Švýcarské průsmyky a Matterhorn

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Švýcarské průsmyky a Matterhorn

přes ledovce, jezera a průsmyky až pod nejkrásnější horu Evropy aneb za symboly Švýcarska

Innsbruck – Samnaun - Sv. Mořic – Berninský průsmyk – Poschiava – Caslano – Locarno – Simlonpass – Zermatt – Saas – Luzern

Stravování: polopenze

Polopenze - snídaně kontinentální, večeře servírované.

Doprava: autokarem

Nástupní a svozová místa v ČR zdarma Praha, Brno, Jihlava, Tišnov, Kuřim.

Ubytování: hotel

Ubytování je zajištěno v hotelech ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v ranních hodinách (odjezd z ČR viz text). Odpoledne si prohlédneme hlavní město Tyrolska Innsbruck, kdysi sídelní město Habsburků. Innsbruck je považován za hlavní město Alp – s působivým pohořím Nordkette hned za svými branami a budovami s bohatou historií ve starém městě je perfektním cílem dovolené pro milovníky sportu a kultury.  Okouzlí nás Zlatá střecha, Vítězná brána, Hofburg. Večer přijedeme na ubytování, večeře.
2. den: Po snídani se z městečka Ischgl, známého centra zimních sportů dostaneme soustavou pěti lanovek do švýcarského Samnaun. Během jízdy lanovkami nás bude doprovázet pískot všude přítomných svišťů. Samnaun je nejen rodištěm carvingového lyžování, ale díky bezcelní zóně i vyhledávaným cílem nákupů. Následně budeme autobusem pokračovat do jednoho z nejnavštěvovanějších středisek zimních sportů na světě – do Sv. Mořice, který je přímo ideální základnou pro pěší turisty. Po procházce městem nastoupíme do známého červeného vlaku Bernina express. Přes ledovec a průsmyk Julier se dostaneme do Poschiava, kde přestoupíme na autobus a dojedeme na místo ubytování v Itálii.
3. den: Po snídani budeme projíždět kantonem Ticino, italskou částí Švýcarska. Navštívíme typickou švýcarskou čokoládovnu Alprose v Caslanu a poté se přesuneme k nejslunnějšímu švýcarskému městu Locarnu, které se těší okouzlující polohou na severní výspě jezera Lago Maggiore. Kolem jezera Lago Maggiore a přes Simplonpass (2005) se dostaneme zpět do oblasti horských masívů v nádherném údolí Saas. Ubytujeme se v hotelu v Saas Tal, večeře.
4. den: Po snídani se vydáme autobusem přes Matterské údolí, do nejbohatšího švýcarského městečka Zermatt, které leží uprostřed štítů přesahujících nadmořskou výšku 4000m. Návštěva tohoto městečka s malebným panoramatem Matterhornu okouzlí každého návštěvníka. Následuje individuální volno. Možnost podniknutí horské túry - výjezd na některou z lanovek či procházka alpskou krajinou a soutěskou Gornerschlucht.  Kolem  jsou postaveny typické dřevěné domky ověnčené švýcarskými vlajkami. To celé v nás zanechá dojem nezapomenutelného zážitku. Navečer se vrátíme do hotelu, večeře.
5. den: Po snídani zůstaneme v údolí Saas.  Vyvezeme se lanovkou na Hochsaas až do výšky téměř 3200m s výhledem na 18 čtyřtisícových vrcholů.  Odpoledne se místním autobusem přesuneme do  Saas Fee.  Procházku městečkem se zachovalou místní architekturou si zpestříme výjezdem lanovkou na ledovec. Poté co si postavíme sněhuláka, a sjedeme lanovkou do údolí, nasedneme do našeho autobusu a vydáme se na zpáteční jízdu. Se Švýcarskem se rozloučíme prohlídkou nejkrásnějšího Švýcarského města Luzernu se slavným Kapličkovým mostem.
6. den: Příjezd do ČR v dopoledních hodinách.