Perly Havajských ostrovů

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: bez stravy

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Perly Havajských ostrovů

Oahu: Honolulu – Waikiki – křižník USS Arizona – Pearl Harbor • Kauai: Waimea Canyon – památník Jamese Cooka – Princeville • Hawaii: Kona – vodopády Akaka – Hilo – NP Volcanoes – činný vulkán Kilauea – Mauna Kea • Maui: Kahului – Haleakala – Hana

K návštěvě USA je nutný biometrický pas a autorizace ESTA nebo platný pas s vízem USA.

Minimální počet 6 osob.

Ostrovy mohou být navštíveny v odlišném pořadí, než je uvedeno v itineráři.

Během zájezdu urazíte cca 890 mil ( 1.430 km )

Program zájezdu

1. den: OAHU 20 mil / 35 km * Odlet z Prahy do Honolulu. po uvítání na letišti průvodcem AT transfer do hotelu na Waikiki, ubytování.
2. den: PEARL HARBOR, WAIKIKI 25 mil / 40 km* Orientační meeting s průvodcem, seznamovací vycházka po Waikiki. Odpoledne návštěva památníku křižníku USS Arizona v přístavu Pearl Harbor spojená s prohlídkou centra Honolulu.
3. den: OKRUH OAHU 100 mil / 160 km * Celodenní okružní prohlídka ostrova Oahu zahrnující vulkanický kráter Diamond Head, Hanauma Beach, Blowing Hole, Sunset Beach, ananasové plantáže a další zajímavosti.
4. den: WAIKIKI 10 mil / 15 km * Volno k indiv. rekreaci, fakultativně celodenní výlet na ostrov Molokai.
5. den: KAUAI 25 mil / 40 km * Odlet do Lihue na ostrově Kauai, transfer do hotelu, ubytování. Relaxace u hotelového bazénu nebo na pláži, fakultativně let helikoptérou nad ostrovem, který poskytuje neopakovatelné pohledy do míst, kde byl natáčen film Jurský park.
6. den: OKRUH KAUAI 170 mil / 270 km * Celodenní prohlídka ostrova Kauai. Jedinečná příroda deštného pralesa v horách ostrova, Waimea Canyon přezdívaný „Grand Canyon Pacifiku“,vyhlídka do Kalalau Valley, památník Jamese Cooka, opuštěné divoké pláže u města Princeville…
7. den: RELAXACE NA PLÁŽI* Volný den k odpočinku a relaxaci na pláži či u hotelového baźénu. Doporučujeme Vám fakultativní let helikoptérou nad ostrovem Kauau, který poskytuje neopakovatelné pohledy do míst, kde byl natáčen film Jurský park.
8. den: HAWAII, KAILUA - KONA 20 mil / 35 km * Odlet do Kony na ostrově Hawaii – Velkém Ostrově. Transfer do hotelu, ubytování a volno k relaxaci u bazénu nebo k toulkám po přístavním městečku Kailua Kona.
9. den: OKRUH HAWAII 260 mil / 410 km * Velmi časně odjezd k celodennímu okruhu ostrovem Hawaii. Návštěva fascinujících vodopádů Akaka obklopených pralesem plným květin a vůní, centra města Hilo a památníku sjednotitele Havajských ostrovů krále Kamehamehy. Zde Vám nabídneme fakultativní let nad činným vulkánem Kilauea, lávovými proudy a místy kde se žhavá láva vlévá do moře. Naše cesta dále pokračuje do národního parku Volcanoes. Zdejší vulkán Kilauea je nejdéle nepřetržitě aktivní sopkou v lidských dějinách, a jeho kráter Puu-oo chrlí stále lávu po úbočí hory do nedalekého moře… Pro dobrodružné povahy je možnost pěšího výletu až k lávovému proudu. Kromě činného vulkánu zde uvidíte také jedinečný lávový tubus, tropickým pralesem pokryté sopečné krátery a s trochou štěstí uvidíte i některého ze vzácných ptáků obývajících zdejší jedinečnou přírodu. Do hotelu se navrátíte v pozdních hodinách.
10. den: KAILUA-KONA 10 mil / 15 km * Celodenní individuální volno k relaxaci u bazénu nebo na pláži. Doporučujeme šnorchlování s pozorováním jedinečných korálových ryb a mořských želv. Odpoledne Vám nabídneme jedinečnou možnost výletu jeepem na vrchol sopky Mauna Kea (4527 metrů nad mořem). Nikde jinde na světě nelze automobilem v tak krátkém čase zdolat tak veliké převýšení a málokterý výhled je tak úchvatný jako pohled na západ slunce do Pacifiku vysoko nad mraky… Tato akce ale není vhodná pro osoby citlivé na změny atmosférického tlaku.
11. den: MAUI, KAHULUI 40 mil / 65 km * Odlet do Kahului na ostrově Maui. Transfer do hotelu spojený s návštěvou přírodní rezervace Iao Valley, ubytování a zbytek dne volno k relaxaci na pláži nebo u bazénu.
12. den: NP HALEAKALA 160 mil / 255 km * Velmi časně ráno odjezd do národního parku Haleakalá. Zhlédnutí východu slunce z vrcholu stejnojmenné sopky. Cestou zpět návštěva Kahului a přírodní rezervace Iao Valley a osady Kihei, koupání na tamních plážích. Odpoledne návrat do hotelu.
13. den: NAPILI BAY 10 mil / 15 km * Celodenní volno k relaxaci na hotelové pláži s výhledem na ostrov Molokai. Fakultativně celodenní výlet do městečka Hana – silnice s tisíci zatáček kopírující členité pobřeží ostrova s fantastickou tropickou přírodou. Koupání pod vodopádem a na vulkanické pláži pod palmami. Návrat v pozdních hodinách.
14. den: Odlet domů 30 mil / 50 km * Volno do odpoledních hodin, poté transfer na letiště a odlet do Prahy.
15. den: Po přestupu v U.S.A. pokračování letu do Prahy
16. den: Přílet do Prahy zájezd ukončí.