Kanadským severem na Aljašku

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: bez stravy

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Kanadským severem na Aljašku

USA | KANADA: Anchorage – Seward - NP Kenai Fjords – NP Denali – Wrangell Range – Tok – Top of the World Highway – Dawson City – peřeje Five Fingers – Whitehorse – Skagway – Watson Lake – Cassiar Highway – Stewart – Hyder – Prince Ruppert – plavba Inside Passage – Port Hardy – ostrov Vancouver – Victoria – Vancouver – Seattle

K návštěvě USA je nutný biometrický pas a autorizace ESTA nebo platný pas s vízem USA.

Zájezd může být směřován i opačně, minimální počet 6 osob.

Během zájezdu urazíte cca 3.160 mil ( 5.060 km )

Program zájezdu

1. den: ANCHORAGE 10 mil / 16 km * Odlet z Prahy do Anchorage. Dle použitého leteckého spoje přílet do Anchorage v pozdních nočních hodinách nebo přenocování na cestě v tranzitním hotelu.
2. den: NP GUGACH, SEWARD 130 mil / 210 km * Dopoledne volno k odpočinku po náročné cestě (v případě noclehu en route přílet dopoledne), poté odjezd k návštěvě městečka Seward, vstupní brány do národního parku Kenai Fjords. Cestou návštěva ledovce Portage, pozorování lososů na potoce, vycházka v národním parku Gugach. Ubytování v podvečer v Sewardu.
3. den: NP KENAI FJORDS, ANCHORAGE 130 mil / 210 km * Ráno Vás pozveme k jedinečné plavbě do národního parku Kenai Fjords, kde budete moci spatřit kosatky, lvouny, velryby, vydry a další zástupce vodní říše, a uvidíte také obrovité ledovce sunoucí se z hor do mořských fjordů.. Odpoledne návrat do Anchorage, orientační prohlídka města.
4. den: DENALI NATIONAL PARK 240 mil / 380 km * Časně odjezd do národního parku Denali. Zde Vás čeká túra do národního parku busem správy parku - pozorování medvědů grizzly, losů, jelenů caribou a dalších zvířat. Večer ubytování v Healy.
5. den: DENALI HWY, WRANGELL - ST.ELIAS RANGE 350 mil / 560 km * Celodenní přejezd po prašné Denali Highway – jedinečná příležitost k pozorování divokých zvířat a fantastické přírodní scenérie!! Večer po průjezdu oblastí národního parku Wrangell – St. Elias ubytování v osadě Tok.
6. den: TOP OF THE WORLD 210 mil / 330 km * Dnes Vás čeká zlatokopecká cesta – Top of the World Highway. Navštívíte jedinou osadu na dnešní cestě – Chicken. Budete pozorovat losy a jeleny ve volné přírodě, a opět se necháte unést jedinečností přírodních scenérií… Odpoledne překročíte hranice Kanady nejsevernějším hraničním přechodem v USA, a v podvečer se trajektem přepravíte přes řeku Yukon do slavného Dawson City. Po ubytování Vám doporučujeme představení v místním kabaretu Diamond Tooth Gerties, a pro ty z Vás kteří neznají únavu máme připravenu noční návštěvu The Dome – kopce nad městem, kde v létě o půlnoci svítí slunce…
7. den: DAWSON CITY 50 mil / 80 km * Odpočinkový den v Dawson City!! Dopoledne si sami užijte atmosféry slavného zlatokopeckého města – navštivte prodejnu zlata a potěžkejte si v ruce zlatý nugget… odpoledne absolvujete s průvodcem okruh po slavných nalezištích na potocích Bonanza, Eldorado a Hunker Creek, a budete mít možnost si sami zkusit narýžovat zlato na záboru číslo 6 na Bonanze!! Večer společně navštívíte hrob slavného českého polárníka Jana Welzla na dawsonském hřbitůvku.
8. den: WHITEHORSE 340 mil / 540 km * Časně odjezd do Whitehorse – hlavního města provincie Yukon. Cestou mimo jiných zajímavostí uvidíte slavné peřeje Five Fingers. Prohlídka centra města, ubytování. Fakultativně Vám nabízíme plavbu na lodi MV Schwatka po řece Yukon skrz pověstný Miles Canyon.
9. den: SKAGWAY, WATSON LAKE 430 mil / 690 km * Vaše cesta dnes zamíří do městečka Skagway ležícího na konci hlubokého mořského fjordu. Zavzpomínejte si na doby zlaté horečky cestou přes White Pass a pohledem na slavný Chilcootský průsmyk. Z kraje medvědů a horských jezer budete pokračovat přes osadu Carcross do Watson Lake – městečka proslulého svým „lesem cedulí“. Kdo nejdříve objeví ceduli America Tours??
10. den: CASSIAR RANGE, HYDER 410 mil / 650 km * Dnes Vás čeká náročný, ale krásný den – dále budete pokračovat neporušenou přírodou Britské Columbie přes osady Cassiar, Dease Lake a Iskut do místa noclehu ve velmi osamělém městečku Stewart. Cesta k němu je však lemována tak jedinečně krásnými ledovci, že toto místo nelze vynechat… další atrakcí dne bude podvečerní návštěva osady Hyder – územně náležející Aljašce, ale bez jakéhokoliv pozemního spojení s ní. My zde budeme pozorovat lososy na potoce Salmon Creek a navštívíme i po lososech nazvaný ledovec. Nocleh ve Stewartu.
11. den: PRINCE RUPERT 290 mil / 460 km * Pokračování cesty na jih po Cassiar Highway. Počítejte se spatřením mnoha černých medvědů baribalů, jejichž počet je ve zdejší přírodě k neuvěření. Hory a jezera Vás budou provázet celým dnešním dnem – až do příjezdu do města Prince Rupert. Toto město téměř odříznuté od civilizace je nejsevernějším přístavem na západě Kanady.
12. den: INSIDE PASSAGE celodenní plavba * Velmi časně se nalodíte na palubu trajektu. Čeká Vás celodenní plavba jednou z nejkrásnějších vodních cest světa – slavnou Inside Passage. Od rozednění do tmy budete sledovat krásné pobřežní scenérie, pátrat na hladině po velrybách, kosatkách, běluhách a dalších vodních zvířatech, která mají domov ve zdejších fjordech. Pozdě večer příjezd do města Port Hardy na ostrově Vancouver, ubytování.
13. den: VICTORIA 320 mil / 500 km * Celodenní přejezd ostrovem do města Victoria – hlavního města Britské Columbie. Cestou opět pozorování zvířat v přírodě, zejména černých medvědů a mořských orlů, návštěva města Nanaimo. V odpoledních hodinách ubytování a prohlídka centra Victorie.
14. den: VANCOUVER 70 mil / 110 km * Dopoledne indiv. volno v centru Victorie, poté odjezd lodním trajektem na pevninu do osady Tsawassen, a odtud do Vancouveru. Po ubytování Vás čeká prohlídka Vancouveru do večerních hodin – Canada Place, Gas Town, Stanley Park, visutý Lynn Bridge… Fakultativně Vám doporučujeme dobrodružný let hydroplánem nad Vancouverem.
15. den: VANCOUVER,odlet domů 30 mil / 50km * Dopoledne dle času odletu poslední shopping, relaxace po náročném zájezdu, poté transfer na letiště a odlet do Prahy / odlet do Prahy může být ze Seattlu !! /
16. den: Odlet domů * Přílet do Prahy Váš krásn zájezd ukončí.