Norsko, Island - Klenoty Norska a Islandu

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Norsko, Island - Klenoty Norska a Islandu

Dovolená v Norsku a na Islandu s mnoha nej: nejkrásnější období roku, fjordy jako nejatraktivnější oblast Norska, nejznámější islandské gejzíry a vodopády a nejlepší poměr ceny zájezdu a navštívených lokalit v Norsku a na Islandu… Dalšími plusy jsou přímý let z Prahy do nitra fjordů, nejkratší let na Island a zajímavý program. V Norsku spatříte mj. nejdelší fjord světa Sognefjorden, nejdelší silniční tunel světa Lardalstunnelen, úctyhodný ledovcový splaz Nigardsbreen a desítky mohutných vodopádů. Ubytování ve stylových hotelech nedaleko fjordů. Na Islandu se ubytujeme v chatách anebo penzionu s WC, sprchou, povlečením ve dvoulůžkových pokojích nedaleko známých míst, která postupně navštívíme.

Poznámka: Změna programu v případě změn letových časů, nepříznivého počasí nebo nesjízdnosti některých cest pro autobus vyhrazena.

Program zájezdu

1. den: během dne odlet z Prahy do Bergenu (s přestupem). Přílet do Bergenu nad ledovci, jezery, fjordy, ostrovy a pobřežím s barevnými domky je jedním z nejhezčích na světě. Transfer na hotel.
2. den: nejdelší fjord světa SOGNEFJORDEN přeplujeme trajektem. Při dnešní vyhlídkové jízdě krásnými místy norské přírody nejspíš pochopíte, proč mnozí označují Norsko za nejkrásnější zemi světa. Dostaneme se na dosah ledovcového splazu NIGARDSBREEN, který je jedním z nejlépe přístupných a nejatraktivnějších ledovců na světě. Cestu na ubytování nám zkrátí jízda nejdelším silničním tunelem světa LARDALSTUNNELEN. Večeře je v ceně.
3. den: kolem poledne se vrátíme zpět do BERGENU. Procházka jeho turistickým středem s rybím trhem a uličkami mezi unikátními hanzovními domy na nábřeží BRYGGEN (UNESCO). Za návštěvu stojí i starodávná pevnost Bergenhus, Mariánský kostel, pozemní lanovka Floyen, obdobná té pražské na Petřín, případně akvárium, skanzen nebo kouzelné uličky s dřevěnými domky ve svazích nad přístavem. Večeře je v ceně.
4. den: odjezd na letiště a odlet na ISLAND, před polednem přílet do Keflavíku. Naším autobusem odjedeme do hlavního města Islandu - REYKJAVÍK. Prohlédneme si největší pamětihodnosti města: radnici, parlament a moderní kostel Hallgrímskirkja a zastavíme se také u vodojemu Perlan. Přejezd do města SELFOSS na ubytování (3 noci) v dobře vybavených dvoulůžkových chatách nebo penzionu KOMFORT s vlastním příslušenstvím (WC, sprcha). Večeře je v ceně.
5. den: cestou po jižním pobřeží možná spatříme sopku HEKLA a pod světoznámou sopkou EYJAFJALLAJÖKULL se projdeme u vodopádu SELJALANDSFOSS, kde se dá vstoupit za jeho vodní stěnu. V soutěsce uvidíme vodopád GLJÚFRAFOSS a do třetice uskutečníme krátkou vycházku podél kaskády vodopádů na řece Skóga poblíž monumentálního šedesátimetrového vodopádu SKÓGAFOSS. Na nejjižnějším mysu Islandu DYRHÓLAEY budeme moci obdivovat skalní bránu a u městečka Vík navštívíme černou sopečnou pláž. Také se zastavíme u splazu ledovce SÓLHEIMAJÖKULL. Večeře je v ceně.
6. den:
7. den: dopoledne absolvujeme nenáročnou turistiku na sopečném poloostrově REYKJANES, uvidíme geotermální pole Krísuvík, útesy u majáku Reykjanesvíti a horké prameny Gunnuhver. Na závěr se zájemci mohou vykoupat v termálních lázních MODRÁ LAGUNA (viz příplatek 1 900 Kč, nutno objednat při přihlášení) nebo v místním koupališti s termálními sedacími bazény (cena cca 200 Kč, platba na místě). Po půlnoci odlet přímým letem do Prahy.
8. den: přílet do Prahy brzy ráno.