Julské Alpy – Slovinský Kras (hotel Špik**** s polopenzí)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Julské Alpy – Slovinský Kras (hotel Špik**** s polopenzí)

V termínu Bledských slavností.

Nenáročná turistika v Julských Alpách. Malé Slovinsko stojí jednou nohou v západní Evropě a druhou ve východní. Mnohá z jeho měst nesou stopy habsburské říše a Benátské republiky. V horách máte pocit, že jste v Rakousku. Ve Slovinsku na vás čeká pohádkový Bled, úchvatné Bohinjské jezero a romantické jeskyně Slovinského krasu. V rámci Bledských dnů jsou živé koncerty na nábřeží, řemeslný trh a po jezeře bude jeden večer plout na 15 tisíc svíček.

Stravování: polopenze

Bohatá bufetová snídaně i večeře.

Ubytování: hotel ****

Alpine Špik - hotelový wellness resort Alpine Špik, dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím.

Program zájezdu

1. den: odjezd ve večerních hodinách, možnost nástupu i v jižních Čechách. Noční přesun přes Rakousko do Slovinska.
2. den: JULSKÉ ALPY * MOJSTRANA – zastávka u vodopádu Peričnik. VINTGAR – vycházka romantickou soutěskou pod až 100 m vysokými skalními stěnami ke kostelu sv. Kateřiny. BLED – prohlídka rekreačního letoviska s majestátním hradem, který se tyčí na skále vysoko nad jezerem. Vycházka na hrad, možnost vykoupání v jezeře nebo výlet na ostrůvek Blejski otok (možnost zapůjčení pramice) s poutním kostelem. Krásná je podvečerní procházka podle jezera po pěší promenádě. BLEDSKÉ JEZERO – je ledovcového původu, uloženo v malebné kotlině, díky vlivu minerálních pramenů je voda příjemně teplá – až 26OC.
3. den: JULSKÉ ALPY * LAGHI DI FUSINE – romantická procházka jedinečnou přírodní rezervací podle jezer. PLANICE – skokanské středisko s mamutím můstkem. KRANJSKA GORA – rekreační středisko. TARVISIO – lanovkou na Monte Santo di Lussari 1788 m. Poutní místo, kde byla nalezena socha Matky Boží. Panoramatické výhledy. Horská vesnička přímo na vrcholu hory s útulnými hospůdkami a obchůdky.
4. den: SLOVINSKÝ KRAS * ve Slovinsku se nachází tisíce krásných jeskyní. POSTOJENSKÁ JESKYNĚ – čeká vás cesta podzemním vláčkem dlouhá 4 km a dalších 1,7 km pěšky podzemními chodbami, krásná krápníková výzdoba. ŠKOCJANSKÉ JAMY – unikátní krasový systém 11 podzemních propojených jeskyní, propadlých údolí a přírodních mostů. Jeskyně jsou zapsány na Seznamu přírodního dědictví UNESCO. Úchvatná stezka nad jeskynním sálem 300 metrů dlouhým, 60 metrů širokým a 100 metrů vysokým.
5. den: JULSKÉ ALPY * okruh přes dvě horská sedla. VRŠIČ 1611 m – nejvýše položený slovinský průsmyk. Vycházka na vrchol Vršič (1737 m) kolem pozůstatků bojů z 1. světové války. SOČA – vycházka k prameni. TRENTA – turistické středisko v údolí Soče. VELIKA KORITA – 750 metrů dlouhá soutěska řeky Soči, procházková stezka s visutým mostem. PREDEL 1156 m – sedlo a hraniční přechod do Itálie. PREDELSKÉ JEZERO – zastávka, možnost vykoupání, nejhezčí partie italských Julských Alp.
6. den: JULSKÉ ALPY * VOGEL 1922 m – lanovkou do výšky 1540 m na vrchol Orlova Glava, lehká túra po hřebeni nebo na vrchol Šija (v případě větší skupiny zájemců možnost výšlapu až na samotný Vogel – výstup tam i zpět - 3 hodiny). Krásné výhledy na Julské Alpy i s jejich dominantou Triglavem. SAVICA – vycházka k 60 m vysokému vodopádu. BOHINJSKÉ JEZERO – klidné ledovcové jezero, vycházka podle jezera, možnost zapůjčení loďky nebo čas na koupání. Podvečerní pobyt ve středisku Ribčev Laz na břehu jezera. Noční přesun přes Rakousko.
7. den: návrat v časných ranních hodinách.