Velká Tyrolská cesta

cestovani
Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Velká Tyrolská cesta

Kitzbühel • Schwaz • zámek Tratzberg • jezero Achensee • Rosengartenschlucht • ledovec Pitztal • Hinterer Brunnenkogel • Innsbruck • Patscherkofel • Kufstein • hřebčín Fohlenhof • letní květinové korzo v Ebbsu

Stravování: snídaně

Snídaně bufet, večeře za příplatek jednotné menu 3 chody.

Doprava: autokarem

Nástupní a svozová místa zdarma: Praha, Plzeň, Brno, Jihlava, Velká Bíteš, Velké Meziříčí.

Ubytování: hotel ***

ubytování je zajištěno v hotelu *** s bazénem, dvoulůžkové pokoje jsou vybaveny vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v brzkých ranních hodinách z Brna, Prahy přes Tábor do Rakouska. Po průjezdu malebnou krajinou Solné komory pojedeme kolem vyhlášeného střediska zimních sportů Zell am See a podél řeky Salzach budeme pokračovat do údolí Krimmler Achental s nevšední podívanou na Krimmlský vodopád , jenž se řítí ve třech kaskádách z výšky téměř 400 metrů. Voda ze severní strany ledovce Dreiherrenspitze (3.499 m) zde vytváří raritu – nejvyšší evropský vodopád. Horskou vyhlídkovou silnicí projedeme průsmykem Gerlospass. Neobyčejně svéráznou a rozmanitou krajinou horských hřebenů Zillertalského údolí patřícího k nejnavštěvovanějším koutům Rakouska dojedeme do hotelu.
2. den: Po snídani se podíváme za tajemstvím podzemí do dolu ve Schwazu, který byl po staletí díky těžbě mědi a stříbra nejbohatším městem Tyrolska , což dodnes dokládají cenné památky. Během prohlídky tzv. „Matky všech dolů“, jak je zdejší důl přezýván, budeme doslova vtaženi do pracovních podmínek i těžkého života horníků před 500 lety. Na horském úbočí navštívíme zámek Tratzberg s pozoruhodnou renesanční výzdobou, k níž mimo jiné patří 46 metrů dlouhá nástěnná malba s vyobrazením 148 příslušníků habsburského rodu. Zbytek dne strávíme v krajině nejkrásnějšího tyrolského jezera Achensee , jehož malebnost dotvářejí zalesněné stráně i majestátní štíty hor s nadmořskou výškou přes 2.000 metrů. Jezerní scenérii budeme moci obdivovat buď z paluby výletní lodi nebo z výšky okolních vrcholků v pohoří Rofan na východním břehu nebo Karwendel na západním břehu, kam nás mohou vyvézt místní lanovky. Návrat na ubytování.
3. den: Po snídani pojedeme objevovat přírodní krásy soutěsky Rosengartenschlucht u Imstu , která malebně stoupá podél horského potoka Schinderdach. Cestou k soutěsce budeme obdivovat domy částečně vytesané ve skále. Poté projedeme malebným sousedním údolím Pitztal a na jeho konci podnikneme výjezd nejrychlejší podzemní dráhou na světě Pitz-Express, která nás vysadí v krajině ledu a sněhu na Pitztalském ledovci. Projdeme se k poněkud neobvyklé kapli Bílého světla v nadmořské výšce 2.900 metrů. Po krátké přestávce budeme pokračovat nejvýše položenou lanovkou v Rakousku na vrcholek Hinterer Brunnenkogel (3.440 m) s vyhlídkovou platformou a úžasnými okolními panoramaty, jimž vévodí blízký Wildspitze (3.774 m). Cestou dolů se budeme moci opět zastavit v mezistanici k odpočinku ve zdejší restauraci na ledovci. Zůstane-li nám dostatek času nahlédneme také do sousedního údolí Ötztal do vesnice Ötz s krásně zdobenými domy nebo k jezeru Piburger See, jenž bývá díky odrážejícím se okolním vrcholkům na tmavé jezerní hladině často nazýváno „horským zrcadlem“. Je to také nejteplejší jezero v Tyrolsku. Návrat do hotelu.
4. den: Po snídani zavítáme do hlavního města Tyrolska na řece Inn, do jednoho z nejkrásnějších Rakouských měst, Innsbrucku , kdysi sídelního města Habsburků, města mnoha architektonických skvostů obklopeného horskými velikány. Seznámíme se s významnými stavbami na Maria Theresia Strasse, neopomeneme nevelký leč dobře viditelný symbol města – Zlatou stříšku i Vítěznou bránu vedoucí do historického centra. Dojdeme k zámku Hofburg a do přilehlého kostela s mohutným náhrobkem císaře Maxmiliána I. Ve volném čase můžeme prozkoumat četná místní muzea. Poté se vydáme do zámku Phililppiny Welser Ambras, která jej získala darem od svého manžela Ferdinanda II. Z nedalekého Igls vystoupáme lanovkou na Patscherkofel (2.246 m), odkud uvidíme celé údolí Innu i s Innsbruckem a okolními horami jako na dlani. Je to ideální místo k procházce i odpočinku. Na úbočí v nadmořské výšce 2.000 metrů se zájemci budou moci pokochat krásou křehké alpské květeny v nejvýše položené botanické zahradě v Evropě. V podvečer návrat do hotelu.
5. den: Po snídani budeme směřovat do starobylého pohraničního města Kufsteinu, ležícího v místech, kde se řeka Inn prodírá pohořím Kaiser Gebirge a Pendlingem. Na první pohled nás na skále nad řekou upoutá pevnost s vysokou císařskou věží. V městské věži jsou slavné Heldenorgel – Varhany hrdinů s neuvěřitelnými 4.307 píšťalami, které se každodenně rozeznívají na paměť padlých v obou světových válkách. S Tyrolskem se rozloučíme v nedalekém Ebbsu. Nejdříve navštívíme svět koní tyrolského plemene „Haflinger“. V hřebčíně Fohlenhof chovají v současné době na 180 jedinců těchto „zlatých koní se zlatým srdcem“. Odpoledne nenápadné městečko ožije pestrou a voňavou přehlídkou letního květinového korza s desítkami nápaditě zdobených alegorických vozů. Odjezd zpět do ČR. Návrat v pozdních nočních hodinách.