Francie - okolí Saint Tropez - cykloturistika

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: karavany Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Francie - okolí Saint Tropez - cykloturistika

Azurové pobřeží nazývané též francouzskou riviérou je pruh široký 5-10 km, na němž leží světoznámá letoviska jako Nice, Cannes, St. Tropez, Hyéres atd. Na ně navazuje voňavá oblast Provence se svou rozmanitou středomořskou flórou. Překrásná příroda, azurově modré moře, rázovitá kultura a městečka s typickou architekturou mají co nabídnout návštěvníkům i mimo hlavní sezónu.

Zájezd je vhodný pro všechny věkové kategorie na silničních nebo trekkingových kolech.
Kolo: 6 dní, denně 15-50 km
Obtížnost: 1-3 (asfalt, zpevněné cesty)

Stravování: vlastní

vlastní, vaření ve vybavených kuchyních v mobilhomech

Doprava: autokarem

autokar, nebo klimatizovaný mikrobus, podle počtu přihlášených; minimálné počet klientů pro realizaci zájezdu = 7

Ubytování: karavany

Ubytování v karavanech pro 4 osoby (2 ložnice, obývací část s kuchyňským koutem, sprcha, WC, venkovní posezení).

Program zájezdu

1. den: (pá): Odjezd z Prahy v poledních hodinách.
2. den: (so): Dopoledne příjezd do Port Grimaud, ubytování, v podvečer orientační vyjížďka do okolí - prohlídka přístavu Port Grimaud, nocleh.
3. den: (ne): Snídaně,vyjížďka z Port Grimaud do Saint Tropez (Place Carnet, starý přístav, věž Tour Tour du Portalet, Citadela, strážnice Gendarmerie Nationale ...), nocleh.
4. den: (po): Snídaně, celodenní výlet do Verdonského kaňonu, jednoho z nejpůvabnějších míst v Evropě. Cyklotrasa kolem kaňonu s mnoha vyhlídkami (La Palud - D23 Route des Cretes - přes průsmyk 1300 m.n.m, sjezd kolem chaty Malin zpět do La Palud - trasa 23 km, z La Palud pokračování po D952/957 k jezeru St.Croix, mostu Ponte des Galetas, koupání, loďky, šlapadla. Podle 4asu prohlídka městečka Moustiers Ste Marie. Cyklotrasy při okraji kaňonu jsou různě náročné dle schopností každého cyklisty (40 - 60 km), nocleh.
5. den: (út): Snídaně,Port Grimaud - St.Tropez - Cap Camarat s majákem - Ramatuelle - Moulins de Paillas - Gassin - Port Grimaud (42 km), nocleh.
6. den: (st): Snídaně, Abbay le Thoronet - opatství z 12.století - prohlídka; Le Thoronet - LE Canet - Le Grande Freinet (kamenné městečko v horách Massif des Maures) - Grimaud (nádherně zrestaurované městečko - kamenné uličky s květinami - zřícenina gradu Grimaldiů s výhledy do zátoky) - Port Grimaud (45 km), nocleh.
7. den: (čt): Snídaně,výlet do Giens na ostrov Porquerolles (Národní botanická rezervace - pevnost St. Agathe - maják na Cap Armé, větrný mlýn, nádherné písčití pláže a vyhlídky).Trasa 25 km, nocleh.
8. den: (pá):Snídaně, Port Grimaud - St.Maxime - St.Aygulf - Fréjus - St.Rafael (63 km po rovině)., nocleh.
9. den: (so): Snídaně, vyklizení ubytování, odjezd z Port Grimaud kolem 11:00 hod.
10. den: (ne): Návrat do ČR v časných rannních hodinách.