Pohodový týden v Alpách - Francie - Toulky provensálským Kavkazem NP Les Écrins

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel ** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Pohodový týden v Alpách - Francie - Toulky provensálským Kavkazem NP Les Écrins

Jedná se o nejrozsáhlejší park z devíti francouzských národních parků. Leží přibližně 50 km jihovýchodně od Grenoblu a 20 km na západ od Brianconu. NP je tvořen sedmi hluboce zaříznutými údolími obklopenými vysokými horskými štíty, ledovci, strmými skalními stěnami, ale i řekami a bystřinami plnými peřejí, zelenými loukami a pastvinami. Nesmíme zapomenout ani na nádherná ledovcová jezera, vodopády a polozapomenuté vesničky. Odlehlost a drsné horské podmínky způsobily, že tento kraj byl po dlouhou dobu stranou turistického ruchu. Pro naše turisty je znám spíše v zimě jako lyžařská oblast se středisky Serre Chevallier nebo Alpe d´Huez. Ubytováni budeme v městě Briancon. Hotel** nabízí pokoje s vlastním sociálním zařízením, sat. TV. Snídaně je formou bufetu, večeře menu o 3 chodech, 2x pro nás budou připraveny typické místní speciality (alpský večer a večer francouzských specialit). Součástí hotelu je i sauna a bazén. Vydejte se s námi do divokých hor NP Les Écrins. Provází J. Ježek

Poznámka: Dětské slevy platí při ubytování s 2 dospělými osobami.

Stravování: polopenze

snídaně je formou bufetu, večeře menu o 3 chodech, 2x pro nás budou připraveny typické místní speciality (alpský večer a večer francouzských specialit).

Ubytování: hotel **

Ubytováni budeme v městě Briancon. Hotel** nabízí pokoje s vlastním sociálním zařízením, sat. TV.

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR do Francie.
2. den: příjezd do BRIANCONU (1 320 m), dopolední snídaně, ubytování dle možností hotelu. Po delší cestě následuje volnější program. Od hotelu nenáročná procházka do historického centra Brianconu (UNESCO) známého jako součást "Vaubanova opevnění". Procházka úzkými kamennými uličkami města, které pochází převážně z 18. století, projdeme se po historickém mostě PONT D' ASFELT spojujícím město s dalšími pevnostmi, opevnění opustíme branou PORTE PIGNEROL. V rámci těžší varianty (náročnost 2 z 5; 3 hod.,^300 m, ˇ300 m) výstup k pevnosti FORT DES TETES, odkud se nám naskytnou nezapomenutelné pohledy na celé údolí od města GAP až po italsko-francouzskou hranici. Návrat na hotel, večeře - alpský večer.
3. den: snídaně, odjezd busem k parkovišti PONT D' ALP (1 710) v údolí GUISSANE. Základní varianta (2,5 z 5; 6 hod., ^600 m, ˇ600 m): okružní túra k jezeru GRAND LAC (2 282 m). Podél vodopádu a horského potoka s rozhledy na okolní skalnaté masivy, které dosahují téměř tří tisíc metrů k salaši, poté stoupání částečně jištěnou cestou až k jezeru, zpět malebným údolím bystřiny TORRENT DU RIF sevřeném po obou stranách vysokými skalami pohoří TETE DE CASSILLE a ARETES DE LA BRUYERE na parkoviště. Odjezd busem do hotelu, večeře.
4. den: snídaně, busem do VILLAR D' ARENE (1 520 m). Základní varianta (2 z 5; 5 hod., ^550 m, ˇ100): pěšky údolím řeky ROMANCHE pod ledovci CLOT BOUCHARET a PEIGNE kolem vodopádů k horské boudě REFUGE DE L' ALPE (2 079 m). Panoramatickým traverzem po cestě GR 54 do sedla COL DU LAUTARET (2 058 m) s výhledy na okolní velikány. Trek je velice populární mezi turisty díky snadnému dosažení a dechberoucím výhledům na ledovce, zpět busem, večeře.
5. den: snídaně, odjezd busem do vesničky LA GRAVE (1 450 m). Výjezd do výšky 3 200 m, odkud budeme mít celý park jako na dlani. Po procházce po zasněženém ledovci sjedeme do mezistanice (2 416 m) k výchozímu bodu túry. Jezero PUY VACHIER je naším záchytným bodem, od kterého je možné vystoupat po strmější, avšak nenáročné cestě k salaši. Po sestupu zpět je možné vrátit se krátkým okruhem s menším převýšením (150 m stoupání a klesání) zpět do střední části lanovky, anebo pokračovat po základní trase. Ta pokračuje dvěma prudšími klesáními oddělenými přibližně půlhodinovou rovinatou pasáží. Cesta vede po dobře vyšlapané stezce začínající mírně kamenitým terénem, který postupně přechází v lesní pěšinu. Závěrečnou část absolvujeme po zpevněné vozové cestě, která nás dovede až na okraj La Grave. Po celou dobu túry budeme moci obdivovat majestátní ledovcové masivy v čele LA MEIJE. Návrat na hotel. Večeře - francouzské speciality.
6. den: snídaně, odjezd do města MONTGENEVRE (1 850 m). Základní varianta (2,5 z 5; 6 hod., ^530 m, ˇ920 m): výjezd lanovkou na LA BERGERIE (2 150 m), výstup na LA CHALVET (2 577 m) a dále cestou po hřebeni s fascinujícími výhledy přes TETE DES FOURNEOUS (2 682 m) až do COL DE LA LAUZE (2 529 m). Túru dokončíme sestupem přes hranici do italského CLAVIERE (1 760 m). Lehčí varianta (1,5 z 5; 5 hod., ^50 m, ˇ400 m): stejný výjezd lanovkou a poté sestup severním balkónem s výhledem do údolí až do CLAVIERE. Všichni odjezd do hotelu a večeře.
7. den: snídaně, vyklizení pokojů, dopoledne odjezd do ČR. Průjezd přes horskou silnici se zastávkou na COL DU GALIBIER (2 642m), tradičně nejvyšší bod Tour de France. Za dobré viditelnosti výhled nejen na NP Ecrins, ale i na Savojské Alpy včetně nejvyšší hory Alp MONT BLANC (4 810 m). Cestou ještě krátká zastávka ve "francouzských Benátkách" - ANNENCY.
8. den: příjezd do ČR brzy ráno.