PAŘÍŽ + zámky na Loiře (KL)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

PAŘÍŽ + zámky na Loiře (KL)

Tento zájezd, který bychom mohli bez rozmýšlení nazvat „královským okruhem“, Vás zavede do turisticky nejvyhledávanější části Francie, do údolí řeky Loiry. Kromě toho, že se seznámíte s královnou evropských měst – Paříží, navštívíte i velkolepé rezidence francouzských panovníků, při jejichž prohlídce se vám vybaví z televizní obrazovky dobře známí romantičtí hrdinové např. s tváří Jeana Maraise nebo okouzlující Angelika. Vydejte se s námi po stopách francouzských králů, romanopisců, malířů i bezejmenných bohémů, kteří vytvářeli naše povědomí o francouzské metropoli. Vystupte si s námi na nejfotografovanější rozhlednu na světě, projeďte se lodí po nejznámější francouzské řece, navštivte nejznámější světovou královskou rezidenci. Pojďte s námi za historií legendárních francouzských parfémů. A na závěr si vychutnejte palačinku nebo sklenku vína v některé z kaváren na bohémském Montmartru. S městem lásky se rozloučíme vyhlídkou z mrakodrapu Montparnasse.

Stravování: snídaně

možnost večeří za příplatek

Doprava: autokarem

Trasa A
České Budějovice, Vodňany, Protivín, Písek, Strakonice, Blatná, Nepomuk, Plzeň, Rozvadov
Trasa B
Praha, Beroun, Žebrák, Rokycany, Plzeň

Ubytování: hotel ***

ubytování ve 2-3 lůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením

Program zájezdu

1. den: Odjezd z České republiky.
2. den: Příjezd do Paříže, okružní jízda městem, dále pěšky náměstí Trocadéro, Eiffelova věž, Invalidovna, Champs Élysées, projížďka lodí po Seině, odjezd na ubytování.
3. den: Odjezd na prohlídku zámků na Loiře, Chambord - nechme se okouzlit exteriéry tohoto jedinečného zámku, Chenonceau - půvabný vodní zámek se zahradami a parkem, zámek Kateřiny Medicínské ale i Diany z Poitiers, dvou žen Jindřicha II. - pojďme společně rozplést tento trojúhelník plný vášně a intrik, Villandry - nejúchvatnější terasovité zahrady v oblasti Loiry. Skvost a evropský unikát, ubytování.
4. den: Návštěva Louvru nebo Musée d´Orsay, Les Halles, Centre Pompidou, pařížská radnice, chrám Notre-Dame, Latinská čtvrť a Lucemburské zahrady, romantická plavba po Seině. Před odjezdem možnost navštívit terasy Montparnasse (v 59 poschodí je tzv. „nebe Paříže“), jedná se o vyhlídku, odkud je nezapomenutelný panoramatický pohled na celou noční Paříž i s Eiffelovou věží. Odjezd do ČR.
5. den: Návrat do České republiky v dopoledních hodinách.