Cyklostezky Dolomit a Východních Tyrol *

Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: polopenze
žádný termín od 3. července 2024

Cena zájezdu

od 11 670 Kč


Hvězdicově mezi Cortinou d´Ampezzo a Grossglocknerem po zrušené železnici do metropole Dolomit pohodově po Drávské cyklostezce nezapomenutelné scenérie Dolomit Grossglocknerská panoramatická silnice v ceně zájezdu! Náš autobus vám usnadní průnik na jižním úpatí nejvyšší hory Rakouska, Grossglockner (3798 m). Atraktivně sestavený program nejoblíbenějších tras v Italských i Rakouských Dolomitech nadchne vyznavače pohodové cyklistiky, které oslní dechberoucími panoramaty věží Dolomit i hřebenů Alp. Povrch a profil: asfalt, šotolinové úseky, profil rovinatý i kopcovitý, dle volby horský. Poznámka: Tento zájezd je pořádán ve spolupráci s CK Trip. Poznámka II: RELAXACE: aquapark Dolomitenbad v Lienzu. TIP: některý z cyklistických programů lze nahradit pěším výstupem od našeho hotelu k chatě Raneralm (1 903 m, 2,5 h.) či až na vyhlídkový vrchol Strasskopf (2 401 m). TIP pro silničáře: máme připravené atraktivní silniční trasy přes alpská a... Celý popis

Termíny a ceny

03.07. - 07.07.2024 středa - neděle
polopenze autokarem
11 670 Kč
cena za 5 dní (4 noci)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • autobusová doprava vč. kola, ubytování, polopenze, povlečení a ručníky, mýtné Grossglocknerské panoramatické silnice (5,50 EUR/os.), vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • koupaliště Dolomitenbad (7,3 EUR/2 h.), , vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • : příplatek za neobsazené lůžko / 1 lůžkový pokoj 2700 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí vč. storna zájezdu 350 Kč

    • Aktivní dovolená
    • Cyklistika

Popis zájezdu

Cyklostezky Dolomit a Východních Tyrol *

Hvězdicově mezi Cortinou d´Ampezzo a Grossglocknerem
po zrušené železnici do metropole Dolomit
pohodově po Drávské cyklostezce
nezapomenutelné scenérie Dolomit
Grossglocknerská panoramatická silnice v ceně zájezdu! Náš autobus vám usnadní průnik na jižním úpatí nejvyšší hory Rakouska, Grossglockner (3798 m). Atraktivně sestavený program nejoblíbenějších tras v Italských i Rakouských Dolomitech nadchne vyznavače pohodové cyklistiky, které oslní dechberoucími panoramaty věží Dolomit i hřebenů Alp.

Povrch a profil: asfalt, šotolinové úseky, profil rovinatý i kopcovitý, dle volby horský.

Poznámka: Tento zájezd je pořádán ve spolupráci s CK Trip.

Poznámka II: RELAXACE: aquapark Dolomitenbad v Lienzu.
TIP: některý z cyklistických programů lze nahradit pěším výstupem od našeho hotelu k chatě Raneralm (1 903 m, 2,5 h.) či až na vyhlídkový vrchol Strasskopf (2 401 m).
TIP pro silničáře: máme připravené atraktivní silniční trasy přes alpská a dolomitská sedla!

Stravování: polopenze

3x polopenze. Snídaně formou bufetu, večeře servírované 3 chody, začíná večeří po první etapě a končí snídaní v den odjezdu.

Ubytování: hotel

3x ve 2lůžkových pokojích s příslušenstvím v ***hotelu a sousedním penzionu u metropole Východního Tyrolska, Lienzu, WiFi zdarma.

Program zájezdu

1. - 2. den: po nočním přesunu busem z ČR start etapy na Grossglocknerské panoramatické silnici od odbočky na Edelweisspitze (2455 m), přes Hochtor (2504 m) sjezd do horského střediska HEILIGENBLUT (1291 m) s možnou odbočkou k ledovci na vyhlídku Franze-Josefa (2370 m, + 2x9 km). Po panoramatické silnici Apriacher Höhenstrasse přes horské vesnice a po GLOCKNERSKÉ CYKLOSTEZCE do hotelu (53 km).
3. den: panenskými údolími AUSSERVILLGRATEN A WINKELTAL k jezírku a chatě a zpět údolím Drávy do LIENZU (59 km), "perly Lienzských Dolomit" s italským šarmem, který zve k procházkám, nákupům a návštěvě koupaliště Dolomitenbad.
4. den: Do nitra Dolomit cyklostezkou po zrušené železnici s mosty a tunely kolem jezera Dürrensee s vyhlídkou na úchvatné Tre Cime do světoznámé olympijské Cortiny d’Ampezzo (30/48 km), návrat autobusem kolem jezera Misurina (zájemci na kole +15 km).
5. den: z hotelu po nádherné cyklostezce MÖLLTALRADWEG úbočím třítisícovek podél ledovcové říčky Möll, pramenící z nejdelšího ledovce Rakouska, PASTERZE, k soutěsce Raggaschlucht u Flattachu (37 km), odjezd do ČR.

Podobné zájezdy