Provence a Azurové pobřeží

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Provence a Azurové pobřeží

Nice - Grasse - Gourdon - Tourettes sur Loup - Vence - Antibes

Doprava: autokarem

Nástupní místa v ČR Praha, Plzeň

Ubytování: hotel

Ubytování je zajištěno v hotelu ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v odpoledních hodinách do Francie.
2. den: Éze, vesnice na bidýlku a hrad s botanickou zahradou a výhledy na záliv, stezka Fridrich Nietzsche. Mondénní i starobylé Nice, jedinečné Chagallovo muzeum (cyklus Píseň písní), var. Matissovo muzeum, historické centrum s katedrálou, tržnicemi, hradní návrší a parky, dle počasí pobyt u moře i koupání, ubytování v hotelu v Nice s dostupností MHD.
3. den: Celodenní pobyt u moře v Nice. Individuálně návštěva muzeí a galerií, tržnice, staré město a koupání nebo výlet do Cannes, zastávka v Cagnes Sur Mer, jachtařský přístav se zámkem a pocta Renoirovi (muzeum, Domainedes Colletes), Cannes, město filmových festivalů s hradem a promenádami, celodenní volno na oblázkových plážích, možnost výletu lodí na souostroví Lerins (turistika, krásné koupání), večerní město.
4. den: Cesta do vnitrozemí, Grasse, město parfémů, katedrála, exkurze do parfumérky, Gourdon, městečko zvané „orlí hnízdo“, vyhlídka nad kaňonem řeky Loup nebo kamenná vesnička Tourettes sur Loup, Vence, Matissova kaple (Chapelle de Rosaires), podvečerní umělecké městečko St-Paul-de-Vence, ateliéry a hospůdky jako Colombe d´Or (César) a Chagallův hrob. Návrat na ubytování pozdě večer.
5. den: Cesta do oblasti Antibes, romantický přístav, hrad Grimaldi, kde žil Pablo Picasso, Muzeum Picasso, provensálská tržnice, ochutnávka místní speciality „socca“, květinové uličky, variant. koupání na pláži pod hradem, Vallauris, vesnice keramiky, Picassova kaple, Biot, rázovitá kamenná vesnice nebo muzeum Fernanda Légera. Fakultativně celodenní individuální návštěva vodního světa Marineland s jedinečnými mořskými živočichy, představení delfínů, kosatek, mrožů a lachtanů.
6. den: Dopoledne Nice, návštěva botanické zahrady Parc Phoenix, největší skleník Evropy, fontány, jezírka, muzeum asijské kultury, bambusový les, stovky druhů savců, ptáků, obojživelníku, procházka po Anglické promenádě a relax na plážích Andělské zátoky, možnost návštěvy moderní galerie Musée de Beaux-Arts nebo náměstí Masséna s fontánou a rozloučení s gastronomií v restauraci Starého města či fantastická zmrzlina u Fenocchia, variantně individ. výlet do Monaca nebo Mentonu vlakem a večerní Nice. Odjezd do ČR v podvečer.
7. den: Příjezd do ČR v dopoledních hodinách.