Uganda - Rwanda

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel ** Doprava: letecky Strava: plná penze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Uganda - Rwanda


Program zájezdu

1. den: ODLET Z PRAHY (VÍDNĚ): Odlet z Prahy (Vídně) do Entebbe s přestupem.
2. den: PŘÍLET DO ENTEBBE - LAKE VICTORIA: Po příletu transfer do hotelu, volno na relaxaci. Odpoledne krátká procházka po břehu jezera Victoria. Večeře a nocleh v hotelu.
3. den: ENTEBBE – KAMPALA - MASINDI: Po snídani odjezd do Kampaly, hlavního města Ugandy. Krátká prohlídka města, jejíž zlatým hřebem je návštěva královských hrobek Kasubi (UNESCO). Oběd. Odpoledne transfer do Masindi. Večeře a nocleh v hotelu.
4. den: MASINDI – BUDONGO FOREST – TREK ZA ŠIMPANZI – NP MURCHISON FALLS: Časná snídaně. Odjezd do rezervace Budongo Forest. Trek pralesem s pozorováním šimpanzů. Po skončení transfer do blízkého NP Muchrison Falls se zastávkou v rybářské vesničce na břehu jezera Albert. Po příjezdu do Paraa Safari lodže časný oběd a ubytování. Odpoledne projížďka lodí mezi koupajícími se hrochy k úžasným vodopádům Murchison a zároveň lodní safari, kdy můžete pozorovat divoká zvířata, která se k řece stahují. Večeře a nocleh v lodži.
5. den: NP MURCHISON FALLS – GREAT RIFT VALLEY – FORT PORTAL: Za svítání tradiční ranní safari v NP Murchison Falls. Návrat do lodže na snídani. Odjezd do města Fort Portal. Cesta nabízí úchvatné výhledy na jezero Albert a velkou příkopovou propadlinu Great Rift Valley (UNESCO). Oběd formou pikniku. V okolí Fort Portal se kromě nádherně zelené, kopcovité krajiny, nachází rozlehlé čajové plantáže. Večeře a nocleh v hotelu.
6. den: FORT PORTAL – NP QUEEN ELIZABETH: nídaně, návštěva místní tržnice a centra města. Odjezd do NP Queen Elizabeth se zastávkou na rovníku. Cestou můžete obdivovat nádherné pohoří Ruwenzori (UNESCO), tvořící hranici s Kongem. Ubytování a oběd v Mweya Safari lodži. s vyhlídkou na jezero Edward. Odpoledne projížďka lodí po kanálu Kazinga, který spojuje jezera Edward a George a je místem s obrovskou koncentrací hrochů, vodních buvolů, slonů, vodušek a vodních ptáků. V podvečer krátká safari v okolí lodže. NP Queen Elizabeth je jedním z nejbohatších a nejkrásnějších afrických parků. Večeře a nocleh v lodži.
7. den: NP QUEEN ELIZABETH (ISHASHA) – NP BWINDI: Po časné snídani cesta savanou podél hranice s Kongem do Ishashy, jižní části parku, kde s trochou štěstí uvidíte tzv. „stromové lvy“. Ti se zde naučili odpočívat v korunách stromů, kde je neruší dupot slonů, či hmyz. Oběd formou pikniku. Po skončení celodenní safari v NP Queen Elizabet odjezd do NP Bwindi. Večeře a nocleh v lodži.
8. den: NP BWINDI (UNESCO) – TREK ZA HORSKÝMI GORILAMI: Časný budíček, snídaně. Odjezd na informační schůzku s místními rangery. Ti vás seznámí s pravidly treku za horskými gorilami, který vás dnes čeká. Cesta může trvat 1 – 4 hodiny a může být náročnější. Nutná je kvalitní treková obuv a nepromokavé oblečení. Gorily se většinou pohybují v kopcích ve skrytu deštného pralesa. Během jejich pozorování panují přísná pravidla. Ke každé rodině může být puštěno maximálně 8 návštěvníků denně. Proto je možné, že budete rozděleni do více skupin. S gorilami můžete strávit maximálně 1 hodinu. Po skončení treku návrat do lodže na pozdní oběd. Odpoledne volno na relaxaci s možností návštěvy místních vesnic a poznávání tradiční kultury (fakultativně). Večeře a nocleh.
9. den: NP BWINDI - KIGALI: Po snídani odjezd do Rwandy. Hranici překonáte ve městě Cyianika. Po příjezdu do Kigali ubytování v hotelu, oběd. Odpoledne prohlídka Kigali, nadčasového, architektonicky velmi zajímavého, moderního města. Návštěva památníku rwandské genocidy, kde se detailně seznámíte s touto smutnou částí historie země. Večeře a ubytování v hotelu.
10. den: KIGALI – NYANZA - HUYE – PRALES NYUNGWE: Časná snídaně, odjezd do Nyanzy. Prohlídka královského paláce. Oběd v restauraci. Pokračování cesty do Huye (dříve Butare). Návštěva národního muzea Rwandy, kde se seznámíte s kulturním a sociálním vývojem země. Oběd. Pokračování cesty do pralesa Nyungwe, kde vás čeká adrenalinová procházka “Canopy walk” (cca 2 hod, možno zaměnit za méně náročnou, info v CK), kdy kromě poznávání místní fauny a flóry zažijete i neskutečný pocit z chůze po visutých mostech, zavěšených 60 m vysoko mezi stromy. Transfer do hotelu, ubytování, večeře a nocleh.
11. den: NYUNGWE - KIBUYE: Po snídani návštěva továrny na zpracování čaje. V okolí Nyungwe se pěstuje výborný čaj. Odjezd do Kibuye, oběd v lodži. Odpoledne plavba lodí po jezeře Kivu, které tvoří hranici s Kongem. Výhledy na okolní kopcovitou krajinu vám učarují. Návrat do lodže, večeře, nocleh.
12. den: KIBUYE – KIGALI – ODLET DO PRAHY (VÍDNĚ): Snídaně. Odjezd do Kigali. Fakultativně možnost návštěvy dalšího, velmi autentického, památníku genocidy, Ntamara Genocide Memorial Centre. Tento památník připomíná smrt 5000 lidí, kteří byli v této oblasti během genocidy zavražděni. Památník samotný je zřízen přímo v kostele, kde došlo k upálení bezmála 1000 Tutsiů, kteří se zde schovávali před násilnostmi. Pokračování cesty do Kigali. Transfer na letiště, odlet do Prahy (Vídně) s přestupem.
13. den: PŘÍLET DO PRAHY (VÍDNĚ):