Island - Výprava do nitra Islandu

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: vlastní stany Doprava: letecky Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Island - Výprava do nitra Islandu

Jedinečné putování Islandem nabízející nevšední zážitky turistům s vlastním stanem, kteří si chtějí plnými doušky vychutnat kouzlo islandské přírody. Na "ostrov ohně a ledu" se dostaneme pohodlně přímým letem z Prahy. Během dovolené na Islandu nás čekají kromě cestování po ostrově kratší i delší pěší túry v atraktivních termálních, vulkanických a ledovcových končinách této geologicky velmi mladé a unikátní země pod polárním kruhem. Uvidíme nejzajímavější místa ostrova, např. nejvyšší vodopád Glymur či překrásné "duhové hory" Landmannalaugar. Podnikneme túry v nádherné geotermální oblasti Kerlingarfjöll a v národním parku Skaftafell. Díky islandskému autobusu se navíc dostaneme k sopce Askja a přejedeme vnitrozemskou cestou Kjölur k termální oáze Hveravellir. Několikrát se vykoupeme v teplých říčkách uprostřed panenské přírody.

Poznámka: Změna programu v případě změn časů letů, nepříznivého počasí, nesjízdnosti některých cest pro autobus nebo omezení z důvodu aktivní sopečné činnosti apod. vyhrazena. Zájezd není vhodný pro účastníky s omezenou schopností pohybu.

Ubytování: vlastní stany

ve vlastních stanech v kempech a na tábořištích.

Program zájezdu

1. den: večer odlet přímým letem z Prahy do Keflavíku, kam přiletíme kolem půlnoci. Nocleh na poloostrově REYKJANES.
2. den: dopoledne se vydáme k nejvyššímu islandskému vodopádu GLYMUR, uvidíme nejvydatnější horký pramen Deildartunguhver a vodopády HRAUNFOSSAR a BARNAFOSS. Nocleh.
3. den:
4. den: turistika v horské oblasti KERLINGARFJÖLL ("Čarodějné hory"). Možnost koupele a večerní vycházky.
5. den:
6. den:
7. den:
8. den:
9. den:
10. den: celodenní turistika v národním parku SKAFTAFELL. Na výběr je několik tras. Nedaleko nad kempem se nachází vodopád Svartifoss.
11. den: cesta vnitrozemím s několika brody směrem k sopce LAKI se zastávkou u vodopádu Fagrifoss. Na Laki se projdeme po dně kráterů LAKAGÍGAR. Odpoledne se vrátíme na okružní silnici č. 1, za městečkem Vík uvidíme černou sopečnou pláž na dohled skalní bráně DYRHÓLAEY. V případě volných míst nocleh v kempu u vodopádu SKÓGAFOSS.
12. den: ráno se nejdříve zastavíme u vodopádu SELJALANDSFOSS a poté přejedeme na cca půldenní turistiku do atraktivní geotermální oblasti "duhových hor" LANDMANNALAUGAR ve vnitrozemí. Nocleh v okolí.
13. den: dopoledne návrat do civilizace a na krátkou prohlídku hlavního města REYKJAVÍKU. Možnost koupele v některém z termálních koupališť. Večer příjezd na letiště. Odlet kolem půlnoci.
14. - 15. den: v ranních hodinách přílet do Prahy.
16. den: v ranních hodinách odlet do ČR.