Tajuplné Nágsko a rajské Andamany

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel ** Doprava: letecky Strava: plná penze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Tajuplné Nágsko a rajské Andamany

Vydejte se s námi do neprávem opomíjených oblastí východní Indie – Ásámu, Arunáčalpradéše a Nágska, jež ukrývají etnografické poklady v podobě desítek kmenů sotva dotčených moderním způsobem života. Budeme cestovat proti proudu času a staneme se svědky slavnosti bojovných Konyaků, kteří se ještě nedávno vydávali na lov lebek svých nepřátel. Navštívíme vesnice kmene Apatani, jehož ženy krášlí své tváře tetováním a nosy kuriózními ozdobami. V národním parku Kazíranga uvidíme vzácné indické nosorožce a na ostrově Madžulí zažijeme tance hinduistických mnichů. Vrcholem programu bude festival v Monu, na němž se scházejí přislušníci nágských kmenů, aby se předvedli v celé své kráse. Kdo bude chtít, prodlouží si cestu odpočinkem na krásných Andamanech – ostrovech, které se táhnou jako šňůra perel na pomezí Bengálského zálivu a Andamanského moře.
Poznámka:

Zájezd lze  prodloužit individuálním programem v Bhútánu  – více informací v kanceláři.
Velikost skupiny:
6–16 účastníků

Stravování: plná penze

snídaně, plná penze

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha – Dillí – Guváhatí : odlet z Prahy, druhý den ráno přílet do Indie, následně odlet do Guváhatí v Ásámu  – brána do východní Indie na břehu mohutné Brahmaputry ; návštěva chrámového komplexu Kámákhja – místo uctívání různých forem bohyně matky.
3. den: Guváhatí – Arunáčalpradéš : přesun do usedlosti  Ziro v svěžím podhůří Himálaje a centra horských kmenů  – cestou návštěva několika vesnic kmene Nishi , jehož muži se zdobí složitou čepicí korunovanou zobákem dvojzoborožce .
4. den: Ziro : celodenní prohlídka pomocí aut i pěšky vesnic kmene Apatani  – jak ženy, tak muži si krášlí tvář tetováním , které se liší od vesnice k vesnici, ženy si navíc vkládají dřevěné disky do nosní chrupavky – čím větší, tím krásnější.
5. den: Ziro – Madžulí: několikahodinová plavba po Brahmaputře  na ostrov Madžulí místními trajekty.
6. den: Madžulí : největší říční ostrov  Asie proslavený hinduistickými kláštery, tzv. sátrami , které uchovávají řadu tradičních řemesel a mniši zde uctívají boha Višnua hudbou, zpěvem a tancem .
7. den: Madžulí – NP Kazíranga: plavba na jižní břeh Brahmaputry a přejezd k národnímu parku  pyšnícímu se slony, nosorožci, tygry a dalšími nespočetnými druhy savců, ptáků i ryb.
8. den: NP Kazíranga   – domov nejpočetnější populace nosorožce jednorohého na světě a jeden z posledních světově vyhlášených NP zatím nezasažených masovým turismem:  sloní safari, džípy po NP – sledování nosorožců indických, pelikánů, sambarů, muntžaků a další zvěře, při troše štěstí zahlédneme i nejplašší z nich – pantera a tygra.
9. den: NP Kazíranga – Sibságar : cesta mezi čajovými plantážemi do Sibságaru, odkud pochází známý ásámský čaj ; odpoledne návštěva chrámu Šivadól a paláců dynastie Ahom .
10. den: Sibságar – Mon: přejezd do Nágalandu a návštěva vesnice Phuktong s velkými mužskými domy a rezidencí náčelníka.
11. den: Mon : festival Aoling – největší svátek lovců lebek se stovkami účastníků v tradičních oděvech; vesnice Longwa , odkud místní angh – náčelník – vládne okolním vesnicím. Vesnice je unikátní také tím, že jedna její polovina se nachází v Indii, zatímco druhá v Barmě.
12. den: Mon – Dibrugarh: přejezd do Dibrugarhu – cestou návštěva Charaideo Maidam , posvátného pohřebiště ahomských králů a královen a podle starodávných legend rovněž sídla ahomských bohů.
13. den: Dibrugarh – Praha: dopoledne návštěva čajových plantáží  a továrny na zpracování ásámského čaje ; odpoledne odlet přes Dillí do Prahy, přílet do ČR 14. den.   PRODLOUŽENÍ NA ANDAMANECH: Dibrugarh – Kalkata : odpoledne přelet do Kalkaty a dle časových možností návštěva Kálí ghátu – místa, které dalo Kalkatě jméno.
14. - 16. den: Kalkata – Port Blair – Havelock : přelet na Andamany a dále trajektem na o. Havelock;  dvoudenní odpočinek na ostrově – „ pláž číslo 7 “ označovaná jako nejkrásnější asijská pláž , možnost potápění a šnorchlování v průzračných vodách.
17. den: Havelock – Port Blair : dopoledne trajekt a prohlídka  hl. města Andaman .
18. - 19. den: Port Blair – Praha: odlet přes Dillí do Prahy, přílet 19. den.