Mosela a Rýn

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Mosela a Rýn

exklusivní zájezd se sommelierem nejen pro milovníky vína

Špýr - Bad Kreuznach - Koblenz - Cochem - Bernkastel - Trevír - Oberwesel - Heidelberg

Doprava: autokarem

Nástupní a svozová místa v ČR zdarma Praha, Plzeň, Brno, Jihlava , Velká Bíteš, Velké Meziříčí

Ubytování: hotel ***

ubytování je zajištěno v hotelu*** v centru města ve dvoulůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Nelze zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce.

Program zájezdu

1. den: V brzkých ranních hodinách odjedeme z Brna, Prahy a Plzně do Německa. Odpoledne se zastavíme ve starém císařském městě s tisíciletou tradicí Špýr (Speyer). Podíváme se do císařského Dómu z 11. století, který je na seznamu UNESCO a je nejvýznamnější románskou památkou v Německu. Nedaleko dómu budeme mít možnost navštívit Historické muzeum Falce s římskými i franckými sbírkami, nálezy z císařeských hrobek či dobovým nábytkem. Jedním z největších lákadel pro návštěvníky je však Vinařské muzeum umístěné v suterénu. Mezi jeho největší poklady patří 13 metrů dlouhý hroznový lis z roku 1727 a nejstarší známé víno světa, které ukrývá římská nádoba naplněná ve třetím století. V podvečer se zastavíme na ochutnávku vín a večeři v oblasti lázeňského města Bad Kreuznach, která je proslulá díky vynikajícímu Rieslingu, Silvanu a Müller Thurgau. Na ubytování dojedeme do Koblenze, města na soutoku Rýna a Mosely.
2. den: Tento den strávíme v krásném údolí řeky Mosely, které je lemováno terasovitými vinicemi. Nejprve zavítáme do vinařského městečka Cochem, které se nachází pod siluetou stejnojmenného hradu. Poté si prohlédneme městečko Bernkastel s hrázděnými domy. Odjedeme do starobylého Trevíru (Trier) – snad nejstaršího německého města, které bylo údajně založeno již roku 16 před naším letopočtem samotným císařem Augustem. Dobu římskou připomíná řada památek, např. Městská brána nebo Královská falc. Podíváme se na poutavé hlavní trhové náměstí s křížem a kašnou i k Dómu sv. Petra nebo k sousedícímu gotickému kostelu Panny Marie. Ve vinařství firmy Von Nell si pochutnáme nejen na zajímavém menu, jehož součástí je i polévka a krém z Rieslingu, ale ochutnáme i 7 vzorků místních vín. Po večeři se vrátíme na ubytování.
3. den: Po snídani nás čeká plavba lodí (nutná rezervace v CK, platba na místě) po nejkrásnějším úseku řeky Rýn. Z paluby lodi můžeme pozorovat romantické zříceniny rytířských hradů (Stolzenfels, Marksburg, Pfalzgafenstein), malebné obce, vinice a sady nebo pověstmi opředenou skálu Loreley. Vystoupíme v malebném Oberweselu nazývaném „město věží a vína“. Již z dálky rozpoznáme siluetu města s hradem Schönburg, kostelem Panny Marie vybudovaným z červeného kamene a působivou městskou hradbou s 16 středověkými věžemi. Moderní architektura v centru města se snoubí s kouzlem starých hrázděných domů. Prohlédneme si architektonické poklady toto města, které nás vrátí do středověku, kdy město zažívalo svůj rozkvět. A jak chutná Riesling z vinic kolem Rýna, se přesvědčíme v místním vinařství. Večer se vrátíme do Koblenze, kde budeme mít volný večer s možností vybrat si k večeři některou z nábřežních restaurací u Rýna.
4. den: Po snídani se rozloučíme s oblastí Rýna a budeme směřovat do jednoho z nejkrásnějších německých měst, Heidelbergu, hlavního univerzitního města Německa. Ohromí nás pohádková kulisa barokního města nad řekou Neckar se vznešenou siluetou zámku bdícím na svahu v 70metrové výšce nad hladinou řeky. Projdeme se po Starém mostě s osmi oblouky a do středověkého města s kouzelnými náměstími, kašnami a slavným kostelem sv. Ducha vstoupíme Mostní branou, která byla součástí opevnění. V labyrintu uliček s honosnými měšťanskými domy nás bude lákat posezení v jedné z mnoha kaváren a restaurací, vinných barů, ale i množství obchůdků se suvenýry. Optimistická studentská atmosféra dosvědčuje, že se právě nacházíme ve městě, kde ve 14. století vznikla 1. německá univerzita. Ve svém volném čase můžeme navštívit Heidelberský zámek, v jehož vinném sklípku odpočívá také největší sud na světě - je zhotovený ze 130 dubových klád, dlouhý více než osm, široký sedm metrů a pojme 221 726 litrů. V ceně vstupenky je i jízda funikulární železnicí. Studenty naopak možná zaujme univerzitní muzeum a bývalá studentská věznice, jiní si budou chtít prohlédnout německé farmaceutické muzeum. Do Plzně, Prahy přijedeme v pozdních večerních, do Brna nočních hodinách.