Kréta - Velký Okruh Krétou - Akce Senior 50 ***

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Kréta - Velký Okruh Krétou - Akce Senior 50 ***

Poloha: 1. den: Přílet do destinace
Po přivítaní na letišti na Krétě (Heraklion) bude následovat transfer do Vašeho hotelu v oblasti Agios Nikolaos a ubytování.
Přenocování v hotelu min. 3* v oblasti Agios Nikolaos

2. den: Tisíce větrných mlýnů
Dnes se vydáme na cestu vysokým pohořím Dikte, kde se vysoko v horách nachází náhorní plošina Lasithi, na níž jsou rozmístěny tisíce větrných mlýnů. Cestou navštívíme ortodoxní klášter Kera, který je považován za vstupní bránu na náhorní plošinu a je zasvěcen Paně Marii. Zde se nám naskytne nádherný výhled na krajinu. Celá oblast Lasithi je známá zemědělskou výrobou a jednoduchým životním stylem, a proto je vyhledávanou oblastí místních k rekreaci. Cesta kolem tradičních místních vesniček nás zavede do jeskyně Psychro, kde se podle legendy narodil Zeus. Poté navštívíme jednu z místních vesniček, která je známá ruční výrobou suvenýrů. V průběhu zpáteční cesty do hotelu se nám ještě naskytne nádherný výhled na krétské pobřeží. Odpoledne návrat do hotelu.
Přenocování v hotelu min. 3* v oblasti Agios Nikolaos.

3. den: Dotyk nejjižnějšího města Evropy
Po snídani nás čeká výlet do městečka Thrapsano, kde navštívíme tradiční keramickou dílnu, ve které se výrobky ještě produkují tradiční ruční metodou. Tyto tradiční metody se zde předávají z generaci na generaci již po stovky let. Poté pokračujeme jižně od pohoří Lasithi přes vesničku Ano Vianos, kde si uděláme pauzu v jedné z místních kaváren. Další naší zastávkou bude město Ierapetra, které se nachází u Lybijského zálivu a je nejjižnějším městem na Krétě a zároveň je také nejjižnějším městem v Evropě. Budeme mít zde možnost volného času k individuální prohlídce města. Na zpáteční cestě se uděláme ještě přestávku v příjemném pobřežním městečku Agios Nikolaos. Následuje transfer zpět do hotelu.
Přenocování v hotelu min. 3* v oblasti Agios Nikolaos.

4. den: Síla antiky v Knossos
Dnes se můžeme těšit na výlet do antického města Knossos - největší archeologické lokality doby bronzové na ostrově Kréta. Budeme mít možnost zde vidět pozůstatky především z minojského období, na kterou jsou Kréťané patřičně hrdí. Nejznámější historickou památkou, kterou budeme mít možnost zde vidět je Minojský palác, jehož historie sahá až 2 000 př.n.l. Podle nejznámější legendy, která má kořeny na Krétě, právě v labyrintech tohoto paláce Théseus zabil Minotaura. Naší další návštěvou bude archeologické muzeum v Heraklionu, které je jedno z největších, nejdůležitějších a nejnavštěvovanějších muzeí v Řecku. Je zde umístěná nejvýznamnější sbírka minoanského umění a kultury ve světě, unikátní v kráse a úplnosti. Po naší prohlídce v muzeu nás čeká transfer do dalšího hotelu a ubytování.
Přenocování v hotelu min. 3* v oblasti Rethymnon.

5. den: Antické město Gortys a jeskyně „hippies“
Po snídani budeme pokračovat skrz malebné srdce Kréty až k pláním Messara a archeologickému nalezišti Gortys, které je druhé největší na Krétě. Zde budeme mít možnost vidět římský amfiteátr, zbytky třech pevností, Odeion a kostel Svatého Tita, který byl pojmenován po prvním biskupovi na Krétě. Známý je i Gortynský zákoník, jehož více než 600 řádků textu je vytesaných na kamenech. Po prohlídce Gortysu se přesuneme do vesničky Matala, která se nachází v romantickém zálivu a nabízí nádherné scenérie. Pobřeží je lemováno útesy a jeskyněmi, které byly po staletí využívány jako tajné kostely a hrobky a v 60tych letech minulého století i jako obytné domy pro příslušníky „hippies“ komunity.
Přenocování v hotelu min. 3* v oblasti Rethymnom.

