Kypr na kole

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Kypr na kole

Když se rekne Kypr, vybaví se vetšine lidí Kyperská republika – moderní evropská zeme, jež se nachází v jižní cásti ostrova a patrí mezi nejoblíbenejší turistické destinace. Existuje však ješte jeden Kypr – ten turecký... Severokyperská turecká republika není príliš známá, z politického hlediska se Evropa tvárí, jako by neexistovala. Severní Kypr mnozí nazývají i poslední oázou panenského Stredomorí ci evropským Karibikem. Na kole se podíváme do známejších i zcela odlehlých a turismem nepoznamenaných koutu severního Kypru. Naší "základnou" bude hotel v Lapte poblíž Kyrenie, kam se v prubehu zájezdu budeme vracet. Ubytováni budeme v hotelech se snídanemi, obcas i s veceremi. K nekolika delším transferum využijeme místní autobus, v ostatních prípadech bude k dispozici doprovodné vozidlo na bagáž, takže absolvujeme všechny trasy nalehko.

Poznámka : Tento zájezd je porádán ve spolupráci s CK Adventura.

Program zájezdu

1. den: odlet do NICOSIE, transfer do hotelu v LAPTE u Kyrenie, sestavení kol a odpocinek u more nebo projíždka v okolí, vecer spolecná úvodní vecere.
2. den: transfer do pohorí TRODOS, ubytování, odpolední projíždka v okolí (asi 30 km).
3. den: celodenní cyklistika v pohorí TRODOS s možností výjezdu na nejvyšší vrchol ostrova OLYMPOS (1952 m) (50–80 km, dle chuti), prípadne lze využít i peších stezek.
4. den: po snídani na kole sjezd z hor na severní pobreží, pres prechod Zodhia do turecké cásti ostrova do KARAVOSTASI, zapadákova s pozustatky bývalého težebního prístavu, koupání a odpocinek (asi 65 km).
5. den: na kole do hotelu v Lapte s možnou zajíždkou na polostrov KORMAKITIS, kde jsou nejblíže turecké brehy a kde žije etnicky a nábožensky vzácná komunita maronitu (asi 55–75 km).
6. den: variantní cyklistika okolo KYRENIE, nejhezcího prístavu na Kypru, vcetne její návštevy; panoramatické výlety k augustiánskému opatství BELLAPAIS ve vesnicce plné zelene a ke stromu zahálky (asi 45 km), nebo k troskám pohádkového HRADU SV. HILLARIONA, jenž inspisroval i Walta Disneye (asi 35 km), prípadne odpocinkový program u more.
7. den: celodenní výlet do NICOSIE, do hlavní mesta rozdeleného ostrova (prohlídka obou cástí, Selimova mešita, starý bazar, ulicky starého mesta...) (obe cesty asi 90 km, lze priplatit zpátecní transfer).
8. den: na kole po pobreží z Lapty do KAPLICE s vyhlídkami na more a možností koupání (asi 75 km).
9. den: ráno na kole k zachovalému hradu KANTARA (asi 10 km), a poté po pobreží i vnitrozemím na hranice nejméne obydlené oblasti na poloostrove KARPAS, do mestecka DIPKARPAZ (dalších 60 km).
10. den: variantní výlet na kole po kyperském ráji, kde stále vedle sebe žijí Turci i Rekové jako sousedé, s mnoha dosud nedotknutými, famózními plážemi a bohatou faunou i flórou až po ZAFER BURNU, nejvýchodnejší mys ostrova (asi 15–60 km).
11. den: na kole do rybárského mestecka BOGAZ, vyhlášeného svými skvelými plážemi a jedinecnou atmosférou, která ucarovala bezpoctu návštevníku (asi 45 km).
12. den: celodenní výlet na kole do stredoveké FAMAGUSTY (benátské hradby, Othellova vež, mešita Laly Mustafy Paši...), obklopené hradbami, kde se mísí krestanské a orientální vlivy a antické SALAMIS (jedna z nejduležiteších archeologických lokalit na ostrove) (asi 45 km).
13. den: volný den, relaxace na pláži, nákup suvenýru ci návšteva nekteré rybí restaurace, prípadne individuální cyklistika dle libosti.
14. den: ráno transfer autobusem z Bogazu do hotelu v Lapte, prípadná krátká vyjíždka v okolí aneb co jsme ješte nevideli v okolí Kyrenie, zabalení kol do letadla a vecer spolecná vecere v KYRENII.
15. den: transfer na letište a odlet domu (dle letových rádu).