídani příjezd do jednoho z nejhezčích finských měst Savonlinny, usazené na dvou ostrovech mezi jezery, zastávka u impozantního vodního hradu Olavinlinna. V podvečerních hodinách přijedeme do Petrohradu, ubytování a osobní volno.
7. den: Snídaně, pěší prohlídka nejvýznamnějších pamětihodností Petrohradu (UNESCO), města založeného r. 1703 Petrem Velikým a poté návštěva jednoho z nejslavnějších muzeí na světě Ermitáže na honosném Palácovém nábřeží - bezkonkurenční sbírka uměleckých pokladů, lodní projížďka po Něvě – úchvatné pohledy na mosty a vodní cesty. Na Petrohradské straně, historicky první osídlený ostrov Petrohradu, navštívíme Petropavlovskou pevnost – pohřebiště ruských carů katedrálu sv. Petra a Pavla (hrobka P. Velikého a jeho následovníků) a vězení Trubeckého bastionu. Okružní jízda městem – domek Petra I.Velikého, Smolný klášter…. Ubytování.
8. den: Snídaně, Letní rezidence Petra Velikého Petrodvorce, prohlídka grandiózního parku jemuž dominuje Velká kaskáda (37 zlacených soch, 64 fontán a 142 vodotrysků). Odpoledne náměstí sv. Izáka se sochou Měděného jezdce a nejvýznamnější dominanta náměstí kolosální katedrála Sv. Izáka – z jejíž kopule se nám naskytne panoramatický výhled na město s Admiralitou a Ermitáží. Něvský prospekt – nejslavnější ulice v Rusku, individuální volno, návrat na hotel.
9. den: Snídaně, u Petrohradu navštívíme městečko Puškin, původně Carskoje Selo, jen málo míst v Rusku je spjato s ruskými dějinami více než zdejší paláce a parky. Prohlédneme si palác Kateřiny I. Veliké - mistrovské barokní dílo a nádhernou Jantarovou komnatu (Zámek Carské Selo s Jantarovou komnatou - jedno z vrcholných děl architekta Francesca B. Rastrelliho, v němž se vedle dalších zpřístupněných slavnostních reprezentačních sálů nachází obnovený "8. div světa" - Jantarová komnata, která sloužila jako audienční místnost ruských panovníků. Cena 850 Kč obsahuje vstup do zámeckého parku, zámku i s návštěvou Jantarové komnaty, fotografování je v zámku povoleno s výjimkou vlastního prostoru Jantarové komnaty. Nutná rezervace min. 2 měsíce před odjezdem). V podvečerních hodinách odjezd ke krátké prohlídce opevněného města Pskov. Ubytování.
10. den: Po snídani navštívíme druhé největší litevské město Kaunas – kulturní centrum Litvy, procházka starým městem. Nocleh.
11. den: Snídaně. Přes polské území odjíždíme do ČR. Předpokládaný příjezd v pozdních nočních až časných ranních hodinách.