Francie - Smaragdový ostrov Korsika s pohodou

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: vlastní stany Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Francie - Smaragdový ostrov Korsika s pohodou

12denní poznávací zájezd s turistikou a možností české polopenze do země neuvěřitelných přírodních krás. Skalnatá pobřeží s mnoha písečnými plážemi, štíty velehor se zasněženými vrcholy zvedajícími se místy přímo z moře, kaskády s příjemným koupáním, historická města uprostřed hor. Slunečné podnebí s bujným rostlinstvem, lesy, háje a vinice, romantická skaliska, jeskyně, rokle, bystřiny a vodopády dotvářejí tu pravou a neopakovatelnou atmosféru Korsiky. Během cesty se také setkáme s četnými památkami z období megalitických kultur, antiky a středověku a s často svéráznými, ale jinak velmi přívětivými, a pohostinnými obyvateli. Pro milovníky neopakovatelných přírodních scenerií bude pak návštěva Bonifaccia ležícího na bělostných útesech vápencových skal.

Poznámka: Vzhledem k tomu, že naplnění turistické části programu je přímo závislé na vhodných meteorologických podmínkách, CK si vyhrazuje právo na úpravu programu v případě nepříznivého počasí, nebo nepříznivého stavu horských silnic.

Jízdní řády trajektů na sezónu 2019 nejsou přesně známy v době uzávěrky katalogu, CK si vyhrazuje právo úpravy programu z důvodu změny jízdního řádu trajektu.

Stravování: vlastní

bez stravy, možnost přikoupit.

Ubytování: vlastní stany

vlastní stany, celkem 3 různé kempy (4x u moře u Propriana, 3x ve vnitrozemí u Canaglie, 2x pod Monte Cintem).

Program zájezdu

1. - 2. den: odjezd z ČR do Itálie, trajektem do Bastie. V závislosti na časech trajektu, odpočinek a relaxace u moře, přejezd do kempu v horách (3x na stejném místě), možnost individuálního grilování a posezení u vína.
3. den: možnost dvou variant: 1. varianta: pěšky do malinké vesničky CANAGLIE (720 m), přes salaše Tolla k nádherným kaskádám MANGANELLO (cca 1 200 m), koupání, dovádění na přírodních skluzavkách, pro nejzdatnější zájemce výstup na horskou chatu PIETRA PIANA (1 800 m) na úpatí Monte Rotondo (2 622 m). 2. varianta: legendárním úzkokolejným vláčkem fantastickým vnitrozemím do věhlasného CORTE. Možnost turistiky v překrásném kaňonu RESTONICA s velkým výběrem túr. Návrat vláčkem do kempu.
4. den: pro zájemce celodenní 9 hodinová okružní pěší túra z VIZZAVONY (915 m), výstup na dominantu Korsiky - MONTE D‘ORO (2 389 m). Pro pohodáře lehká túra s koupáním (převýšení 200 m ) v Anglických kaskádách, které přímo vybízejí k relaxaci, pozdně odpolední přejezd zpět do kempu.
5. den: přejezd do starobylého CORTE s citadelou tyčící se pod mohutnými štíty hor. Prohlídka města, nebo turistika s koupáním v údolí TAVIGNANO. Odpoledne přejezd divokým kaňonem SCALA DI SANTA REGINA podél řeky GOLO do horského střediska CALACUCCIA a vesničky LOZZI (1 040 m), kemp (2 noci na stejném místě).
6. den: výstup k jezeru LAC DU CINTO (2 300 m), pro nejzdatnější zájemce alternativně celodenní túra (s převýšením 1 700 m) s výstupem na nejvyšší vrchol Korsiky MONTE CINTO (2 706 m - pod vrcholem nejištěné lezení) a zpět, nejpohodovější varianta je individuální koupání v horských tůních říčky FOGGIALE, zpět do kempu.
7. den: ranní odjezd (programově náročný den)do soutěsky SPELUNCA (příjemný, pozvolný celkem pětiset metrový sestup), jedna z nejznámějších atrakcí ostrova, možnost koupání v kaskádách. Zastávka v malebném zálivu PORTO, putování bizarní skalnatou barevnou krajinou Calanche (UNESCO), rodný dům Napoleona v AJJACIO, večer ubytování v kempu s bazénem u moře s nádhernou pláží v zálivu Valinco u města PROPRIANA (4 noci na stejném místě, již se nikam nestěhujeme).
8. den: koupání v moři a relaxace na pláži, nebo brzy ráno odjezd do sedla COL DE ST-EUSTACHE (995 m), pěšky vyhlídkovou hřebenovkou nad údolím Tarava na MONTE SAN PETRU (1440 m, celkem tam i zpět 3-4 hodiny), odpoledne moře.
9. den: jedna z nejkrásnějších túr Korsiky v oblasti skalních věží BAVELLA. Ze sedla Bavella 1 218 m k věži PUNTA DI A VACCA (1 611 m), cestou zpět zastávka v "nejkorsičtějším " městě SARTENE, ostatní pobyt a relaxace u moře v blízkosti kempu.
10. den: BONIFACIO, jeden z divů Evropy s překrásnou pobřežní túrou (cca 7 km) vápencovými skalisky, prohlídka města, pro zájemce projížďka lodí pod skalnatými útesy (cca 20 EUR), pozdě odpoledne se stihneme vykoupat v moři.
11. - 12. den: přesun do přístavního města BASTIE, prohlídka města, trajektem do Itálie, noční přesun do Rakouska, návrat do ČR odpoledne.