Indie - zlatý trojúhelník + Amritsar a koupání v Goa

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Indie - zlatý trojúhelník + Amritsar a koupání v Goa


Program zájezdu

1. den: zájezdu Odlet z Prahy v odpoledních hodinách do Dillí.
2. den: zájezdu Ráno přílet do DILLÍ, prohlídka Nového Dillí, Kutub Minar (UNESCO)- největší cihlový minaret světa a komplex budov, které jsou krásnou ukázkou raně afgánské architektury. Lotosový chrám - krásná stavba v podobě rozvíjejícího se lotosového květu. Humájúnova hrobka (UNESCO) - jedinečná ukázka Mughalské architektury. Indická brána a průjezd okolo vládních budov. Nocleh v Dillí.
3. den: zájezdu Brzy ráno přejezd vlakem do Amritsaru, snídaně ve vlaku. Odpoledne příjezd do AMRITSARU, v případě času krátká procházka a odjezd do vesnice WAGAH na indicko-pákistánskou hranici, kde každý večer probíhá speciální ceremoniál "Wagah Attari border closing ceremony", který je skutečně nezapomenutelným zážitkem. Návrat do Amritsaru, nocleh.
4. den: zájezdu Po snídani návštěva ZLATÉHO CHRÁMU, který je nejdůležitější svatyní sikhského náboženství - rozlehlý komplex budov z bílého kamene, uvnitř leží obrovská nádrž a uprostřed ní - jako ostrov - září samotný HARIMANDIR - chrám pokrytý měděným plechem, který je pozlacen několika tunami zlata. Na oběd si můžeme dojít do sikhské jídelny pro poutníky, kde se najednou nají až 4000 lidí. Dále zastávka u "zdi mučedníků", která je dějištěm tzv. amritsarského masakru. Odpoledním vlakem návrat do Dillí. Večeře ve vlaku, příjezd okolo 23 hod. Nocleh v Dillí.
5. den: zájezdu Snídaně a přejezd k prohlídce ÁGRY - bývalé sídlo indických panovníků, Červená pevnost (UNESCO) a monumentální hrobka císaře Akbara. V odpoledních hodinách prohlídka nejslavnější památky Indie - TADŽ MAHÁLU (UNESCO), nocleh v Ágře.
6. den: zájezdu Snídaně. Přejezd do města duchů FATÉHPUR SIKRÍ (UNESCO) - město vítězství, které si nechal vystavět císař Akbar Veliký jako nové hlavní město, prohlídka sultánského paláce z červeného pískovce, Velké páteční mešity, atd. Odpoledne přejezd do NP Ranthambore (cca 5 hod), nocleh.
7. den: zájezdu V časných ranních hodinách safari v NP RANTHAMBORE - pozorování tygrů, antilop, gazel atd. Návrat na snídani a přejezd do Džajpúru (cca 5 hod). Nocleh v Džajpúru.
8. den: zájezdu Po snídani návštěva pevnosti AMBER, bývalé sídlo místních maharádžů se slavnou Zrcadlovou síní a Síní radosti. V případě zájmu můžeme k pevnosti vyjet na slonech. Prohlídka DŽAJPÚRU - "růžového města" - Městský palác s muzeem (Čadra Mahal), symbol města Hawa Mahal – tzv. Palác větrů, Džantar Mantar (UNESCO) – středověká astronomická observatoř z 18. století, uličky a bazary starého města. Nocleh v Džajpúru.
9. den: zájezdu Snídaně a přelet do letoviska GOA na pobřeží Arabského moře. Goa je nejmenším indickým státem a bývalou portugalskou kolonií. Přílet v odpoledních hodinách, volno, pobyt u moře. Nocleh.
10. den: zájezdu Snídaně, individuální volno, pobyt u moře. Fakultativně návštěva staré Goa:
11. den: zájezdu Snídaně, individuální volno, pobyt u moře. Fakultativně výlet za slony:
12. den: zájezdu Snídaně, individuální volno, pobyt u moře. Ve večerních hodinách (18:35) odlet do Dillí. Nocleh v Dillí.
13. den: zájezdu Po snídani dokončení prohlídky města - STARÉ DILLÍ – velká Páteční mešita, Červená pevnost (UNESCO) a procházka po náměstí Chandi Chowk, Rádž Ghát – místo zpopelnění Mahátmy Gándhího. Nákupy, bazary, popř. další alternativní program dle času. Noční odlet do Prahy.
14. den: zájezdu Přílet do Prahy v odpoledních hodinách.