To Nejlepší Z Peru

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To Nejlepší Z Peru

LIMA • AREQUIPA • COLCA VALLEY • CRUZ DEL CONDOR • CHIWAY • CUZCO • MACHU PICCHU • SACRED VALLEY • PISAC • OLLANTAYTAMBO • PUERTO MALDONADO

Program zájezdu

1. den: 1. DEN: Ráno odlet z Prahy/Vídně do Limy (s přestupem).
2. den: 2. DEN: Ráno přílet do Limy, přestup a odlet do jednoho z typických koloniálních měst Peru – Arequipy. Po příletu a ubytování odpočinek. Odpoledne prohlídka města na úpatí And – tzv. Bílého města. Návštěva kláštera sv. Kateřiny otevřeného po 400 letech i pro turisty. Projdeme typické čtvrti Yanahuara s krásným výhledem na město a jeho okolí, kterému dominují masivy vulkánů Misty, Chachany a Pichu-Picchu. Nocleh v Arequipě.
3. den: 3. DEN: Po snídani odjezd do hor. Pojedeme krajinou se zasněženými vulkány, pampami a původními vesnicemi až do údolí Colca Valley. Zastavíme v národní rezervaci Aguada Blanco – domovině lam guanaco, alpaky nebo vicuní. Poté pokračujeme podél kráteru Chucura Volcano až k vyhlídce Mirador de los Andes ve výšce 4.900 m. n. m. s jedinečným pohledem na okolní Andy. Přejedeme a ubytujeme se v městě Chiway. Odpoledne možnost koupání v termálních pramenech.
4. den: 4. DEN: Ráno odjezd na vyhlídku Kříž kondora – Mirador Cruz del Condor – jedno z nejkrásnějších míst andského pohoří. Z místa je možné spatřit největšího ptáka na světě– kondora. Z výhlídky zároveň lze vidět jeden z nejhlubších kaňonů na světě (hloubka 4.160 m). Cesta údolím Colca nabízí pohled na koloniální vesničky, terasovité políčka, ale také masívy vulkánů. Odpoledne návrat a ubytování v Arequipě. Večer volno – procházka po městě.
5. den: 5. DEN: Ráno odlet a ubytování v Cuscu. Navštívíme nejvýznamnější památky města – katedrálu i chrám slunce Koricancha. Odpoledne nás čeká výlet v okolí Cusca. Tambomachay – ruiny s dochovanými vodními fomtánami, náboženské centrum Kenko a pevnost Sacsayhuaman – jedna z největších inckých staveb. Nocleh v Cuscu.
6. den: 6. DEN: Celodenní výlet do Sacred Valley – nejposvátnějšího území říše Inků. Dopoledne návštěva Pisacu – malebného města proslaveného svými trhy a koloniálním chrámem. Přejezd do vesnice Ollantaytambo – nejzachovalejší ukázkou inckého urbanismu. Projdeme chrámovou oblast s úžasnými kamennými stavbami a šesti obrovskými monolity tvořícími Chrám slunce. Poté přejezd na vlak do Aguas Calientes – vesnice nacházející se pod Machu Picchu. Ubytování a večerní procházka vesnicí.
7. den: 7. DEN: Brzy ráno odjezd autobusem k areálu Machu Picchu. Prohlídka slavných ruin inckého osídlení umístěné mezi vrcholky hor s nezapomenutelným výhledem do údolí. Možnost výstupu na vrchol Huayna Picchu tyčící se nad inckým městem. (Stoupání i klesání je náročné – je třeba dobrá fyzická kondice). Odpoledne návrat do údolí střediska Aguas Calientes – vyzvednutí zavazadel. Krátká procházka po místním tržišti. Odjezd vlakem do Ollantaytamba – transfer do hotelu v Cuscu.
8. den: 8. DEN: Ráno transfer na letiště a odlet do amazonské oblasti Peru do Puerto Maldonado. Po příletu přejezd do Inkaterra Lodge – Motýlí dům. Poté odjezd do přístavu a dále lodí k ubytování v ecohotelu v pralese. Odpoledne výlet do rezervace Inkaterra plné netypických rostlin a zvířat. Večer plavba lodí po řece Madre de Dios, z ní je možné vidět nejlépe noční život v džungli. Návrat a večeře v hotelu. (Program pobytu v Amazonii se může měnit podle aktuálních povětrnostních podmínek.)
9. den: 9. DEN: Po snídani se vydáme do pralesa na Canopy tour a uvidíme přírodu z korun stromů. Vystoupáme na 29 metrů vysokou věž a budeme procházet po závěsných můstcích mezi osmi pozorovacími základnami. Z nich je nejlepší výhled na místní zvířata a rostliny. Po obědě v hotelu se projedeme lodí po jezeru Sandoval. Poté se vydáme na krátkou procházku pralesem až k jezeru, které je zapomenutým světem. Možnost projížďky v kanoi, ze které lze vidět mnoho živočichů včetně jednoho z nejexotičtějších ptáků typických pro tuto oblast – huasínů. Návrat do hotelu na večeři.
10. den: 10. DEN: Dopoledne výlet podél řeky Madre de Dios k říčnímu ostrovu. Během procházky jde vidět nejlépe místní ekosystém včetně života opic. Návrat do hotelu na oběd. Odpoledne uvidíme, jak pracuje asociace Inkaterra při výzkumu a ochraně zdejšího prostředí. Návrat do hotelu na večeři. Večerní vyjížďka v kanoi a pozorování aligátorů.
11. den: 11. DEN: Po snídani odjezd lodí proti proudu řeky Madre de Dios. Transfer z přístavu do Motýlího domu a poté na letiště. Odpoledne odlet do Limy, přestup a odlet do Evropy.
12. den: 12. DEN: Přestup v Evropě do Prahy/Vídně – příjezd odpoledne.