Tropical Islands - aquapark

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: bez ubytování Doprava: autokarem Strava: bez stravy

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Tropical Islands - aquapark

Letovisko Tropical Islands „Tropické ostrovy“ je umělým tropickým letoviskem v Braniborsku v Německu. Uvádí se, že jde o světově největší vnitřní bazén, který může vyhovět 7 000 návštěvníkům denně.

Středisko se nachází v Briesen/Brandu, část Halbe v Dahme-Spreewald, asi 60 km jihovýchodně od Berlína, vedle výjezdu „Staakow“ u dálnice A13.

Je umístěno uvnitř nepoužívaného hangáru, 360 metrů dlouhého, 210 metrů širokého a 107 metrů vysokého. Při objemu 5.5 milionu m3, se stává jedním z největších budov na zemi podle objemu a je největší samostatně stojící halou na světě bez podpůrných pilířů uvnitř. Hangár stál 78 milionů Euro a původně byl postaven společností Cargolifter AG jako hangár na vzducholoď zvanou Aerium. Ale vzducholoď, která měla být v hangáru umístěna – CL160 – nikdy nebyla postavena.

Malajsijská společnost Tanjong koupila hangár a okolní pozemky za 17,5 milionů Euro a přeměnila jej v letovisko s uměle vybudovanou tropickou lokalitou. Středisko bylo otevřeno 19. prosince 2004.

Návštěvníci naleznou tropické prostředí s deštným pralesem, pláží, umělým sluncem, palmami, orchideami a ptačím zvukem. Teplota vzduchu je 25 °C. Tropický ráj je otevřen nepřetržitě, každý den v roce.

Nachází se zde řada vybavených tematických parků:

Tropický květinový svět
Vesnice s tropickým jídlem
Vršek v tropickém deštném pralese (tropický prales s mangrovým pralesem s 1 km dlouhou stezkou)
Tropické moře (přibližně 4 400 m2 tropického bazénu, voda hluboká 1,40 m, 8 metrů široká pláž a 850 plátěných křesel)
Bali laguna (bazén o objemu 1 200 m2, hloubka vody méně než 1 m; vodní atrakce – fontány, tekoucí proudy, krční sprchy, whirlpool a dvoje peřeje)
Nachází se zde také množství tobogánů a dalších atrakcí ...

s sebou určitě vezměte: letní oblečení, pantofle, ručníky, míč, potápěcí brýle, sluneční brýle, ochranu proti slunci, příruční zavazadlo

teplota vzduchu je 25°C, teplota vody v moři je 28°C a v laguně 31°C

Doprava: autokarem

mikrobusem, nebo autokarem, podle počtu přihlášených. Minimální počet osob nutný pro realizaci zájezdu = 7!

Program zájezdu

1. den: odjezd z Prahy - sraz před Fantovou kavárnou na Hlavním nádraží v Praze (zastávka MHD - magistrála - směr Holešovice) v 02:00 hod., příjezd do aquaparku kolem 06:00 hod. (dospat můžete na lehátkách v aquaparku ...v tuto dobu jsou bezplatná lehátka téměř všechna volná) !!! Celodenní návštěva, odjezd zpět v 19:00 hod., příjezd do Prahy kolem 23:00 hod. Další nástupní místa: odjezd z Písku - parkoviště před supermarketem Lidl v 00:45 hod., z Příbrami - parkoviště u plaveckého stadionu ve 01:15 hod.