6. den: Chuť tradice
První zastávkou dnešního výletu bude ortodoxní klášter Arkadi, který se nachází na jihovýchodě od oblasti Rethymnon a je nejposvátnějším symbolem krétského odporu. Klášter Arkadi byl vybudován v období turecké nadvlády. Tehdy se v něm před nemilosrdnými Turky ukryli místní obyvatelé, zejména ženy a děti. Poté, co se dostali do bezvýchodné situace, kdy nemohli vyjít z kláštera bez újmy, rozhodli se raději pro hromadnou sebevraždu. Tento okamžik se zapsal do historie Evropy jako „ohnivý signál“ Evropě, aby už konečně pomohla Řecku od turecké nadvlády. Poté navštívíme tradiční vesnici Anogia. Tato tradiční vesnička neztratila žádnou z původních tradic. Nalezneme zde spoustu místních produktů, které se vyrábí ručně. Dnešní poslední zastávkou bude vesnice Fodele, která je obklopená krásnými pomerančovníky a citrusovníky. Tato vesnice je rodným místem umělce jménem Domenikos Theotokopoulos známým jako El Greco. Náš dnešní výlet je už u konce a odpoledne se přesuneme zpět do hotelu.
Přenocování v hotelu min. 3* v oblasti Rethymnon.

7. den: Volný den nebo výlet Perla Kréty
Pro ty co nechtějí odpočívat je dnes možnost zúčastnit se dalšího fakultativního výletu. Dnešní exkurzi začneme na poloostrově Akrotiri. Navštívíme zde hrob významného řeckého premiéra Venizela, který je situován na kopci proroka Eliáše a naskytne se nám tady krásný výhled na město Chania, které bylo také do roku 1972 hlavním městem Kréty. Chania je jedno z nejhezčích řeckých měst čemuž vděčí především působivé Benátské architektuře a také samotné kráse západní Kréty. Budeme mít zde možnost nákupů nebo prozkoumávat fascinující úzké uličky kolem benátského zálivu. Také určitě stojí za to navštívit místní trh, který je postaven ve tvaru svatého kříže. Poslední zastávkou bude malá vesnička Maleme, kde navštívíme německý, válečný hřbitov. Hřbitov leží na pahorku nad městem, v nadmořské výšce 110 m. na krásném místě s výhledem na Středozemní moře. Odpoledne následuje transfer zpět do hotelu.
Přenocování v hotelu min. 3* v oblasti Rethymnon.

8. den: Odlet zpět domů
Tento den se bohužel musíme rozloučit a čeká nás transfer na letiště a let zpět do Prahy. Přejeme Vám mnoho hezkých zážitků a šťastný návrat domů.


Poznámka: Tato akce platí pouze pro osoby starší 50 let. Osoby mladší 50 let jsou za příplatek 2 000 Kč / osoba
- Změny programu nejsou plánovány, ale jsou vyhrazeny!
- Počet dětí u poznávacích zájezdů je omezen. Děti jsou na vyžádání u CK. Přistýlka na pokoji je na vyžádání v CK.
- Konkrétní jména hotelů jsou upřesněny na místě delegátem.
- Výlety vč. transferů na jednotlivá místa, vstupů do navštívených objektů či památek a výkladů průvodců nejsou zahrnuty v ceně zájezdů. Výlety si lze zakoupit ve formě balíčku na místě u delegáta.
- Fotografie hotelů a ubytování uvedené u nabídky jsou ilustrativní.
- Klienti mohou vycestovat pouze s cestovním pasem platným ještě 6 měsíců po návratu z krajiny.

Stravování: snídaně

Snídaně formou bufetu. Možnost dokoupení večeří za příplatek 15,- EUR / osoba /večeře (platba na místě u delegáta). U večeří se nápoje hradí extra.

Ubytování: hotel ***

Vybavení pokoje: Ubytování:
Ubytování: hotel „no name“ kategorie min. 3* místní kategorizace
Vybavení pokojů: Standardní dvoulůžkové pokoje jsou vybaveny sociálním zařízením (koupelna se sprchou, toaleta), telefonem, klimatizací, TV, možnost minibarem (za poplatek)a trezoru (za poplatek). Přistýlka je pouze na vyžádaní.

Při poznávacích zájezdech se nejedná o ubytování v žádném konkrétním hotelu. Jména hotelů se dozvíte až po příletu do místa od našeho delegáta. U těchto ubytovacích zařízení nemůžeme zajistit Vaše zvláštní požadavky. Fotografie ubytování v této nabídce jsou pouze ilustrační.