Zakarpatská Ukrajina

cestovani
Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: chata Doprava: autokarem Strava: polopenze

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Zakarpatská Ukrajina

Zakarpatská Ukrajina je oblast nádherné nedotčené přírody, kde máte pocit, jako by se zastavil čas. Zachoval se zde tradiční způsob života, není tedy výjimkou potkat na horských pastvinách pastevce se stádem koz a velmi pohostinné a příjemné obyvatelstvo.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v odpoledních hodinách.
2. den: Ráno příjezd do UŽHORODU. Pěší prohlídka centra Užhorodu – původní Synagoga, řecko-katolická katedrála, busta T. G. Masaryka. Odpoledne návštěva Užhorodského skanzenu a procházka po nádvoří a baštách hradu. Večeře, nocleh.
3. den: Snídaně, odjezd z hotelu do MUKAČEVA. Návštěva Mukačevského hradu, prohlídka města. Odpoledne odjezd k „ukrajinskému Mrtvému moři“ SOLOTVINU – možnost koupání v jezírkách s obsahem soli. Odjezd do RACHOVA – centra huculů, kde výškový rozdíl mezi některými ulicemi městečka přesahuje 600 m. Ubytování, večeře, nocleh.
4. den: Snídaně. V případě dobrého počasí a při zájmu min. 20 osob možnost celodenního výstupu na nejvyšší horu Ukrajiny – HOVERLU (2061 m n. m.) (přesun vojenskými terénními auty do výšky 1500 m n.m. dále pěšky – celková délka trasy cca 7 km, převýšení cca 600 m). Ostatní účastníci - individuální volno v Rachově. Večeře, nocleh.
5. den: Snídaně. Odjezd do JASYNĚ - krásný dřevěný kostelík z 18. století, přes řeku Tisu přejdeme po zavěšené lávce a podíváme se k nádraží - poslední rychlíkové stanici na území prvorepublikového Československa. Odjezd směr Užhorod, cestou prohlídka vinných sklepů z 16. století (UNESCO) s degustací místních vín v obci SEREDNE. Příjezd do UŽHORODU, volné odpoledne, večeře na rozloučenou v restauraci Decja u notarja. Odjezd přes Slovensko do ČR.
6. den: Příjezd do ČR v odpoledních hodinách.