Island 55+

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: chata Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Island 55+

Tento zájezd na Island jsme připravili především pro klientelu 55+. Na Island se komfortně dostanete přímým letem z Prahy. Ostrov ohně a ledu poznáte během našeho nejprodávanějšího zájezdu minulých deseti let. Noclehy jsou zajištěny v komfortních chatkách nebo v penzionu s příslušenstvím, kuchyňkou a povlečením. Doporučujeme vynikající večeře, často s islandskými specialitami.

Během pobytu navštívíte jedny z nejzajímavějších míst tohoto unikátního ostrova, snadno dostupná z okružní silnice. Nebude chybět světoznámý národní park Þingvellir s kulturní a geologickou minulostí, na několik kroků se přiblížíte k pravidelně tryskajícímu gejzíru Strokkur a nedaleko pohlédnete do hlubin mohutného vodopádu Gullfoss. Během pohodového pobytu budete mít též možnost navštívit nevšední krajinu s geotermálními projevy u městečka Hveragerði a na jižním pobřeží se přiblížíte k jednomu z ledovců pokrytých sopečným popelem.

Minimální počet účastníků: 20

Program zájezdu

1. den: Dovolená na Islandu začne odletem do Keflavíku. Po příletu budeme mít možnost koupání v termálních lázních Modrá laguna. Odpoledne je na programu prohlídka hlavního města Islandu Reykjavíku. Uvidíme radnici, parlament, moderní kostel Hallgrímskirkja a vodojem Perlan. Přesun na jih ostrova na ubytování (4 noclehy).
2. den: Dopoledne fakultativně plavba za pozorováním velryb z Reykjavíku, ostatní mohou s průvodcem navštívit další zajímavá místa hlavního města. Odpoledne se vypravíme do kopců v barevné geotermální oblasti rhyolitových hor u městečka Hveragerði, kde je na závěr možnost vykoupat se v horkém potoce.
3. den: Cestou po jižním pobřeží zahlédneme v dáli zasněžený vrcholek sopky Hekla a pod světoznámou sopkou Eyjafjallajökull se projdeme u vodopádu Seljalandsfoss, kde se dá vstoupit za jeho vodní stěnu. V soutěsce uvidíme další vodopád Gljúfrafoss a do třetice uskutečníme krátkou vycházku podél kaskády vodopádů na řece Skógá poblíž monumentálního šedesátimetrového vodopádu Skógafoss. Na nejjižnějším mysu Islandu Dyrhólaey budeme obdivovat skalní bránu a u městečka Vík vstoupíme na černou sopečnou pláž s čedičovou jeskyní. Na zpáteční cestě se zastavíme u splazu ledovce Sólheimajökull.
4. den: Dnes nás čeká vrchol našeho islandského putování, tzv. zlatý trojúhelník. Nejdříve navštívíme sídlo biskupství v osadě Skálholt a pak již pojedeme do oblasti Geysiru s aktivním gejzírem Strokkur, který vyvrhuje každých pět minut vřelou vodu až do výše 20 metrů. Uvidíme i impozantní vodopád Gullfoss na řece Hvítá, kde voda padá ve dvou stupních do hloubky 32 metrů. Odpoledne se zastavíme v národním parku Þingvellir. V této oblasti se rozestupuje evropská a americká litosférická deska a byl zde v 10. století založen nejstarší parlament světa – Alþing. Kolem geotermální elektrárny Nesjavellir se vrátíme na nocleh.
5. den: Nenáročná turistika na sopečném poloostrově Reykjanes a odlet do Prahy navečer (přílet kolem půlnoci). Pozn.: Změna programu v případě změn časů charterových letů, nepříznivého počasí nebo nesjízdnosti cest pro autobus vyhrazena.