Národní parky západní Kanady

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Národní parky západní Kanady

Program : 1. den PRAHA – CALGARY 15 mil / 30 km
Odlet z Prahy do Calgary. Po příletu a uvítání průvodcem America Tours transfer do hotelu, ubytování. Návštěva večerního centra města, Olympic Parku a vyhlídkové věže Calgary Tower /v případě pozdního příletu se tyto aktivity uskuteční následující den v podvečer/.
2. den CALGARY, DRUMHELLER, HERITAGE PARK 225 mil / 360 km
Na úvod zájezdu Vás seznámíme s dávnou historií provincie Alberta. Začneme návštěvou Midland Provincial Park a Royal Tyrrell Museum, míst s nejlépe zachovanými nálezy koster dinosaurů a dalších paleontologických skvostů. Odpoledne po návratu do Calgary společně navštívíme Heritage Park, kde se seznámíte s historií osídlování této části Kanady. Součástí prohlídky je i návštěva muzea historických automobilů, které kdysi brázdily zdejší cesty, a palivových čerpadel.. Návrat do hotelu v podvečerních hodinách.

3. den CALGARY, CANMORE, NP BANFF 150 mil / 240 km Doledne krátká zastávka v Calgary Olympic Park, kterému dominují obří skokanské můstky a bobové dráhy, poté pokračování přes Kananaskis a Spray Valley do Canmore /Zde Vám nabídneme fakultativní let helikoptérou nad ledovci a horským masívem Three Sisters/. Pokračování cesty podél Bow River do slavného letoviska Banff. Prohlídka centra městečka a jeho okolí, včetně prohlídky peřejí řeky Bow. Ubytování v podvečer.
4. den NP BANFF, LAKE LOUISE, MORAINE LAKE 130 mil / 200 km Návštěva jedinečných jezer smaragdové barvy Lake Louise a Moraine Lake v národním parku Banff, krátké treky podél jezer. Cestou zpět do Banffu po staré silnici se pokusíme zahlédnout některého ze zdejších "domorodců" – losa nebo medvěda baribala. V pozdním odpoledni volno k relaxaci v Banffu. Doporučujeme Vám v podvečer navštívit zdejší horké minerální prameny, či vyjet lanovkou na Sulphur Mountain – horu nad městem s úchvatným výhledem na okolní horské panoráma.
5. den NP YOHO, TAKAKKAW FALLS, PEYTO LAKE 160 mil / 260 km Odjezd do národního parku Yoho, kde nejprve navštívíme kouzelné jezero Emerald Lake a v případě příznivého počasí absolvujeme krátký trek podél jezera. Následuje prohlídka peřejí Kicking Horse /přírodní skalní most/ a impozantních vodopádů Takakkaw. Zhlédneme také vyhlídku na spirálový železniční tunel – specialitu tohoto úseku Skalistých hor. Závěrem navštívíme jedinečné Peyto Lake známé neskutečně sytě zelenou barvou. Ubytování v odpoledních hodinách v hotelu uprostřed horských hřebenů. Pro ty z Vás, kteří máte předplacen let helikoptérou nad pohořím Rocky Mountains, následuje odjezd na heliport..
6. den LEDOVEC COLUMBIA, NP JASPER, MALIGNE LAKE 200 mil / 320 km Celodenní prohlídka národního parku Jasper. Dopoledne začneme návštěvou ohromného ledovce Athabasca /krátký trek k čelu ledovce/, následuje návštěva městečka Jasper. Zde Vás pozveme k jedinečnému výletu na raftech po řece Athabasca /v ceně zájezdu/. V dalším průběhu dne navštívíte Maligne Lake – úchvatné jezero skryté mezi dvěma horskými masívy, a absolvujete plavbu lodí k ostrůvku Spirit Island /v ceně/. Večer Vás pozveme ke koupeli v minerálních pramenech Miete Hot Springs – jedinečná relaxace po zážitcích dnešního dne !! Ubytování v pozdních hodinách.
7. den NP ELK ISLAND, EDMONTON 250 mil / 400 km Přejezd do Edmontonu přes Hinton a Edson. Cestou nejprve však navštívíme národní park Elk Island – domov bizonů prérijních a vzácných bizonů lesních, ale i dalších mnoha druhů zvířat. Prohlídka zde probíhá formou safari... Po příjezdu do Edmontonu následuje orientační prohlídka města a River Parku – největšího městského parku v severní Americe. Ubytování v podvečer.
8. den EDMONTON, odlet domů 50 mil / 80 km Volno v centru Edmontonu a návštěva West Edmonton Mall, jednoho z největších nákupních a zábavních komplexů v severní Americe. Dle Vašeho letového plánu transfer na letiště a odlet do Prahy. / v případě odletu zpět z Calgary následuje odpolední cca tříhodinový přejezd na letiště do Calgary /
9. den přílet do PRAHY Přílet do Prahy Váš zájezd ukončí.

Obecný popis :
Poznejte nejznámější národní a státní parky kanadských provincií British Columbia a Alberta v našem atraktivním zájezdu, nechte se unést jedinečnou krásou kanadské přírody !!
zájezd může být směrován opačně
minimální počet 6 osob
K návštěvě Kanady je nutný platný pas a autorizace eTA nebo platný pas s vízem.