Města z pohádek tisíce a jedné noci ****

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **** Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Města z pohádek tisíce a jedné noci ****

TAŠKENT - SAMARKAND - BUCHARA - CHIVA - URGENČ - TAŠKENT

Doporučujeme: FOTOGALERIE ze zájezdu
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.329907107064806.95467.111952205526965&type=3

Další informace : Změna programu vyhrazena.
Časový program je sestaven v návaznosti na letové řády v době tisku katalogu, CK si vyhrazuje právo na změnu programu s ohledem na časy jednotlivých letů.
Minimální počet účastníků zájezdu 10 osob.

Stravování: polopenze

Polopenze, snídaně a večeře dle programu, začíná se snídaní v den příletu a končí se opět snídaní před odletem

Doprava: letecky

Letecky

Program zájezdu

1. den: Odlet do Taškentu v průběhu dne. Let s přestupem dle letového řádku (doba letu celkem 11-15 hodin, v závislosti na aktuálním letovém řádu).
2. den: Taškent Přílet do Taškentu v ranních hodinách, celní odbavení, transfer do hotelu, ubytování, odpočinek a pozdní snídaně. Okružní jízda městem, prohlídka divadelního náměstí, památníku obětem zemětřesení v roce 1966, Barak Khánovy medresy (muslimská střední škola, kde se vyučuje korán a řemesla), mausolea Kaffal Shashi, tržiště, řemeslné dílny a překrásné stanice metra.
3. den: Taškent - Chimgan Po snídani odjezd na severovýchod do pohoří Chimgan vzdáleného 90 km od Taškentu. Pohoří Chimgan je nejzápadnějším výběžkem Ťan Šanu a zároveň nejekologičtější oblastí Uzbekistánu. Je rovněž součástí Národní parku Ugam – Chatkal. Po příjezdu následuje 30 minutová jízda lanovkou na vrchol ve výšce 2 300 metrů. Po návratu krátká procházka údolím zakončená obědem v typické horské restauraci. Volno, odpoledne návrat do Taškentu.
4. den: Taškent – Samarkand Po snídani odjezd do Samarkandu, vzdáleného 330 km. Cestou krátká zastávka na vesnickém trhu. Příjezd do Samarkandu v poledne, fakultativně oběd, odpoledne okružní jízda městem s prohlídkou Náměstí tří mešit, mausolea Gur Amir. Večeře v tradiční restauraci, ubytování v hotelu.
5. den: Samarkand Po snídaní celodenní okružní jízda městem, prohlídka mešity Bibi Chanum, Hedvábného bazaru, observatoře Ulug Bega, archeologického muzea a komplexu Afrosiab a nekropole Shakhi-Zinda. Večeře v typickém uzbeckém domě. Nocleh v hotelu.
6. den: Samarkand – Shakrishabz – Buchara Po snídani v časných ranních hodinách (7:30 hodin) přejezd s několika zastávkami do 380 km vzdálené Buchary. Cestou návštěva uzbecké rodiny, pokračování do Shakrishabz. Prohlídka města Shakrishabz, návštěva zbytků paláce Ak-Saray, mauzolea Dshehanghir a mešit Kuk Gumbas, Saifetdin Kuol a Páteční mešity. Odpoledne pokračování autobusem do Buchary. Po příjezdu večeře v místní restauraci, ubytování v hotelu.
7. den: Buchara Po snídani celodenní prohlídka města: architektonický komplex náměstí Poi-Kalon s mešitou a minaretem, mešitou Mir-i-Arab, pevností Ark, bývalá rezidence emírů Buchary, mešita Bolo-Hauz, mauzoleum Ismaila Samanida, mauzoleum Chasma-Ayub. Odpoledne okružní jízda městem: obchodní domy z 16. století: tržiště s pokrývkami hlavy – Telpak Furushon, mešita Magoki-Attori, obchodní centrum klenotníků Toki-Zargaron, kupole směnárníků Toki-Sarrafon, architektonický komplex Lyabi-Hauz, palác Nadir Devon Begi. Folklorní program v mešitě Nadir Devon Begi, večeře v uzbecké restauraci, nocleh v hotelu.
8. den: Buchara – Chiva Po snídani odjezd přes poušť Kyzylkum do 450 km vzdálené Chivy. Cestou několik zastávek na zajímavých místech pouště a na břehu řeky Amudarji. Přestávka na oběd formou pikniku. Příjezd do Chivy, ubytování v hotelu. Večeře v typické restauraci, nocleh v hotelu.
9. den: Chiva – Urgenř – let do Taškentu Po snídani odjezd na prohlídku Chivy (UNESCO) – minaret Kalta Minor, medresa Rakhim Khan, mauzoleum Pahlavan Mahmud, mešita a minaret Djuma, minaret a škola Islam Khoja, Páteční mešita a palác Tač-chauli. Odpoledne odjezd do města Urgenč. Transfer na letiště v Urgenči, přelet do Taškentu. Příjezd do hotelu a krátká přestávka na osobní hygienu. Transfer na letiště v pozdních nočních hodinách.
10. den: Taškent – Praha Velmi brzký odlet do Prahy, předpokládaný přílet do Prahy v poledních hodinách (doba letu celkem 11-15 hodin, v závislosti na aktuálním letovém řádu).