Francie - Korsika za historií a tradicí

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Francie - Korsika za historií a tradicí

Poznejte pravou, typickou a nefalšovanou Korsiku. Poznejte drsnou krásu horských vesniček v samém srdci ostrova. Putování divokou horskou přírodou, kde uvidíte nejen skalnatá pobřeží, ale i vnitrozemí s horskými velikány, soutěskami, vodopády i borovicovými, dubovými a bukovými lesy. Překvapí vás svěží, zelená vegetace a příjemná vůně macchie i divokých bylinek. Procházku po starobylých městech a vesničkách, kde navštívíme rodné domy největších mužů korsického národa Pascala Paoliho či Napoleona Bonaparte, vám zpříjemní koupání na nádherných bílých korsických plážích.

Poznámka : Jízdní řády na sezónu 2018 nejsou v době uzávěrky katalogu přesně známy. CK si vyhrazuje právo na drobné úpravy programu z důvodu změny jízdního řádu trajektu.

Stravování: polopenze

6x polopenze

Ubytování: hotel

6x ubytování v hotelu ve dvoulůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR, přejezd přes Rakousko a Itálii, nočním trajektem do Bastie.
2. den: zastávka v přístavním městečku l`Ile - Rousse v kouzelné zátoce s ostrůvky z červené žuly. Prohlídka CALVI, prohlídka jednoho z nejzajímavějších středověkých měst na ostrově, s živým přístavem a citadelou ze 13.stol. Přejezd do městečka Porto se zachovalou janovskou věží, v případě času prohlídka nádherných skalních útvarů Calanche de Piana, které hýří nejen barvami, ale i tvary. Večer příjezd do hotelu v horské EVISE.
3. den: dopoledne putování hornatým vnitrozemím na horské sedlo COL DE VERGIO s nádhernými výhledy v blízkosti nejvyšší hory Monte Cinto a romantickou skalnatou soutěskou Scala di Santa Regina, návštěva typické horské vesnice Morosaglia s rodným domem Pascala Paoliho. Putování oblastí Castagniccia se starobylými vesničkami a kaštanovníkovými sady. Pozdě odpoledne ubytování v CORTE, kdysi hlavním městě Korsiky, se strážním hradem na vysoké skále s panoramatickou vyhlídkou a citadelou, jež se hrdě tyčí mezi horskými velikány. Večerní prohlídka města, noc v hotelu v Corte.
4. den: přejezd přes horské sedlo COL DE VIZZAVONA, procházka k Anglickým kaskádám pod nejkrásnější horou Korsiky Monte d`Oro. Odpoledne návštěva mysu de la Parata s výhledem na Krvavé ostrovy a možností výstupu na janovskou věž Tour de la Parata. Ubytování v hotelu u Ajaccia ( 2 noci na jednom místě).
5. den: návštěva největšího korsického města s francouzským šarmem AJACCIA. Vydáme se po stopách slavného korsického rodáka Napoleona Bonaparte - rodný dům a památníky. Odpoledne koupání v moři, nocleh ve stejném hotelu.
6. den: přejezd do oblíbeného letoviska PORTO-VECCHIO. Cestou návštěva nejkorsičtějšího města SARTÉNE, kde jsou ještě dnes živé tradice krevní msty, možnost ochutnávky korsických specialit. Zastávka u kláštera de St. Trinity – procházka ke klášteru s nádherným výhledem na Bonifacio. Koupání na jedné z nejhezčích pláží v San Ciprianu. Ubytování v hotelu v Porto - Vecchio (2 noci na jednom místě).
7. den: procházka křivolakými uličkami středověkého městečka BONIFACCIO na bílých vápencových útesech – prohlídka historických památek, možnost projížďky lodí okolo útesů. Odpoledne koupání na vyhlášené bělostné pláži Palombaggia. Ubytování v hotelu v Porto – Vecchio.
8. den: návštěva starobylého, původně fénického přístavu ALÉRIA – kdysi hlavního města s nejrozsáhlejšími římskými vykopávkami na ostrově, ochutnávka vína. Přejezd do přístavního města BASTIA, prohlídka historického středu ve znamení baroka, starého rybářského přístavu a pevnosti, poslední nákupy, nočním trajektem do Livorna.
9. den: přejezd přes Itálii a Rakousko, návrat do ČR.