Brazílie – drahé kameny, tropická příroda a vzrušující metropole

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Brazílie – drahé kameny, tropická příroda a vzrušující metropole

Sao Paulo – Belo Horizonte – Ouro Preto – zlatý důl Marianna – naleziště drahokamů – Petropolis – Búzios – Rio de Janeiro – Corcovado – Barra da Tijucca – Sugar Loaf – Samba show – Copacabana – ostrov San Bernardo – Paraty – tropický ostrov IlhaBela

Minimální počet osob: 8

Letecká doprava může vést přes USA. K tranzitu via USA je nutný biometrický pas a autorizace ESTA nebo platný pas s vízem do USA.

Program zájezdu

1. den: SAO PAULO* Odlet z Prahy do Sao Paula (noční let).
2. den: SAO PAULO, MINAS GERAIS* Přílet do Sao Paula v časných ranních hodinách. Po uvítání průvodcem na letišti transfer do restaurace. Během společné snídaně (v ceně zájezdu) Vás čeká orientační meeting a seznámení s detaily trasy zájezdu. Po snídani následuje krátká prohlídka Sao Paula přezdívaného „betonová džungle“. Po ní Vás očekává přejezd do místa ubytování na trase do státu Minas Gerais. V časných odpoledních hodinách ubytování v hotelu, volno k relaxaci u bazénu po náročném letu z Evropy.
3. den: OURO PRETO, MARIANNA* Časně odjezd do Ouro Preto – malebného historického městečka v horách proslulého těžbou drahých kamenů od dob středověku až do dnešních dnů. Zde navštívíte muzeum drahokamů a shlédnete exponáty, jaké nelze spatřit nikde jinde na světě. Po prohlídce následuje přejezd do nedalekého hornického městečka Marianna, kde navštívíte historický hlubinný zlatý důl. Zlato se zde již více než 15 let nedobývá, ale sjezd do dolu na stroji 150 let starém, prohlídka jeho prostor a expozice hornického provozu ve Vás jistě zanechají silné dojmy. Závěrem dne navštívíte přímo lokalitu, kde se nalézají jedny z nejcennějších brazilských drahokamů – tzv. imperiální topazy. Od místních horníků si můžete zakoupit opravdu cenný suvenýr z Brazílie!! Večer ubytování v Ouro Preto.
4. den: PETROPOLIS, BÚZIOS* Celodenní transfer do rekreačního centra Búzios na březích Atlantiku. Cestou Vás čeká zastávka v Petropolisu – bývalém sídelním městě brazilských králů – a prohlídka královského paláce. Po příjezdu do Búzios absolvujete krátkou seznamovací projížďku centrem městečka, a poté Vás již čeká ubytování v malém stylovém hotýlku v těsné blízkosti pláže.
5. den: BÚZIOS* Volný den k odpočinku, relaxačním vycházkám po malebném letovisku, slunění na pláži nebo u hotelového bazénu.
6. den: RIO DE JANEIRO* Časně odjezd do Rio de Janeira. Čeká Vás celodenní prohlídka města zahrnující návštěvu Corcovada – slavné sochy Krista nad městem, Sugar Loaf – hory podobné homoli cukru tyčící se nad zálivem Botafogo, centra města, jeho slavných pláží a zdejšího pralesa Tijucca. Večer ubytování v hotelu v blízkosti slavné pláže Copacabana.
7. den: RIO DE JANEIRO* Volný den v Rio de Janeiru!! Prozkoumejte sami všechna zákoutí pláže Copacabana, navštivte muzeum zlatnické firmy Sauer (zdarma), vychutnejte si lenošení na jedné z nejslavnějších pláží světa. Večer Vám fakultativně nabídneme jedinečnou Samba Show (vč. večeře).
8. den: TROPICKÝ OSTROV* Časně odjezd za dalším dobrodružstvím – čeká Vás výlet na ostrov !! Nejprve na maketě pirátského škuneru poplujete mezi desítkami malých neobydlených ostrůvků, budete se moci vykoupat na otevřeném moři, pak po příjezdu na „Váš“ ostrov budete uvítáni domorodými krasavicemi (a krasavci), abyste strávili krásný půlden v atmosféře tropického ráje – bujná vegetace, krásná pláž, papoušci nad hlavami… Po návratu na pevnínu odjezd do historického rybářského městečka Paraty, ubytování v malém stylovém hotýlku a pěší prohlídka starobylého centra.
9. den: PARATY* Odpočinkový den v prostředí tropické pláže!! Ráno odjezd najatým člunem na odlehlou pláž nepřístupnou po zemi díky neprostupnému pralesu. Koupání, slunění, šnorchlování… po návratu na pevninu odjezd do města Sao Seabastiao, a odtud pak trajektem na ostrov Ilha Bela. Po krátké orientační prohlídce malého rybářského městečka ubytování v romantickém rodinném hotýlku.
10. den: OSTROV ILHA BELA* Ostrov Ilha Bela je osídlen z jedné čtvrtiny, a většinu plochy zabírá rezervace tropického atlantického pralesa. Jediným způsobem jak poznat druhou stranu ostrova je Váš dnešní výlet v jeepech – tropickým pralesem k jedinečným liduprázdným plážím s fantastickým potápěním, šnorchlováním, trek k jedinečným vodopádům nebo jen oddech v tomto ostrovním ráji…
11. den: OSTROV ILHA BELA* Volný den k relaxaci na pláži nebo u bazénu. Doporučujeme časně ranní pozorování ptáků v pralese – zejména hejna papoušků a tukanů Vás uchvátí!!
12. den: OSTROV ILHA BELA* Volný den k relaxaci na pláži nebo u bazénu.
13. den: Odlet* Ráno odjezd do Sao Paula. Po příjezdu transfer na letiště a odlet do Prahy. Fakultativně prodloužení pobytu na Ilha Bela či třídenní výlet k vodopádům Iguacu.
14. den: Přílet do Prahy Váš zájezd ukončí.