Francie - Normandie, Bretaň

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Francie - Normandie, Bretaň

Bretaň je region ve všech slova smyslech výjimečný. Je to svět sám pro sebe na konci země.

Nejzápadnější výběžek Francie je omýván Atlantickým oceánem i vodou z kanálu La Manche. Velmi si zakládá na své keltské minulosti a návštěvníci jsou v Bretani fascinováni zvláštní rozmanitostí. Stařičká krajina s tichými plážemi proti rozeklaným mysům s majáky, melancholická nálada proti živým rybářským vesničkám, opevněná města a prehistorické megality - no řekněte, kde jinde byste to ve Evropě hledali?

Bretaň - jedna z turisticky nejpřitažlivějších oblastí Francie, kterou proslavili již její obyvatelé v době prehistorické a zanechali nám po sobě proslulé menhiry a dolmeny. Normandie skýtá neobyčejné bohatství architektonických památek z různých dob.


Doprava: autokarem

v případě menšího počtu zájemců bude doprava uskutečněna klimatizovaným mikrobusem. Minimální počet osob nutný pro realizaci zájezdu = 7.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v podvečerních hodinách.
2. den: ROUEN - přístav, který patří Francii zásluhou Johanky z Arku. Staré město má zachované středověké uličky, gotické a renesanční domy a paláce, jednu z nejslavnějších katedrál Notre Dame.
3. den: Pláž OMAHA BEACH, kde došlo k nejtvrdším bojům Spojenců v r. 1944. LE MONT-SAINT-MICHEL - opevněný románsko-gotický klášter na žulovém ostrůvku uprostřed mořských písčin v zátoce proslulé rozdílem hladiny mezi přílivem a odlivem. SAINT MALO - malebné město, přístav proslavený boji korzárů proti Angličanům.
4. den: Nádherné bretaňské pobřeží – LOCMARIAQUER – Velký rozlomený menhir, dolmen a tumulus, QUIBERON – krátká procházka po rozervaném bretaňském pobřeží, CARNAC - městečko, v jehož okolí se nacházejí unikátní řady tvořené tisíci kamenů, VANNES – město s hrázděnými domy a hradbami.
5. den: Přejezd Francie, cestou kratší zastávka v CHARTRES - jedinečná největší katedrála ve Francii.
6. den: Návrat v poledních hodinách.